Стратегија за распад на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Fruity Girl
  • Време на започнување Време на започнување
Не бе Рамиз, предавници и квази патриоти сме сите ние како народ кој не е вмешан во политиката и што сакаме да ни се вика државата Македонија како што се вика со векови. Ај ти не треси глупости.

Глупости тресам? Знаеш што е глупост за мене? Што самиот момент дека ПОСТОЈАТ преговори за име, македонците се предавници (генелизирам со причина).

Зашто јас не преговарам за мое име? Боли ме милојко како ме викаш, јас тој сум, немам што да преговарам. Е кога владата ќе има таков став, ќе бидат патриоти во моите очи. Се додека се кријат позади завеси, на некои си тајни состаноци, си кројат некои си нивни планови, пропагираат ИМЕ НЕ ДАВАМЕ, а СЕПАК ПРЕГОВАРААТ!!! Тие за мене никогаш нема да бидат патриоти. Така да, ДА, за мене се квази патриоти, тие што преговаараат. Преговор, на нашки, сељачки би значело ценкање....ИМЕ НЕ Е ЗА ЦЕНКАЊЕ. Тоа друже е мојот став, сето ова што ти го браниш, а мислиш дека јас го напаѓам, е пропаганда.
Нема братски ништо во ставов, ниту ќе има некогаш нешто братски во моите ставови.

Тргнувајќи од квази патриоти форумски, кои се за бранење на името, а си го прчат дома, па преку патриоти (со или без загради) кои што сакаат чиста етничка Македонија, сонуваат за соединување на Македонија, а ги обвинуваат албанците што ист таков план реализираат, па патриоти од типот кои што обвинуваат албанци дека сакаат соживот а македонците душички мирни, тепаат албанци на протески дека наводно истакнале албанско знаме, како изговор, па тука се и патриотите кои пропагираат цврст став околу името, колку тие демек нема да мењаат ништо, а сепак се ценкаат, па преку таквите кои гледаат европска иднина за Македонија, по цена на некоја вила на некое крајбрежје, па преку....

Море преку таквото, многу ги има...Патриоти на куп....а преговорите траат.

Тоа е мојот став чоече...али јбг, тропам глупости нели?
Среќа што ја сум тој што тропа глупости, па паметните решаваат за мојата иднина (или наша, сејм шит). Замисли ја со глупостиве да ги водев преговорите кои глупости би ги тресел. Упс, сори, албанците не смеат да бидат преговарачи на името, дека тоа е македонско, иако живеат во истата таа држава.

Така да, на албанците не им останува ништо освен да тропаат глупости, дали вака отворено ко мене на форум, или да пишуваат нивно мислење во вид на колумни како авторот, колку да имаат македонските патриоти кон кого да посочат со прст.

Со среќа со мудростите..:) жалам за глупостите пак.

Па пак тресеш глупости. Џабе пиша толкав пост. Преговорите се наметнати од Грција и од меѓународната курвинска заедница, пошто бараат да сме кооперативни, нели, да покажеме сигнал на добра воља и соработка. Принуда ни праат бе Рамиз, класичен рекет. Не дека на нас нешто ни се преговара...

Така да, на Македонците не им останува ништо друго отколку да пишуваат мислење против глупи колумни како на авторот, или да го поплукаат секој кој се дрзнува да помисли дека промена на името е можно и среќно решение.

Па пак тресеш глупости. Џабе пиша толкав пост. Преговорите се наметнати од Грција и од меѓународната курвинска заедница. Не дека на нас нешто ни се преговара.

Така да, на македонците не им останува ништо друго отколку да пишуваат мислење против глупи колумни како на авторот, или да го поплукаат секој кој се дрзнува да помисли дека промена на името е можно и среќно решение.

A Македонците ги прифатија :):) и јас пак тропам глупости, кое чудо. АБЕ НЕМА ПРИФАЌАЊЕ НА ПРЕГОВОРИ. Тоа е патриотизам, тоа е црвената линија, се што ја поминува таа линија, е предавство. Крај.

Не терам инат бе...кажи каде грешам? :) Дали самиот факт дека се преговара за нешто што не смее да се преговара, е предавство?

Па ти кажав зошто се преговара бе Рамиз. Не од кеф, под принуда. Или да бидам појасен, се глуми дека се преговара. Ај пак - се глуми дека се преговара. Пак?

Ама проблемот е што некои копуци мислат дека вистински се преговара, па се затрчаа да прифатат промена, обвинувајќи ги оние кои не се за промена дека и прават штета на државата.

Појасно сега?

Или пак од почеток? :)

Па ти кажав зошто се преговара бе Рамиз. Не од кеф, под принуда. Или да бидам појасен, се глуми дека се преговара. Ај пак - се глуми дека се преговара. Пак?

Ама проблемот е што некои копуци мислат дека вистински се преговара, па се затрчаа да прифатат промена, обвинувајќи ги оние кои не се за промена дека и прават штета на државата.

Појасно сега?

Или пак од почеток? :)

А што ако испадне дека навистина се преговара? Тогаш ќе ти биде тебе појасно? :)

Тогаш ти и авторот ќе бидете среќни и весели море хеј :)

А и Герошшшки ќе може среќен да иде на одмор во Грчшшшка.

Еј да, тогаш и Фрути Грл ќе ја одбанираме.

Шега на страна - ако успеат да исперат доволно мозоци и на референдум народот да прифати нешто такво, тогаш нема да ми биде мака, ќе знам дека овој народ заслужува да биде газен, тепан и ебен.

Тие другите па кои се затрчаа да го сменат ни референдум нејкеа, кој го ебе народот, сакаа да му го спопикаат директ.

