Kako ne e laser, koga laser e:helou:Не е ласерско оружје, ама може да ве слуша што муабетите.![]()
![]()
pa procitav uste pred da pocne da se proizveduva eve otidi na www.globalsecurity.com ili oficijalnite sajtovi na proizvoditelite na primer lokhid-martin e eden od najgolemite proizvoditeli na oruzje i raketi sto vo SAD ima cel grad littletown koj raboti samo za taa namena.Чоек буричкај по интернет сега да не се утепам од барање прочитај на некоја страна ќе ти пишува убаво ефективен е ласеров на се што постои денес креирано од човек, а уште е во почетна фаза на развој. Сега со измислување на нови извори на енергија ќе ги сместуваат во се помали авиони додека да дојдат и до обични оружја. А кога ќе дојде тоа овие оружја ќе бидат толку развиени што може некој да испари ако го погодат.
The Airborne Laser (ABL) will locate and track missiles in the boost phase of their flight, then accurately point and fire the high-energy laser, destroying enemy missiles near their launch areas.Ако му е ласерот во носот,како ќе ги "топи" ракетите што му идат од позади?![]()
Кај го виде ласерот? Треба да има сочиво, излез...Гледаш некаде ласерско окно на авионот?Kako ne e laser, koga laser e:helou:
ја имам ваа слика...интересно е што секундарниот ласер првен ја означува метата а потоа биг бос ќе треба да заврши работа,ама интересно е што ласерот воглавно ќе треба да пенетрира каде што е горивото на ракетата,а инаку за уништување на боеви глави малце потешко,но не и невозможно.На 10 август беше успешно тестиран Boeing-от (инаку e 747-400F) со ласерско уништување на ракета.
Boeing Airborne Laser Team Completes 1st Airborne Test Against Instrumented Target Missile
http://boeing.mediaroom.com/index.php?s=43&item=796
![]()
Боингот ќе има за цел заштита на одреден град или регион...но јас лично мислам дека ќе има примена и за заштита на копнена војска....да ја штити од евентуална НХБ закана-и се разбира авионот ќе биде заштитен добро.Па тој авионот не е борбен, претставува лесна мета за авиони ловци.
Плус не ми е јасно како ќе знае од каде ќе биде лансирана ракета па веднаш да се нацрта таму и да ја уништи?
Авионот лета на висина од 10-12км. а ракетата таа висина ја достигнува за неколку секунди.
A unit of The Boeing Company, Boeing Integrated Defense Systems is one of the world's largest space and defense businesses specializing in innovative and capabilities-driven customer solutions, and the world's largest and most versatile manufacturer of military aircraft. Headquartered in St. Louis, Boeing Integrated Defense Systems is a $32 billion business with 70,000 employees worldwide
Сакаш да кажеш дека ласерот на боингот е наменет за уништување на мали ракети, испукани од патроли, оклопни, ракетни фрлачи, и нешто со таа големина? Ако е така ок, сфаќам, + постојат и други копнени системи за уништување на такви ракети.Боингот ќе има за цел заштита на одреден град или регион...но јас лично мислам дека ќе има примена и за заштита на копнена војска....да ја штити од евентуална НХБ закана-и се разбира авионот ќе биде заштитен добро.