Ќе отпочнат работи за Музеј на ОНА во Чаир

• Креатор на темата TMPO
  • Време на започнување
Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Ako nemash idedntitet ti posebno ne znaci deeka i nie drugite nemame denes vo 21 vek ushte ne znaesh od kade od zad karpatite ili od rusija ti sekogash sakash toa slabost da ja obikoluvash so zborovite Albanec ili arnavut no ti bre kaur ne znaesh i sam shto si dali si plod na Sheshelj i Miloshevic ili si interniran od Stalin,nije bitno znaj deka nie albancite zhiveeme samo za edno neshto za da umreme vo bojno pole protiv kauri kako ti i veruvaj mi vo slucaj na konflikt cest ke mi bide da vojuvam protiv lugje kako ti koj vo nieden aspekt nemat nishto opshto so makedoncite ili drugite shto participiraat vo forumot.
Kako i dae ushte ednash ti kazuvam tvojata omraza nemoj da ja shirish nasekade bidejki ne ke mozhesh da uspeesh da go veesh znameto na Slobo nigde osven vo tvojata soba

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.977
Поени од реакции
5.596
Ako nemash idedntitet ti posebno ne znaci deeka i nie drugite nemame denes vo 21 vek ushte ne znaesh od kade od zad karpatite ili od rusija ti sekogash sakash toa slabost da ja obikoluvash so zborovite Albanec ili arnavut no ti bre kaur ne znaesh i sam shto si dali si plod na Sheshelj i Miloshevic ili si interniran od Stalin,nije bitno znaj deka nie albancite zhiveeme samo za edno neshto za da umreme vo bojno pole protiv kauri kako ti i veruvaj mi vo slucaj na konflikt cest ke mi bide da vojuvam protiv lugje kako ti koj vo nieden aspekt nemat nishto opshto so makedoncite ili drugite shto participiraat vo forumot.
Kako i dae ushte ednash ti kazuvam tvojata omraza nemoj da ja shirish nasekade bidejki ne ke mozhesh da uspeesh da go veesh znameto na Slobo nigde osven vo tvojata soba
Ние убаво си знајме кој сме и што сме..Нашиот идентитет е БИБЛИСКИ..Нашиот идентитет е поголем од цигано-атињаните, нашиот идентитет е СВЕТ!Идентитетот не мора мене да ми го признава никој, а најмалку ми е важно дали ти ќе ми го признаеш тоа..Гледај си го својот идентитет, јас мојот и крај..Јас сум МАКЕДОНЕЦ, потомок на Александар Македонски, на Библискава земја...Не сум плод на Шешељ и Милошевиќ(скраја да е пупупу), ама да знајте дека на Македонскиот народ музејот на она, ќе им биде исто како на Косово да се отвори музеј на Милошевиќ...

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Не почнувајте со меѓусебни навреди, ќе играат казни. Аргументирано - зошто не треба/зошто треба...

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Mistik treba da sfatite deka Muzejot ne e nastroen neprijatelski kon Makedonskiot narod,i togash ok isto kako i nie se potruduvame da sfatime deka krstot vo Vodno ne e neprijatelski prenasocen kon muslimanite

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
Аман бе вие и за идентитет почнавте да расправате. Немој аман, пак ние плод на некој...хахаха
Ај земај тоа учебникот по историја и барај кога за првпат се спомнува Албанска држава и Албанци како народ...(да ти помогнам од поновата историја е):)

Ti kje se pogrizhish da nema?? Ili cisto onaka se nadevash deka nema da ima? :):)
Не бе, нема потреба никој поединечно да се погрижува за тоа. Напишав јас и во предходниот пост ама гледам диоптер ти требит па еве пак: НЕ Е ЛЕГАЛНО ДЕЧКО и .(точка)/крај/end/finish

eдит:
Mistik treba da sfatite deka Muzejot ne e nastroen neprijatelski kon Makedonskiot narod,i togash ok isto kako i nie se potruduvame da sfatime deka krstot vo Vodno ne e neprijatelski prenasocen kon muslimanite
Колку Албанци имат убиено крстот на водно за да бидит непријателски настроен?

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
знајте дека на Македонскиот народ музејот на она, ќе им биде исто како на Косово да се отвори музеј на Милошевиќ...

Eve i tebe istoto prashanje. Ke se pogrizhish da ne se otvori? Ili se nadevash deka nema da se otvori? Daj be preku takvoto. Ili prifati go, i zakjuti, ili zemi eksploziv, pa zapali go, deka povekje od ocigledno e deka kje go bide.

E sega, ako ne mozhesh da go zapalish, daj ondak kje diskutirame onaka otvoreno, dali treba ili ne treba. Bez zhelbi. I ja sakam nekoja so tetovazha G.W nad takvoto...onaka radi efekt..ama nemit.

Znaci...pak, Ti preci? Pali go. Ne mozhesh? Zakjuti, i ostaj da ima zdrava diskusija.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
isto kako i nie se potruduvame da sfatime deka krstot vo Vodno ne e neprijatelski prenasocen kon muslimanite

Престани веќе со крстот.Си се фатил ко слеп за стап во секој пост.
Иритира навистина кога некој постојано го чита само тоа од тебе.За 5 години ќе почне да ти пречи и Соборната црква што е во центарот на градот.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Не бе, нема потреба никој поединечно да се погрижува за тоа. Напишав јас и во предходниот пост ама гледам диоптер ти требит па еве пак: НЕ Е ЛЕГАЛНО ДЕЧКО и .(точка)/крај/end/finish
Za diskusija okolu legalnoto, mozheme dosabajle da pozboruvame, i taka nema shto drugo da se pravi koga si treta smena.

