Како живеат сега Бугарите во Европска унија?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 август 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
те прашав дали кога вадите лична карта ви земат отпечатоци??Не и не лажи:nenene::nenene::nenene:
здраво.надјавам се че нема да ме б'ршете заштото пиша на б'лгарски.бог да ги прости м'ртвите.те са хора от бедни селишта с ограничени финансови фисможности.сигурно това им е п'рвата или втора екскурзија в живота.жал ми е и за капитана младо момче за което започва един д'лаг кошмар.роднините лично трјабва да ги разпознајат телата на м'ртвите заштото такива са с'дебните изискванија.аз лично с'м вадил 4 лични карти два п'ти с'м ги губил два п'ти с'м сменјал адресна регистрација никога не са ми вземали отпечатаци.

Член од
22 февруари 2009
Мислења
746
Поени од реакции
35
здраво.надјавам се че нема да ме б'ршете заштото пиша на б'лгарски.бог да ги прости м'ртвите.те са хора от бедни селишта с ограничени финансови фисможности.сигурно това им е п'рвата или втора екскурзија в живота.жал ми е и за капитана младо момче за което започва един д'лаг кошмар.роднините лично трјабва да ги разпознајат телата на м'ртвите заштото такива са с'дебните изискванија.аз лично с'м вадил 4 лични карти два п'ти с'м ги губил два п'ти с'м сменјал адресна регистрација никога не са ми вземали отпечатаци.
па тоа е проблемот како можи да не ви земаат отпечетоци во кој век живеете?????

Член од
13 август 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
па тоа е проблемот како можи да не ви земаат отпечетоци во кој век живеете?????
в 21 век би трјабвало да се уважава свободата на хората.много хора не са с'гласни да им взимат отпечатаци заштото мислјат че това засјага личната свобода и достоинство.по-добре да ти сложат един чип с данни и да те следјат на всјак'де.на мене ни е все едно.

S

smart ass

Гостин
ке може некој да каже колку е просечтната плата во бугарија и истата да ја спореди со таа пред влезот во ЕУ:smir:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
ке може некој да каже колку е просечтната плата во бугарија и истата да ја спореди со таа пред влезот во ЕУ:smir:
Во jaнуари 2007 е била некаде ком 200 евро,а во март 2009 е била ком 300 евро

ADVISOR

barca & inter
Член од
4 јуни 2009
Мислења
799
Поени од реакции
16
Официалните податоци са тези.

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Просечна исплатена нето плата по работник, денари[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]20070[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] 06 2009[/FONT]
20 070 денари или 326,87 евра

S

smart ass

Гостин
Официалните податоци са тези.
значи ли ова дека ЕУ не е баш генератор на развојот бидејки во споредба со европските плати бугарските се како социјална помош-но придобивка имаат граганите да патуваат а и бизнисмените:toe:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Просечна исплатена нето плата по работник, денари[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]20070[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] 06 2009[/FONT]
20 070 денари или 326,87 евра
Супер.Това са официални податоци?

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
значи ли ова дека ЕУ не е баш генератор на развојот бидејки во споредба со европските плати бугарските се како социјална помош-но придобивка имаат граганите да патуваат а и бизнисмените:toe:
Не напротив,ЕУ е генератор,но не за 1,2,5 години, а за много подолог период.Платите немат ништо обшто со ЕУ.
Като цело БГ е во валутен борд(лева е фиксиран ком еврото.От 11 години едно евро чини 1,95583 лева) и това кара државата да нема буджетен дефицит,а да има излишак сека година.
Тоест ако имаш приход от 5 евро,можеш да потрошиш от нив само 3 евро,другите седат во Народната Банка.Само за да можеш да разбереш зашто платите са мали ке дам пример во 1997 година резервите на народната банка са били 250 милиона евро,а днес во 2009 година са над 11 милиарда евро.
Това е капитал,коjто е бил ваден от икономика.

ADVISOR

barca & inter
Член од
4 јуни 2009
Мислења
799
Поени од реакции
16
Не напротив,ЕУ е генератор,но не за 1,2,5 години, а за много подолог период.Платите немат ништо обшто со ЕУ.
Като цело БГ е во валутен борд(лева е фиксиран ком еврото.От 11 години едно евро чини 1,95583 лева) и това кара државата да нема буджетен дефицит,а да има излишак сека година.
Тоест ако имаш приход от 5 евро,можеш да потрошиш от нив само 3 евро,другите седат во Народната Банка.Само за да можеш да разбереш зашто платите са мали ке дам пример во 1997 година резервите на народната банка са били 250 милиона евро,а днес во 2009 година са над 11 милиарда евро.

Не мислите дека постепено треба да го откажувате валутниот борд .Сепак долговите ви се огромни а што ако имате девизни резерви кога сте заглавени во долгови.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom