Куран

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Jas druze ne pripagam nikade! Temata e kuran! Kuranot e prepisan od Biblijata i e falsifikat isto kako i Ismail dete na Avraam nadvor od brak (na naski kazano kopile). Falsifikat isto taka od sam pocetok! A i ti sto si ic ne me bole! A za satanski stihovi samo da ti kazam deka fatva ne se frla za gjabe, oti oni se nali mnogu civilizirani i miroljubivi luge.:violent1:
A za smeenjeto smejte se, zdravo e! :pos2:
aa falsifikat, pa kako moze togas kopijarta da bide podobra od originalot??????????????????????

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А кој рече дека копијата е подобра од оригиналот?:raz:

Член од
15 октомври 2008
Мислења
85
Поени од реакции
6
vaka priatele jas sum samo iskren, vie muslimanite ste veke vo pekolot samo uste ne ste svesni a jas se zrtvuvam za vie da se spasite ,toa se moite vrednosti.da neve potsetuva ova na SALMAN RUZDI i SATANSKI STIHOVI
OFF TOPIC

Gledam si zapnal go spomnuvas salman ruzdi (satanski stihovi) ,a cisto se somnevam deka ja imas procitano knigata a i ako si ja procital neveruvam deka si svatil zasto islamskiot svet ja odbil a isto taka i nekoj hristijanski,hindu zemji kako indija i juzno africka republika ja otfrlija taja kniga,ama sto da se pravi so lugjeto kako tebe sto se palat na se sto navidum e samo protiv islamot bez pred toa da proverat za sto se raboti ........ama toa tie e.

Eve ti izvadok od taja kniga pa dumaj malce ,........posle kazimi dali bi ja poklonil ovaja kniga na majkati ,sestrati ili pak kerkati,jas najiskreno ti velam ne bi go napravil toa

Citat 261 strana od satanskite stihovi na "na eden normalen covek"

white women-never mind
Jewish ,non-deferential
white women-were for
fucking and throwing over.

Na zdravje citanje.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Kuranot e sto pati poubav od Biblijata dobro toa e stvar na vkus ama vie i za se sto e islamsko i samata kultura islamska ja mrazite imate averzija kon nea i ve potsetuva na bliskiot istok a zaboravate deka i hristijanstvoto nastanalo vo Palestina i e od bliskiot istok, arapskite hristijani se mnogu slicni oti se del od taa kultura a ova vasevo nema vrska so hristijanstvo, toa e zapadna kic profitabilna logika kade namesto bog se staveni parite kako vrvna vrednost preku koja gi vrednuvate lugeto.Kuranot ne e prepisan, ako ste citale Kuran... no dobro vie ne sakate da svatite i jabe da vi se objasnuva najednostavno ne vi e do toa da sfatite tuku samo0 po vaseto da bide.

Член од
15 октомври 2008
Мислења
85
Поени од реакции
6
Radapciger ,

Zatebe wikipedia e izvor za tvoite konecni zaklucoci,izvini ama ako e taka za zalenje si.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
abe sto ima vrska salman ruzdi so islam, pa toj degen sto pisuval, denes sekoja budala moze da objavi kniga, uste da e na svetski jazik ko angliskii ehee milion glupaci ke najdes da go citaat toa bluenje gluposti. Samo Allah moze da te upati na prav pat a koj saka On ostava vo zabluda, taka da ne im e dadeno da svatat na tie sto Bog odredil deka ke bidat takvi ko sto se.

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
abe sto ima vrska salman ruzdi so islam, pa toj degen sto pisuval, denes sekoja budala moze da objavi kniga, uste da e na svetski jazik ko angliskii ehee milion glupaci ke najdes da go citaat toa bluenje gluposti. Samo Allah moze da te upati na prav pat a koj saka On ostava vo zabluda, taka da ne im e dadeno da svatat na tie sto Bog odredil deka ke bidat takvi ko sto se.
ako e taka ko sto vikas ti zasto e na cena negovata glava......
samo kazimi kadee pravoto na izbor:kesa:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Pravo? Koj ti dava pravo? Toj sto moze da dava pravo? A zosto? Zatoa za da se razdeli za polesno da se vladee. Mokta e pravo. Toa e cela vistina!

Член од
1 ноември 2008
Мислења
170
Поени од реакции
20
Зарем треба да се натегаме?Кога човекот во себе има љубов може да ја почувствува божјата љубов во себе и околу себе.

Планетата земја е создадена како експеримент на слободна желба или волја,ние живееме на планета на слободна волја.Милион години на планетата постоела само позитивна енергија,не постоело ништо негативно за да ја поремети рамнотежата на овој прекрасен дело на слободна волја.Но,тогаш на негативното му било дозволено да влезе во подрачје на планетата како би постоела вистинска ситуација на слободна волја.Тоа се Деца на светлината,почнале невољи.
Кога го напуштиле своето постојано место,овие духови пионири ја одржавале комуникацијата со своите поранешно постоење,средство кое може да се нарече ментална телепатија.Тоа била витална врска со поранешно постоење која им овозможувала да примаат совети за проблемите,грижите кои ги имале.Тоа било слично како радио станици или ментален телевизор.Оваа комункациска врска била од витално значење за оние кои се наоѓале на оваа духовена положба во зафрлениот духовно место на Универзумот.
Суштината на доаѓање на планетата Земја е во својство на чувари е да душа се научи да го сакаат Господ и покрај сите тешкотии,да не ја напуштат вербата во својот родител кој го создал,секој од нив во оквирот на учење се става на клучниот испит-нешто како школо.До тој момент,светлосните битиа на планетата живееле во
хармонија,се помагале едни со други.Нивните умови биле поврзани и со Господ.
Тогаш настанал проблем,кога светлосните битиа почнале да се мешат со простота на пониска,материјален свет.Во некои свети книги тоа се нарекува искушение.Светлосните битиа постепено ги занемарувале гласовите кои ги слушале се додека не се прекинала таа врска,станале глуви и не можеле повеќе да го слушаат тој глас.

Треба да се воспостави мир за да се ослушне тој глас,затоа се и медитациите,молбите со која на еден начин се успоставува врска со самото јас кое ни открива многу работи.
Да се ослободиме од тој илузионен свет прво треба да се ослушнеме се*еси,душата е желна да ја разбудиме,а кога ќе се разбудиме светот ќе го гледаме поинаку,и ние сме деца на светлината,само треба да пуштиме светлост во нашата душа...
Сите ние сме деца на Создателот...јас да ги пресечам вените од мене ќе потече свежа врела крв...дали од сите ќе крв или вода...сите сме едно.

Господ според исламот има 99 имиња-„најубав,најмил,најдобар...и се до 99,но не ми беше јасно зошто баш 99,зошто не и 100 имиња?
Одговорот го најдов кај еден муслиман...ми рече,отвори ги дланките...што гледаш?гледав некои црти и ништо повеќе...му реков да тоа нешто не е хиромантија?се насмеа човекот и ми кажа повторно по добро да ги погледам цртите...сите луѓе на дланките имаа еднакви црти ,едното е каки Л,а другото е како 1...и на двете раце е исто ако забележите...демек тоа се арапси букви и на двете раце пишува Господ...тоа било 100 име кое ме бунеше...дали тоа е вистинскиот одговор незнам...

Член од
1 ноември 2008
Мислења
170
Поени од реакции
20
Муслимани

Според исламските преданија, постојат 99 имиња на Бог (ел-есма ул-хусна букв. знач.: „Најубавите имиња“), а секое од нив е строга одлика на Алах.[18][2] Сите тие имиња се однесуваат на Алах, врховното и сеопфатното божествено име.[5] Меѓу тие 99 имиња за Бога, најпознатите и најчестите се „Милостивиот“ (Ер-рахман) и „Сомилосниот“ или „Сочувствителен“ (Ер-рахим).[18][2]
Највеќето муслимани го користат изразот „инша Алах“ (букв. „волен Бог“ или „со Божја волја“) кога зборуваат за идни настани.[19] Говорно, муслиманите се подучуваат да велат „Бисмиллах“ при започнување на нештата.[20]
Муслиманите се подучуваат да ги повторуваат исказите: „Субханаллах“ (Славен е Бог), „Елхамдулиллах“ (Слава на Бога), „Ла илахе иллаллах“ (Нема друг бог освен Аллах) и „Аллаху Екбар“ (Бог е најголем) како богослужбена вежба за сеќавање на Бога (зикр).[21] Во суфистичкиот обичај познат како зикруллах (букв. сеќавање на Бога), суфијата повторува и медитира со името Алах или други Божји имиња додека си го контролира дишењето.[22]

Арапските говорници од сите Аврамски вери, меѓу кои и христијаните и јудеистите, го користат зборот „Аллах“ со значење: „Бог“.[3] Денешните арапски христијани, немајќи друг збор за 'Бог' освен 'Алах'.[6] Тие, на пример, ги користат поимите Алах ел-аб (الله الآب) - Бог-Отецот, Алах ел-ибн (الله الابن) - Бог-Синот и Алах ел-рух ел-кудус (الله الروح القدس) - Бог-Светиот Дух (Видете Бог во Христијанството за христијанската замисла за Бог).
Арапските христијани користат два облика на молитва (повик) придодаден кон почетокот на пишаните дела. Тие ја имаат прифатено исламската Бисмиллах, но исто така имаат создадено своја тројствена Бисмиллах во VIII век.[23] Исламската Бисмиллах гласи: „Во името на Бога, Милостивиот, Сомилосниот“. Тројствената Бисмиллах гласи: „Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух, Еден Господ“. Молитвите на останатите христијани во светот не ги содржат зборовите „Еден Бог“ на крајот. Овој додаток е направен за да се нагласи монотеистичкото значење на тројството и за молитвата да биде поприфатлива за муслиманите.[23]
Според Маршал Хоџсон, во предисламско време некои арапски христијани оделе на аџилак во посета на Ќабата, која во тоа време била пагански храм во чест на Алах како Бог-Создател.[24]

Член од
1 ноември 2008
Мислења
170
Поени од реакции
20
Од витално е значење Творецот да се почитува...без разлика дали тоа се Муслимани или Правослани луѓе...сите сме под едно небо и сонце.

Јеховините сведоци името на Господ го нарекуваат Јехова или Јахве...
Од еден таков пристрасен кон Јехова дознав една вистина,а колку тоа е вистина незнам.

Во име на отецот-(кое име?)Порано и премногу било свето да се изговори името на Господ,можело само еднаш во година да се изговори неговото име.Така со тек на времето името не било изговарано и наместо тоа се изговарало „Во име на отецот„

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Nema slobodna volja, Samo Bog ima slobodna volja lugeto nemaat, a i Bofg ne go menja ona sto odlucil da bide a sto e odluceno? Pa se sto se slucuva e Bozja volja!

Kajgana Shop

На врв Bottom