Како живеат сега Бугарите во Европска унија?

Статус
Затворена за нови мислења.

ADVISOR

barca & inter
Член од
4 јуни 2009
Мислења
799
Поени од реакции
16
Епа нали RTM ти даде.Еве го пак.Това е страницата на народната банка.

http://bnbank.org/bnb/home.nsf/vPages/Publications_BNB_Periodic_S_GED_20090825/$FILE/200906_S_GED_Bulletin-bg.pdf
Тука колку што разбирам Бугарски има само внатрешен долг , надворешниот не е спомнат ајде цитирај

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Ова дедо:pos2: значи бугарските фирми и граѓани се заглавени до гуша:nesum:
E vnuce vnuce...
Komshijata zede bugarski pasos.. i posle nekolku meseci se vrakja so bmw...
Mi vikas deka prodaval droga? ok... ama 20 000 makedonci so bugarski pasos...?
Ok.. 2 000 od niv se vo zatvor...mnogu izgledaat... ama toa e, ke si ja probam srekata.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Тука колку што разбирам Бугарски има само внатрешен долг , надворешниот не е спомнат ајде цитирај
Цитат:

"Брутен в'ншен д'лг

Д'лг'т на сектор Д'ржавно управление в'злиза на 2761.6 млн. евро (8.2% от БВП), като
нараства спрјамо краја на 2008 г. с 41.7 млн. евро (1.5%)
3
. Спрјамо краја на јуни 2008 г. (2715 млн.)"

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
E vnuce vnuce...
Komshijata zede bugarski pasos.. i posle nekolku meseci se vrakja so bmw...
Mi vikas deka prodaval droga? ok... ama 20 000 makedonci so bugarski pasos...?
Ok.. 2 000 od niv se vo zatvor...mnogu izgledaat... ama toa e, ke si ja probam srekata.
Агора жити се немој да си ја пробуваш среќата.......таков каков си ..за два дена ќе завршиш во затвор:pos2::pos2:

ADVISOR

barca & inter
Член од
4 јуни 2009
Мислења
799
Поени од реакции
16
до fmi :ти знаеш што е надворешен долг????

Агора жити се немој да си ја пробуваш среќата.......таков каков си ..за два дена ќе завршиш во затвор:pos2::pos2:
Od januari ke si zamine so makedonski pasos:pos2:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
до fmi :ти знаеш што е надворешен долг????
Ти правиш разлика между државен и надворешен?
Казав много jaсно -37 милиарда евро надворешен долг,от нив само 3 милиарда државен.Шо не е jaсно?

ADVISOR

barca & inter
Член од
4 јуни 2009
Мислења
799
Поени од реакции
16
Ти правиш разлика между државен и надворешен?
Казав много jaсно -37 милиарда евро надворешен долг,от нив само 3 милиарда државен.Шо не е jaсно?

Izgleda ste izgubeni vo terminite:pos2::pos2:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Ima razlika megju drzaven vnatresen i drzaven nadvoresen dolg kapiras?
А ти разбираш дека задолжението на една странска банка на териториjaта на РБ ком банката маjка во Лондон да речем, не е долг на државата?
Ако не си видел,во целиja доклад има една секциja В'НШЕН Д'ЛГ.Во превод значи Надворешен долг.Никоj не ти зборува за внатрешен државен.

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
Омр'зна ми да давам уроци по икономика.Вече и власите започнах да образовам.Цел живот еби учи.Аман :)
Междуфирмената задлажнелост не е важен показател за било какво.Давам ти пример.
Мојата мега просперирашта фирма :) ТОПОРЧО д'лжи на влашката западнала фирма АДВИЗОР 10 евро.АДВИЗОР длжи на фирмана за елитни компанионки ВОНЕ 10 евро а ВОНЕ д'лжи на мојата фирма ТОПОРЧО 10 ЕВРО оти често му ползвам евтините услуги.Обшто задлажнелоста е 40 евро но реално е само 10.:smir:

• Ми се допаѓа
Reactions: fmi

ADVISOR

barca & inter
Член од
4 јуни 2009
Мислења
799
Поени од реакции
16
А ти разбираш дека задолжението на една странска банка на териториjaта на РБ ком банката маjка во Лондон да речем, не е долг на државата?
Ако не си видел,во целиja доклад има една секциja В'НШЕН Д'ЛГ.Во превод значи Надворешен долг.Никоj не ти зборува за внатрешен државен.

jas ti kazuvam ste izgubeni vo terminite :pos2::pos2::pos2:

Омр'зна ми да давам уроци по икономика.Вече и власите започнах да образовам.Цел живот еби учи.Аман :)
Междуфирмената задлажнелост не е важен показател за било какво.Давам ти пример.
Мојата мега просперирашта фирма :) ТОПОРЧО д'лжи на влашката западнала фирма АДВИЗОР 10 евро.АДВИЗОР длжи на фирмана за елитни компанионки ВОНЕ 10 евро а ВОНЕ д'лжи на мојата фирма ТОПОРЧО 10 ЕВРО оти често му ползвам евтините услуги.Обшто задлажнелоста е 40 евро но реално е само 10.:smir:

Имате вие КИБС????:pos2:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom