За жал пораснав во многу лош период во Македонија
Излез на Македонија од Југославија се сеќевам на Рефередумот за рака со мама и тато
на гласање прв пат такво нешто наеднаш ми се виде дека секој ден има нешто за гласање сите внатре во комисија беа насмеани јас бидејки бев мал ми беше интересно.
Кога бараве од војниците да ни го дадат знакот со петокраката видовем дека веќе ја немат ( живеам блиско до касанра), па
почнаа да ни да дават сонциња напредок од пет краци стигнавме на 16
хехе .
Во меѓу време слушав муабети како луѓе за 3000 марки ги напуштат работните места попаметните од нив денесе имат приватен бизнис , будејки видоа дека повеќе нема Југославија и не ги трошеа парите по одмори и по кафани Браво за нив.
Понекогаш имаше концертите на центарот на Струмица па цела мала одевем бидејки ни е блиско ,но овој пат се зафркнавме тоа Беше најголемиот собир на народ што го имам видено во животот митинг Сојуз за Македонија се сеќава ни дадоа знамиња .
После еден ден низ градот почна да шетат коли со звучници ( говореа нешто но бог знае што)и фралат
рекламен материјал.
Јас како дете ништо не ме занимаше
Баба ми и дедо ми беа пензионери и секогаш гледаа парламент до душа и оште гледат ( сега викат ако не се они нема на шо да се смееме парламентарци-циркузанти).
Јас ете пораснав после толку години пораасна на килажата само нашите политичари.
Од тогаш до ден денес ништо не е сменто.
Па заклучив дека проблемот е во СДСМ Зошто???
Постарите гнерации СДМС го сметат за партија „чесна„ како партизаните како дел од пионерите .
Сите знаема дека со убиството на Ченто сила во позадина е била Србија.
Што значи чесноста се сведува на една дива свиња се што има мирис или е на дофат се јаде.
СДСМ се докажаа како луѓе без идеи , како луѓе желни за власт, ништо друго не и битно освен пост партизанска власт.
Заборавија дека за да има жито треба да изора нивата да се посади па да се собере житото.
Тие само собираа . Па пукнала електраната па немам струја итн.
Нормално се се распаѓа.
Многу сум навреден што увезија гласачи од Косово а не и дадоа државјнство на Македонците до Мала преспа , Пиринска и Егејска Македонија.
Но тоа е дел од Српската политика за чистење на Косово од Албанци тешки.
Бидејки што ги познавам старо седелци Албанци се сосем трета приказна од овие.
Опа автоматски со нив добиваме нови невработени, терет на буџетот, ама има гласаџи хехе Браво Браво Брраво Бранко .
Тоа се вика увоз на 130 000 невравотени гласачи .
Да прекинам со филозофија да одам на актуелното
Рада гаранитра дека ќе не внеси во НАТО за 6 месеци.
Јас како што знам кога бараш кредит даваш нешто под хипотека.
Како број еден ние сме дел од НАТО само имаме вето
Единстевен услов да влезиме во НАТО е да речиме дека не сме Македонци
Рада е некорисна жена за Македонија веќе остаре ,а сеуште нема направено дете, ако не е способна барем да посвоеше.
Како да гласам за човек кој не сака деца каква иднина имаме?
Рада цел живот се занимава со политка значи освен за зборење за друго ништо не ја бива за разлика нејниот конкурент е економски експерт ако не беше тој во Македонија фискализација и трезорски систем ќе беше научна фантастика.
Која треба да ни биде целта нам обичните граѓани?
Да ја уништиме партијата СДСМ ако изгубат овие избори крај се .
Автоматски се менува менталитетот на народот нешто многу важно.
Добиват оние кој носат рефориме и напредок.
Вотра цел на ВМРО да не им се даде трет мандат . Сигурно ќе има некоја нова партија од млади и свежи сили .
Дуи ќе згасне ако не влезе во Владат бидејки ќе нема од каде да се финансира .
Што значи квалитетните лица од Дуи би оформирале некоја партија од салам луѓе кој не се воено крило.
Колку мразам да губам време за СДСМ ..
Заев се докажа ако како градоначалник е Шериф замислете го како премиер.
П.С
Спонував партизани не се однесува за оние кој се бореа туку за тие што ги изедоа јагнињата
Ќе заборавев за “бугризацијата“
Јас кога се запишувах на факултет имаше 6000 кандити од Македија во Бугарија за време на СДСМ
оваа година за време на ВМРО немаше ни 250.
Е сега речунајте