Абе ја еден весел остај :) Единствено ќе бидам весел што на некои лица ќе им се ситам на патриотската (читај партиската) слепост.
Сеуште стојам позади ставот дека ако стварно некој патриотски сака да докаже дека името не е за менување, во ист момент нека ги прекине преговорите. Се друго е дриблање на народот. Ама ок, ти викаш дека некој глуми преговори.

Ќе видиме, времето ќе покаже.

Сеуште стојам позади ставот дека ако стварно некој патриотски сака да докаже дека името не е за менување, во ист момент нека ги прекине преговорите.
Аха, топ.

Ама нигде не го видов овој став во колумната на авторот, а ти го браниш два дена неговото писание. Дај еден квоут на брза рака.

Ја го бранам тоа дека побарав цитат од негов ЛИЧЕН став околу името, такво нешто нема на постот :)

Тоа бранам, assumption is the mother of all fuck ups, you know.

Ја ти дадов цитат вчера. Ќе ми дужиш твој, во кој ви се поклопуваат ставовите дека воопшто не треба да се преговара :)

Единственото нешто на кое алудира дека не треба да се преговара е дека - не треба воопшто да се преговара, туку да се смени името под итно, без непотребни преговори и одолговлекување и дека сите кои се против промена на името се квази патриоти и српски марионети.

И сега, што испадна дека браниш?

Реков ја, испаѓа сепак дека братски (по систем Рамиз за Рамиз, заб за заб) го браниш, не е битен ставот (кој ви се разликува).

Битен момент да почнеш да го браниш беше тоа што некој спомна дека е Албанец, па се почувствува должен да рипнеш. Инаку, јас сеуште појма немам кој е авторот, се колнам.

Dobro be fanatic.......sto toa "fanaticiras"...se menuva imeto, makedonskoto bitie..........................., menuvac verojatno ke bide administracijata na Gwujo...znaes kako e : imala majka sinovi, ke go dade majka najmaloto..najubavoto.....MORA DA BIDE TAKA, ZA DA NEMA NAZAD... kakva toa VALIDNO ZAPECATENA promena ke bide , ako ja parafira BC ili ne daj Boze nekoj vlaf ili novoilir.............. :)
ama Gwujo ko Gwujo...tolku mu dal Gospod.....LAPA JADICI KO KLEN , a sega se misli kako da ne zavrsi vo tavata na "tivok ogan"...

Zasto dase smeni od koga ne priznaja 120 zemji:) OD KAJ PA TI SI SIGUREN DEKA GRUJO CE GO SMENI IMETO, TOEST SAMO KE GO RATIFIKUVA:pos2: :pos2: HAHAHA E SMESHKI.

:pos2: :pos2: :pos2: црвенава реченица ме уби у поим ние немаме проблеми дада се е супер добро мистичен се читаш ли ти што пишуваш...како немаме проблем???Ако немаме проблем тогаш зошто вестите се поплавени со информации од типот НИМИЦ НИМИЦ ИМЕТО НИМИЦ?????

Ај пак да повториме мистичен значи вака стојат работите хммГрција е во Нато И Еу грција е членка Македонија не е хммм Грција има право на вето пошто сите членки имаат Македонија нема право на ништо...те молам мистичен малце концентрирај се и не забегувај па ако треба и истури си урина врз глава ете бар тоа знаеш дека покачува концентрација:smir:
ало франкфурт...грција има вето за нато и еу.
има ли вето за твоето постоење?нема
има ли вето ти да излезеш од државава?нема
има ли вето на пасошот да ти пишува Република Македонија?нема
има ли вето за било што друго освен нато и еу?
нема
грција ја добива силата преку вето-то од вакви како тебе што инсистираат да влезат каде што грција несака да те види,не само со друго име туку воопшто несака да те види.
опрај се девојче...или уште подобро земи вработи се,од муабети фајде нема.
знаеш што направија 1от ден бугарите кога влегоа во ЕУ?отидоа да спијат во картонски кутии по паркови во лондон.ти за тоа ли си запнала да влеземе во ЕУ?
само размисли оти грците одеа кај нас да пазаруваат?ако мислиш дека ова е инфлација и високи цени...почекај да влеземе во ЕУ.

Ја го бранам тоа дека побарав цитат од негов ЛИЧЕН став околу името, такво нешто нема на постот :)
Еве ти:
Мерсел Билали напиша:
Не е случајно што Американците со сите сили притискаат да се најде решение за името, за да ја турнат Македонија во посигурни безбедносни води, со што би се отворила и реалната перспектива за нејзиниот брз развој.
Таквата грчко-српска долгорочна стратегија не е без поддршка и внатре во Македонија. Интересно е што најголеми поборници за отфрлање какви било промени во името на државата се токму просрпските инсталации во Македонија. Нивната девиза гласи „не смееме ниту една буква да смениме од нашето вековно име, оти македонската нација би го загубила сопствениот идентитет“. .... Таквите „патриотски“ сили многу се плашат од можните решенија на проблемот, оти со тоа Македонија би се ослободила од опасната стапица и туѓата агенда би била мртва.

- макар да со овие зборови авторот си противречи на она што самиот го напишал на почетокот од колумната:

Мерсел Билали напиша:
прашањето на името е само смоквин лист за покривање нешто многу грдо во грчката политика.....Не треба веќе да бидете експерт за да сфатите дека во овој случај воопшто не станува збор за спорот за името, туку за скриените, а сепак јасни намери и залагања за распад на Македонија....Очигледно е дека името се уфрлува само како успешна мамка, која има за цел овде да предизвикува долгогодишен политички грч и парализира на сите развојни процеси.

Т.е. колумната ја започнува со добар увид, расчистува со тоа дека “спорот не е во името на државата - за на крајот да го побие тоа со етикетирање и со теза дека менувањето на името ќе се реши “спорот“ кој, како што самиот тврди, не е спор за името!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom