СДСМ-изборна програма

• Креатор на темата Креатор на темата kmitev
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Сигурен си дека е имаш читано? Некој работи се реализирани но доста и не се. Сепак не е точно дека ни еден чекор не е направен. Секој мал чекор за разлика од предходната влада чини ко преголем.

А за тоа кој од кого препиша, па нели прграмата од СДСМ беше преземена од партијата на Блер во Англија ;) Единствено што беше нивно е тоа со јаболчината (сега бананчина :pos: )

Шенка уште не е умрена,кога ќе умре тоа не се знае.(Црногорска работа).

Што кажувате безвеза дека ВМРО ништо не направил,кога за разлика од СДСМ направи повеке од 1000 позитивни работи а СДСМ шо напраи кога беше на власт а ? - Се знае шо правеја само крадеа

Една де,само една работа да се кажеше која ја реализирал ДПМНЕ,или не знаеш од каде да почнеш?:toe:

pa normalno e deka imas!sega za nekolku meseci ke imas i povisoki primanja za 900% i taka da nema da osetis razliki.inaku gledas kolku si pameten ponekogas?toa poskapuvanjeto e prv cekor kon evropska unija!ako ne mi veruvas slobodno otvori na internet i vidi kolku se cenite vo drugite drzavi!

Во Финска на пример водата е бесплатна!:toe:

Имам:-поскапа вода за 300%,поскапа комунална такса за 200%,поскап одкуп на моето земјиште за 900%,скоро забранет увоз на употребувани автомобили од ЕУ,екстремно скапи прехрамбени продукти во продавниците,скапи телефонски услуги,продолжено вегетирање во ГЕТО а згора на се и ќотек доколку излезам надвор од Македонија(значи никаква заштита од државава).............има многу,не ги собира на ова место.:toe:

Колку плаќаш вода и комунали сега и предходно? Барем за водата мислам дека беше многу ефтина па затоа се трошеше премногу (за прскајне на асфалт на 40 степени) иако барем ти знајш во Прилеп на лето и немат вода. Вака барем малку ќе се поштеди. А тоа со комуналите нели секој град сам си ги прајт цените, што има врска со власта?
Тоа со автомобилите е малку поинаку. Не е забранет влезот но треба да исполнува некој услови и треба царина да се платит, како секаде.
За инфлацијата на храната не е крива власта туку тоа е светски тренд и Македонија скоро нема можност да се изолира од тоа. Сепак гледам труд од владата барем да ги стабилизира цените иако со среден успех.
За телефонот дека е скап знаеме и дека нема конкуренција, тоа треба да се смени, се согласувам.
А за опасноста во Грција. Имаш право но неможе владата секому да му даде телохранител. Сегде има глупаци што напаѓаат луѓе.

У Финска водата е бесплатна, а нафтата се плаќа, додека пак кај Арапите е обратно. У Венецуела бензинот е еден денар литар. Природни богатства јбг.

Во Финска на пример водата е бесплатна!:toe:

Финска има 50 000 до 70 000 езера. Нормално дека водата е бесплатна затоа што е има премногу.

Лично мислам дека единствена работа што можат да ја направат конкретно на ВМРО мислам, е да се откажат од некој процент за давачките на нафтата. Али и тоа нема да бидне трајно решение пошто предвидувањата се дека до крај на година цената ќе биде 200 долара барел.

ВМРО ако каже дека ќе направи така и ќе направи, а овие другиве како ќе кажат обратно ќе направат.

Лично мислам дека единствена работа што можат да ја направат конкретно на ВМРО мислам, е да се откажат од некој процент за давачките на нафтата. Али и тоа нема да бидне трајно решение пошто предвидувањата се дека до крај на година цената ќе биде 200 долара барел.

ВМРО ако каже дека ќе направи така и ќе направи, а овие другиве како ќе кажат обратно ќе направат.

Тоа може малку да ја облажи скапотијата но сепак ќе биде висока цената. Иначе данокот на бензин доста го полни буџетот на државата и не е баш лесно да се скратит, нели таа загуба на друго место треба да се вратит.

СДСМ (седи дома слушај музика)
јаки се нема што,а овие ВМРО ДПМНЕ(важна министерска разголеност од
денешниве парламентарци мекедонски неограничени е)
јебига да му ебам мамето нивно и на двете.смрт за нив бе.а за вас патриоти македонски земете си по една мотика и копајтеси ровови.
гледам дека ништо нема да остане од нас македонциве.
едни се делат на една други на друга страна.кое име???
јебига и име не заслужуваме да се викаме македонци да се засрамиме.гледам автобуси полни се развозуваат хулигани по митинзи,знамиња развеани како да сме добиле битка или сме го зачувале името.кој патриотизам???
како од марс да сме паднати ништо немаме во црпката.
колку пари се трошат за кампањи еден не си окара мајката да речи стоп бе луѓе што е ова???
слободно одете на избори.а зошто се кампањите???
што има да рекламираат не сме ги виделе еднаш.
или ај да се прошетаме само тоа ќе ни остане за успомен а утре ќе јадиме лајна.:drk:

У Финска водата е бесплатна, а нафтата се плаќа, додека пак кај Арапите е обратно. У Венецуела бензинот е еден денар литар. Природни богатства јбг.

Финска има 50 000 до 70 000 езера. Нормално дека водата е бесплатна затоа што е има премногу.