E sega vaka. Muzeot kje go bide. Legalen ne legalen, nekoj si go zacrtal vo glavata, i si go realizira.
Sleduva. AAAAA, UUUUUUU, SUDIJA PEDER!!!.
Posle edna nedela. Tishina. Zatishje pred bura.
Izbori. Lokalna Samouprava, Vrski. Pechat i bel list hartija.
Pak na vesti udarna tema.
Sleduva. AAAAAA, UUUUUUU, Sudija peder!!!!
Posle edna nedela. Silence!! i Kill you!.

Kraj na prikaznata.

Tolku od legalniot problem. Za se reshi rabotava na legalen nacin, treba da imash i legitimno sudstvo. Vtorovo go nemame. Taka da, legalniot problem, voopshto ne ni postoi. Ne e ni vazhen. Jasno ti e?

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Престани веќе со крстот.Си се фатил ко слеп за стап во секој пост.
Иритира навистина кога некој постојано го чита само тоа од тебе.За 5 години ќе почне да ти пречи и Соборната црква што е во центарот на градот.

Kolku za ilustracija i sporedba, shto e vazno ondak diskusijava za Muzejot, koga povekje od tie shto mavaat grudi, ne ni znaat kaj se naogja, ne ni ima da go vidat so svoi sopstveni oci. Chemu ondak galama? Ili onaka, nek se ugode, deka e dosadno?

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.977
Поени од реакции
5.596
Eve i tebe istoto prashanje. Ke se pogrizhish da ne se otvori? Ili se nadevash deka nema da se otvori? Daj be preku takvoto. Ili prifati go, i zakjuti, ili zemi eksploziv, pa zapali go, deka povekje od ocigledno e deka kje go bide.

E sega, ako ne mozhesh da go zapalish, daj ondak kje diskutirame onaka otvoreno, dali treba ili ne treba. Bez zhelbi. I ja sakam nekoja so tetovazha G.W nad takvoto...onaka radi efekt..ama nemit.

Znaci...pak, Ti preci? Pali go. Ne mozhesh? Zakjuti, i ostaj da ima zdrava diskusija.
Човече..Се отвори музејот?Па вие што го тупите постојано со тој фамозен музеј, кој сметам дека е само еден мал трик предизборен на Ахмети, ништо повеќе..Знај дека се пали албанскиот народ на тоа, и тоа го прави, си билда рејтинг а кога ќе седне на меката фотелја повторно се ќе заборави(периодот од 2002 - 2006)..

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Човече..Се отвори музејот?Па вие што го тупите постојано со тој фамозен музеј, кој сметам дека е само еден мал трик предизборен на Ахмети, ништо повеќе..Знај дека се пали албанскиот народ на тоа, и тоа го прави, си билда рејтинг а кога ќе седне на меката фотелја повторно се ќе заборави(периодот од 2002 - 2006)..
Kje naucime, ne e problem. Neka naucime. Daj bozhe, i ja sum so tebe. Nego..muzeot se otvara...whatcha gonna do about it? Jas ne rekov deka mi preci, jas licno sum indiferenten. Tebe ti preci...taka da..

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
Kolku za ilustracija i sporedba, shto e vazno ondak diskusijava za Muzejot, koga povekje od tie shto mavaat grudi, ne ni znaat kaj se naogja, ne ni ima da go vidat so svoi sopstveni oci. Chemu ondak galama? Ili onaka, nek se ugode, deka e dosadno?
Добро ај ние галамиме, појма немаме ни кај е ни шо е... ај вака ти пошо гледам го поддржаваш отварањето(можда ке ја сечиш лентанта кој знајт) дај објасни што ке имат внатре, зш искрено појма немам ни што би можело да има, а бланко тапети на ѕидовите нема да се така?

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691

Незнам зошто се почувствува ти повикан на мојот пост ,но еве.Веќе на оваа тема имам дискутирано за тоа дали е легален или не,понатаму не тепам празна слама зошто е залудно овде да се објаснам.

Тоа што ме иритираше што постојано во секоја дискусија се става крстот на тапет,кој е христијански симбол во христијанска земја ,а паралелно на тоа се споменува во дискусија за музеј на ОНА.Значи малку муабетите се изместени,зошто не гледам поврзаност дирекна.Да сакаат окото на Алах да го стават на Водно па да се прави паралела со крстот,да има логика ,а само да се иритира со нафрлање на секоја тема не е вкусно.

Продолжете вие,не ве вознемирувам повеќе.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Ne znam sho kje ima. Ako nekogash me zainteresira, kje idam, i kje vidam. Ako ne me zainteresira, nema da idam. Tebe ako te interesira, mozam da te odnesam. Ako ne te interesira, sedi doma. Ako ti preci i sakash da go zapalish, pak mozhe da te odnesam.

Ne ja svakjash poentata. Shto tolku galama. Ti preci? Odvraten ti e muzejot? Ne ja podrzuvash celta na toj muzej?

Druga rabota e deka kako shto doznav, muzejot nema da bide samo "Muzej na Ona" tuku muzej na albanskata istorija...taka da tamu kje ima raboti od Prizrenskata Liga, Ligata na Lezha, Skenderbeg, Pisateli, Vojni, Vojskovodci, Kralevi, pa sledstveno, i ONA, kako borci vo 2001va.
Toa deka po vesti go ima samo ONA...izglea toa bode oci.

Kajgana Shop

На врв Bottom