Куран

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
A be kazav jas , kuranot e eden , a slepci kako tebe mnogu-bez vrska si , a i drugo da ti kazam vo makedonija makedonci se site bez razlika na religija,OD TAKVI BUDALI KAKO TEBE PACI CELA DRZAVA!!!!
Ете, остана без зборови и одма навреда, ако ако, го разбирам јас Господ наместо тебе Тој ми дал мене памет. :lol: Мора...:lol:

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
HEHEH, SE GLEDA KOLKU PAMETEN SI TI BE BRATKO ,JAS NE SE NAVREDIV JAS TI KAZAV ONA STO E !!!
Se gleda deka pojma nemas od islam , razbirivo e deka cela Makedonija pati od kretenizam "E TI SI MUSLIMAN,NEMA NISTO OD TEBE,TI VAKOV ILI TAKOV ILI KE TI PISE POMALA OCENA VO SKOLO ILI NESTO SLICNO", i stvarno so takvi luge nikade i nikako .
Ako ne e taka kazi
A dokazi za deka e taka ima eden kup,nema da moze ni forumov da gi soberi.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
HEHEH, SE GLEDA KOLKU PAMETEN SI TI BE BRATKO ,JAS NE SE NAVREDIV JAS TI KAZAV ONA STO E !!!
Se gleda deka pojma nemas od islam , razbirivo e deka cela Makedonija pati od kretenizam "E TI SI MUSLIMAN,NEMA NISTO OD TEBE,TI VAKOV ILI TAKOV ILI KE TI PISE POMALA OCENA VO SKOLO ILI NESTO SLICNO", i stvarno so takvi luge nikade i nikako .
Ako ne e taka kazi
A dokazi za deka e taka ima eden kup,nema da moze ni forumov da gi soberi.
Си ја сгрешил темата :lol:.

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Чекај сега, се опрадуваш со тоа дека постојат Нов и Стар Завет?
Демек, што ако Исламот има две Книги (дела) кога и Христијанството има две Книги (дела)? Мислиш дека и Исламот (Куранот) има две дела? :tapp:. бравос.

Ти викаш, девојка сум ама не сум девојка. Реши се или си или не си.
Ако беше света книга не ке беше втора по важност, прашај ги Христијаните кој Завет е поважен. Џабе носиш шамија (ем не треба ем не знаеш зошто ја носиш)

Ти ни самата не се разбра. Позз:lol:

Добро бе македонче, значи вие и верата за пари ја менувате :lol::lol: шала нормално не се лути одма. Ме интересира што те натера да станеш муслиман и не ги слушај буквалистите многу.
Abe jas ne ja menuvam verata za pari. Jas ke ja smenam verata poradi toa sto sakam da stanam musliman. Gledam deka ne mi e mestoto vo "Hristijanstvoto" i zatoa sakam da stanam Musliman. A za pari mene ne mi trebaat pari. Si imam jas dovolno.

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Dete odi uci i posle kazuvaj i ne vadi se so gluposti "si ja gresil temata" ili neznam sto....

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Нео, мене ми се обрати со таа реченица не тебе, него јас ти реков дека се зафркавам за тоа дека се продаваш за пари и конкретно ме интересира што те натера да ја смениш, не може само така да ти текне.

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Prvo za breaker 77777 ke mu kazam da citira koga kazuva nesto. A toa sto me natera da ja smenam religijata e toa sto uste od mal istrazuvam religii. Na 9 godini ja procitav Biblijata. I koga potporasnav vidov deka Biblijata e kniga so incesti i mnogu drugi gluposti i pocnav da se interesiram za drugi religii. I taka vidov deka Islamot e najprifatliva religija za mene i sega sakam da ja smenam religijata.

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Prvo za breaker 77777 ke mu kazam da citira koga kazuva nesto. A toa sto me natera da ja smenam religijata e toa sto uste od mal istrazuvam religii. Na 9 godini ja procitav Biblijata. I koga potporasnav vidov deka Biblijata e kniga so incesti i mnogu drugi gluposti i pocnav da se interesiram za drugi religii. I taka vidov deka Islamot e najprifatliva religija za mene i sega sakam da ja smenam religijata.
Извини вака ама...:pos2:
О.К. извини уште еднаш..
Веќе ти рекоов ..Библијата ниту Куранот ниту било која Света книга не се прочитуваат туку се читаат..изобилуваат со мудрости, поуки и насоки кон свет живот кои повторно и повторно се откриваат.. Да ја разбереш Библијата ти треба помош(Светиот Дух)..На 9 години единстено што си можел да разбереш е микиевиот алманах...

Член од
16 август 2007
Мислења
96
Поени од реакции
15
vo kontekst na temata sakam da posocam samo eden fakt koj e VISTINIT :
na pocetokot na pojavuvanjeto na muslimankata vera,muslimanite otisle na tie prostori kade sto uveliko veke cutelo hristijanstvoto.vernicite-muslimani sednale zaedno so vernicite-hristijani.tuka sekoj kazuvam za svojata vera sto i kako....se dodeka eden musliman ne stanal i zel edna pracka.so prackata povlekol crta po pesokot i rekol:RAZLIKATA POMEGU MOJATA I TVOJATA VERA E MALA KOLKU STO E TENKA OVAA TRAGA NA PESOKOT...

sega za sega ne razbravte neli?:uvo:
KORENOT NA DVETE NAJGOLEMI RELIGII E IST patot na sledenje i pocituvanje i veruvanje vo boga e razlicen.alah ne e LICNO IME,tuku ARAPSKI ZBOR koj znaci GOSPOD EDEN I EDINSTVEN-a stanal univerzalen kaj site muslimani zosto ARABIJA E LULKA NA ISLAMOT.

Sekoj Ima Pravo da go odbere NACINOT na koj ke go pocituva boga koga ke stane dovolno svesen zrel i pronajden vo svetot.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
е сигурно ти на 9 години си знаел што е инцест...може уште од шише млеко си пиел за библија и куран многу ти било гајле...
и што толку си чекал за да почнеш да го "истражуваш" куранот...од 9 години до сеа...или можеби 10 напуни сеа?
и од предходните твои постови колку што видов уште го немаш прочитано а уште помалце сватено куранот....
дете ај појди до црква нека ти ги разјаснат сите инцести или што и да ти се има увртено у глава ко поинтересен збор...после појди до џамија и таму нека ти го објаснат куранот....
и ај смени си ја верата...ја едвај чекам....

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
е сигурно ти на 9 години си знаел што е инцест...може уште од шише млеко си пиел за библија и куран многу ти било гајле...
и што толку си чекал за да почнеш да го "истражуваш" куранот...од 9 години до сеа...или можеби 10 напуни сеа?
и од предходните твои постови колку што видов уште го немаш прочитано а уште помалце сватено куранот....
дете ај појди до црква нека ти ги разјаснат сите инцести или што и да ти се има увртено у глава ко поинтересен збор...после појди до џамија и таму нека ти го објаснат куранот....
и ај смени си ја верата...ја едвај чекам....
Jas ja imam sfateno Biblijata, a ne zapocnav da go citam Kur'anot bidejki ne mozev da sfatam deka ne mi e mestoto vo Hristijanstvoto. A nemoj tolku da cekas bidejki ti ke umres kako nevernik a jas ne.

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Jas ja imam sfateno Biblijata, a ne zapocnav da go citam Kur'anot bidejki ne mozev da sfatam deka ne mi e mestoto vo Hristijanstvoto. A nemoj tolku da cekas bidejki ti ke umres kako nevernik a jas ne.
А тоа е лошо оти ...?

Инаку признај дека си за исламот заради 77 девици :vozbud: :pos2:

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
јас ќе умрам како неверник???
а како ти свати дека јас сум неверник??
те молам просветли ме!!!
за разлика од некој тука(дискретно погледнувам во тебе) не си ја мењавам верата...
барем прочитај некој мој пост на тема верување во господ па кажувај....

а кога свати дека не ти е местото во христијанството?
како го свати тоа?

знаеш на овие прашања да одговориш или ќе чекаш некој од муслиманите на форумов да ти подпомогнат....
јас не го негирам муслиманството..секој има право да си верува во што сака...колку да не бидам погрешно сватена...ама вакви работи,вакви луѓе кои се искажуваат дека ќе се преобратат на форум не се вистински верници според мене

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
јас ќе умрам како неверник???
а како ти свати дека јас сум неверник??
те молам просветли ме!!!
за разлика од некој тука(дискретно погледнувам во тебе) не си ја мењавам верата...
барем прочитај некој мој пост на тема верување во господ па кажувај....

а кога свати дека не ти е местото во христијанството?
како го свати тоа?

знаеш на овие прашања да одговориш или ќе чекаш некој од муслиманите на форумов да ти подпомогнат....
јас не го негирам муслиманството..секој има право да си верува во што сака...колку да не бидам погрешно сватена...ама вакви работи,вакви луѓе кои се искажуваат дека ќе се преобратат на форум не се вистински верници според мене
ти ги читам постовиве и звучиш како да си навредена со тоа што он мења вера. Зошто уопште си тупиш глава со негов проблем....:toe:

И, што има лошо у тоа?

Kajgana Shop

На врв Bottom