Како живеат сега Бугарите во Европска унија?

• Креатор на темата Креатор на темата Mac.Koren
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Епа нали RTM ти даде.Еве го пак.Това е страницата на народната банка.

http://bnbank.org/bnb/home.nsf/vPages/Publications_BNB_Periodic_S_GED_20090825/$FILE/200906_S_GED_Bulletin-bg.pdf

Тука колку што разбирам Бугарски има само внатрешен долг , надворешниот не е спомнат ајде цитирај

Ова дедо:pos2: значи бугарските фирми и граѓани се заглавени до гуша:nesum:
E vnuce vnuce...
Komshijata zede bugarski pasos.. i posle nekolku meseci se vrakja so bmw...
Mi vikas deka prodaval droga? ok... ama 20 000 makedonci so bugarski pasos...?
Ok.. 2 000 od niv se vo zatvor...mnogu izgledaat... ama toa e, ke si ja probam srekata.

Тука колку што разбирам Бугарски има само внатрешен долг , надворешниот не е спомнат ајде цитирај

Цитат:

"Брутен в'ншен д'лг

Д'лг'т на сектор Д'ржавно управление в'злиза на 2761.6 млн. евро (8.2% от БВП), като
нараства спрјамо краја на 2008 г. с 41.7 млн. евро (1.5%)
3
. Спрјамо краја на јуни 2008 г. (2715 млн.)"

E vnuce vnuce...
Komshijata zede bugarski pasos.. i posle nekolku meseci se vrakja so bmw...
Mi vikas deka prodaval droga? ok... ama 20 000 makedonci so bugarski pasos...?
Ok.. 2 000 od niv se vo zatvor...mnogu izgledaat... ama toa e, ke si ja probam srekata.

Агора жити се немој да си ја пробуваш среќата.......таков каков си ..за два дена ќе завршиш во затвор:pos2::pos2:

до fmi :ти знаеш што е надворешен долг????

Агора жити се немој да си ја пробуваш среќата.......таков каков си ..за два дена ќе завршиш во затвор:pos2::pos2:

Od januari ke si zamine so makedonski pasos:pos2:

до fmi :ти знаеш што е надворешен долг????
Ти правиш разлика между државен и надворешен?
Казав много jaсно -37 милиарда евро надворешен долг,от нив само 3 милиарда државен.Шо не е jaсно?

Ти правиш разлика между државен и надворешен?
Казав много jaсно -37 милиарда евро надворешен долг,от нив само 3 милиарда државен.Шо не е jaсно?

Izgleda ste izgubeni vo terminite:pos2::pos2:

Ima razlika megju drzaven vnatresen i drzaven nadvoresen dolg kapiras?
А ти разбираш дека задолжението на една странска банка на териториjaта на РБ ком банката маjка во Лондон да речем, не е долг на државата?
Ако не си видел,во целиja доклад има една секциja В'НШЕН Д'ЛГ.Во превод значи Надворешен долг.Никоj не ти зборува за внатрешен државен.

Омр'зна ми да давам уроци по икономика.Вече и власите започнах да образовам.Цел живот еби учи.Аман :)
Междуфирмената задлажнелост не е важен показател за било какво.Давам ти пример.
Мојата мега просперирашта фирма :) ТОПОРЧО д'лжи на влашката западнала фирма АДВИЗОР 10 евро.АДВИЗОР длжи на фирмана за елитни компанионки ВОНЕ 10 евро а ВОНЕ д'лжи на мојата фирма ТОПОРЧО 10 ЕВРО оти често му ползвам евтините услуги.Обшто задлажнелоста е 40 евро но реално е само 10.:smir:

• Ми се допаѓа
Reactions: fmi
А ти разбираш дека задолжението на една странска банка на териториjaта на РБ ком банката маjка во Лондон да речем, не е долг на државата?
Ако не си видел,во целиja доклад има една секциja В'НШЕН Д'ЛГ.Во превод значи Надворешен долг.Никоj не ти зборува за внатрешен државен.

jas ti kazuvam ste izgubeni vo terminite :pos2::pos2::pos2:

Омр'зна ми да давам уроци по икономика.Вече и власите започнах да образовам.Цел живот еби учи.Аман :)
Междуфирмената задлажнелост не е важен показател за било какво.Давам ти пример.
Мојата мега просперирашта фирма :) ТОПОРЧО д'лжи на влашката западнала фирма АДВИЗОР 10 евро.АДВИЗОР длжи на фирмана за елитни компанионки ВОНЕ 10 евро а ВОНЕ д'лжи на мојата фирма ТОПОРЧО 10 ЕВРО оти често му ползвам евтините услуги.Обшто задлажнелоста е 40 евро но реално е само 10.:smir:

Имате вие КИБС????:pos2:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom