Новиот Boeing со ласерско оружје

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.234
Поени од реакции
12.397
Не е ласерско оружје, ама може да ве слуша што муабетите. :)

R

RAYTHEON23

Гостин
Чоек буричкај по интернет сега да не се утепам од барање прочитај на некоја страна ќе ти пишува убаво ефективен е ласеров на се што постои денес креирано од човек, а уште е во почетна фаза на развој. Сега со измислување на нови извори на енергија ќе ги сместуваат во се помали авиони додека да дојдат и до обични оружја. А кога ќе дојде тоа овие оружја ќе бидат толку развиени што може некој да испари ако го погодат.
pa procitav uste pred da pocne da se proizveduva eve otidi na www.globalsecurity.com ili oficijalnite sajtovi na proizvoditelite na primer lokhid-martin e eden od najgolemite proizvoditeli na oruzje i raketi sto vo SAD ima cel grad littletown koj raboti samo za taa namena.

eve odbrana od ICBM http://http://www.youtube.com/watch?v=hsPKYDcfw4k

ova e istata raketa koja go unisti satelitot ako pamtiter

a najdobrata internet strana za oruzje e /www.fas.org toa e kratenka od federation of american scientists i ima mnogu informacii duri i za biohemisko oruzje a i oficijalni informacii i za trgovija so:jaj: oruzje

eve gi najgolemite profiteri od oruzje ja najdov na www.fas.com
Top Ten Defense Contractors
Fiscal Year 2002

Lockheed Martin Corp. $17.0 billion Boeing Co. $16.6 billion Northrop Grumman Corp. $8.7 billion Raytheon Co. $7.0 billion General Dynamics Corp. $7.0 billion United Technologies Corp. $3.6 billion Science Applications International Corp. $2.1 billion TRW Inc. $2.0 billion Health Net, Inc. $1.7 billion L-3 Communications Holdings, Inc. $1.7 billion

blaster1

Искусен Кајганџија
Член од
16 декември 2008
Мислења
777
Поени од реакции
26
Цццццц уште што нема да слушнам(прочитам,видам).Боинг со ласерско оружје еј ццц.
:salut:

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
Ако му е ласерот во носот,како ќе ги "топи" ракетите што му идат од позади?:vozbud:

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.234
Поени од реакции
12.397
Ако му е ласерот во носот,како ќе ги "топи" ракетите што му идат од позади?:vozbud:
The Airborne Laser (ABL) will locate and track missiles in the boost phase of their flight, then accurately point and fire the high-energy laser, destroying enemy missiles near their launch areas.

Значи...не игра улога. :) Многу време уште пред ракетата да биде позади, пред, до него, таа ќе биде истопена. Иако онака како што замислуваш ти - не се наведуваат така ракети.

Kako ne e laser, koga laser e:helou:
Кај го виде ласерот? Треба да има сочиво, излез...Гледаш некаде ласерско окно на авионот?

http://www.israeli-weapons.com/weapons/aircraft/phalcon/Phalcon.html

S

smart ass

Гостин
На 10 август беше успешно тестиран Boeing-от (инаку e 747-400F) со ласерско уништување на ракета.

Boeing Airborne Laser Team Completes 1st Airborne Test Against Instrumented Target Missile

http://boeing.mediaroom.com/index.php?s=43&item=796

ја имам ваа слика...интересно е што секундарниот ласер првен ја означува метата а потоа биг бос ќе треба да заврши работа,ама интересно е што ласерот воглавно ќе треба да пенетрира каде што е горивото на ракетата,а инаку за уништување на боеви глави малце потешко,но не и невозможно.

еве еден од подобрите системи кој уништува и ракети...после втората минута има и звук.

и Никола постраше видео од истиот систем но тоа е од 2007 ...ова е најново па видете:helou:

многу практично и буквално ќе може пешадијата или пак оклопните единици(на пример тенкови кои и онака имаат активна заштита како ајрон фист на пример) да ги штити од артилерија како и од повеќецевни фрлачи на ракети на пример Оркан или МЛРС...а и БМ-21 не би бил проблем.

во фронтална војна посебно меѓу оклопни возила и пешадија која армија ќе го има овој систем ќе има ас во ракавот.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.507
Поени од реакции
5.203
Па тој авионот не е борбен, претставува лесна мета за авиони ловци.
Плус не ми е јасно како ќе знае од каде ќе биде лансирана ракета па веднаш да се нацрта таму и да ја уништи?
Авионот лета на висина од 10-12км. а ракетата таа висина ја достигнува за неколку секунди.

S

smart ass

Гостин
Па тој авионот не е борбен, претставува лесна мета за авиони ловци.
Плус не ми е јасно како ќе знае од каде ќе биде лансирана ракета па веднаш да се нацрта таму и да ја уништи?
Авионот лета на висина од 10-12км. а ракетата таа висина ја достигнува за неколку секунди.
Боингот ќе има за цел заштита на одреден град или регион...но јас лично мислам дека ќе има примена и за заштита на копнена војска....да ја штити од евентуална НХБ закана-и се разбира авионот ќе биде заштитен добро.

S

smart ass

Гостин
Одлично,ова отвара можност за производство на повеќе вакви авиони а и појачување на ласерот(на кое се работи) бидејќи планот е ваквиот систем за заштита да биде како да го наречам....ангел чувар над градовите.

Не за џабе

A unit of The Boeing Company, Boeing Integrated Defense Systems is one of the world's largest space and defense businesses specializing in innovative and capabilities-driven customer solutions, and the world's largest and most versatile manufacturer of military aircraft. Headquartered in St. Louis, Boeing Integrated Defense Systems is a $32 billion business with 70,000 employees worldwide

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.507
Поени од реакции
5.203
Боингот ќе има за цел заштита на одреден град или регион...но јас лично мислам дека ќе има примена и за заштита на копнена војска....да ја штити од евентуална НХБ закана-и се разбира авионот ќе биде заштитен добро.
Сакаш да кажеш дека ласерот на боингот е наменет за уништување на мали ракети, испукани од патроли, оклопни, ракетни фрлачи, и нешто со таа големина? Ако е така ок, сфаќам, + постојат и други копнени системи за уништување на такви ракети.

Единствено не ми е јасно како ќе уништува ракети како Шахаб 1 на пример?

Kajgana Shop

На врв Bottom