TpH_Bo_OkO
Трноризец

Целосна поддршка!
покрај политичкиве митинзи, заборавивме на гласот на Македонците. Се надевам ќе се соберат масовно и ќе остават траг пред парламентот во Мелбурн.
http://youtube.com/watch?v=rK0pvdn4MO8
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
и ние имаме дијаспора.... повеќе се грижат за Македонија него одделни структури кај нас... поддршка за нив
Не би рекол баш дека ја имаме дијаспората како што треба да се очекува. Еве за пример да ја земеме САД. Грчиштата дури им се и спонзори на кандидатите за претседатели, а нашиве (иако има некои таму со дебели банкарски сметки), нит се појавуваат нит пак сакаат некој да ги спомне како Македонци. Секоја чест на тие што сакаат да направат нешто за Македонија, но се плашам дека тоа не се ни 30% од целокупната Македонска дијаспора таму...
od nasava dijaspora direkno i inirekno prezivuvaat golem broj na semejstva vo makedonija. mislam deka e krajno vreme da se donese zakon za da istite mozat da glasaat za site izbori vo makedonija
За гласањето нема проблеми, еве оваа влада не знам дали го донесоа, ама знам дека влезе во парламент тој предлог од владата да може и дијаспората да гласа, а опозицијата се бунеше на тоа...
Аман бе ! Почнавте за дијаспората, ама никако од уста да ги извадите позицијата и опозицијата...Баталете ги малку... Може ли нешто и без нив да помине ?????
Апсолутно си во право.mene me zagriziva toa sto vo nasive mediumi e slabo pokriena rabotata na nasava dijaspora, na primer za protestite vo zeneva , ili vo kambera sto bea iam vpecatok deka minuvaat niz mediumi bez soodveten tretnman , posebno so video zapis ..taka da ostanuva da barame po youtube nekoj klip.
Не би рекол баш дека ја имаме дијаспората како што треба да се очекува. Еве за пример да ја земеме САД. Грчиштата дури им се и спонзори на кандидатите за претседатели, а нашиве (иако има некои таму со дебели банкарски сметки), нит се појавуваат нит пак сакаат некој да ги спомне како Македонци. Секоја чест на тие што сакаат да направат нешто за Македонија, но се плашам дека тоа не се ни 30% од целокупната Македонска дијаспора таму...