Македонија исто така има вода и езера,па не е Сахара,ебаго.Ај за нафтата,ај,иако е прескапа за наши услови,со оглед на монополот што е воведен во тој сектор со ОКТА и поддржан преку ДПМНЕ и СДС,ама акцизите за возила,исполнување на еколошки норми при увоз што ги нема ни во ЕУ се само перфидна игра и на ДПМНЕ кое лажно пропагира како остварувало нешто за вашите и нашите секојдневни потреби.:toe:

ocigledno ne si voopsto upaten, pa te interesira sto ima realizirano VMRO DPMNE!nema problem! odma ke ti odgovoram!
proekti vo oblast transport i vrski:
proekt vodosnabduvanje prilep
proekt vodosnabduvanje vrapciste
proekt severna tribina

proekti vo oblast ekonomija:
proekt borba protiv siromastija
proekt kampanja za stedenje na elektricna energija
proekt biznis centri
proekt programa za razvoj na pretpriemnistvo,konkurentnost i inovativnost
proekt top menadzeri
proekt strategija za razvoj na tekstilnata indrustrija vo Republika Makedonija
nekolku proekti od EU
proekt vladina programa-vaucerski sistemi

proekti vo oblast vnatresni raboti:
proekt licni dokumenti za 30 minuti!
proekt novi licni karti
proekt novi vozacki dozvoli

proekti vo oblast obrazovanie:
proekt ajde da surfame
proekt zadolzitelen predmet informatika vo osnovno obrazovanie
proekt besplatni ucebnici
proekt stipski univerzitet
proekt besplaten internet

proekti vo oblast zemjodelstvo
proekt programa za pottiknuvanje na razvojot na zemjodelstvoto preku zgolemeni budzetski subvencii za 3.2 pati kako poddrska na zemjodelskoto proizvodstvo.Proektot subvencii za zemjodelstvoto za 2008ma godina ke cini 45 milioni evra!

se na se realizirani se 490 proekti!ako te interesiraat nekoi proekti sto ne gi napomenav slobodno prasaj!

Шенка уште не е умрена,кога ќе умре тоа не се знае.(Црногорска работа).

Една де,само една работа да се кажеше која ја реализирал ДПМНЕ,или не знаеш од каде да почнеш?:toe:
ако пишам шо има реализирано вмро ке ми треба два дена да пишам
ама ајде ке набројам некулку од многуте работи кои вмро ги има реализирано:
-изградба на 145 фискултурни сали
-санација на пристаништата на Охрид и Св.Наум
-Изградба на Карго аеродров во Штип
-компјутери во сите училишта
-Штипскиот универзитет
-стипендии за 125 најдобри студенти
-бесплатен интернет
-изградба на стар театар во скопје
-програма за потикнување на развојот на земјоделството преку зголемени буџетски сувенции за 3.2 пати како подршка на земјоделското производство. Субвенциите за земјоделството за 2008 год ке изнесува отприлика 45 милиони евра
и уште многу други работи кои ги има направено за овие 2 год

Македонија исто така има вода и езера,па не е Сахара,ебаго.Ај за нафтата,ај,иако е прескапа за наши услови,со оглед на монополот што е воведен во тој сектор со ОКТА и поддржан преку ДПМНЕ и СДС,ама акцизите за возила,исполнување на еколошки норми при увоз што ги нема ни во ЕУ се само перфидна игра и на ДПМНЕ кое лажно пропагира како остварувало нешто за вашите и нашите секојдневни потреби.:toe:

Има доста вода но се троши премногу и за непотребни работи (миејне на асфалт среде лето). Иначе за бензинот: Ај спореди ја цената со Балканот и со цела Европа и ќе видиш дека цената во Македонија е сепак од пониските. И да немаше даноци и монополи и све пак скапа би била.

Акцизата и другите давачки нека останат со тоа што би се намалиле како и што се намалуваат секоја година. Меѓутоа навистина треба да не го ограничуваат увозот по години. Нека пуштат слободен увоз, али сеа не пред 1990.

ако пишам шо има реализирано вмро ке ми треба два дена да писам
ама ајде ке набројам некулку од многуте работи кои вмро ги има реализирано:
-изградба на 145 фискултурни сали
-санација на пристаништата на Охрид и Св.Наум
-Изградба на Карго аеродров во Штип
-компјутери во сите училишта
-Штипскиот универзитет
-стипендии за 125 најдобри студенти
-бесплатен интернет
-изградба на стар театар во скопје
-програма за потикнување на развојот на земјоделството преку зголемени буџетски сувенции за 3.2 пати како подршка на земјоделското производство. Субвенциите за земјоделството за 2008 год ке изнесува отприлика 45 милиони евра
и уште многу други работи кои ги има направено за овие 2 год

Немој брат,ќе треба цела ноќ да ги читам “остварувањата“ на ДПМНЕ иако не видов ни едно конкретно од оние многу кој си ги копирал.Па толку ли е тешко само едно убаво остварување за Македонскиот народ да напишете,ебаго.Се само некакви проекти,дрн,дрн,дрн,мрн..се повеќе ми наликува на стара издувана СДСМашинерија.:toe:

Абе чекајте малце.. нели темава гласи СДС-изборна програма?

До кај сме со нејзиното составување?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom