Како живеат сега Бугарите во Европска унија?

Статус
Затворена за нови мислења.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Seljak toa bese pred 60 godini,a ne sega:tapp:
Селjaк ке викаш на некоj друг!
Иди во деарбекира и види како се живее!
Држава на контрастите са некоj други.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Селjaк ке викаш на некоj друг!
Иди во деарбекира и види како се живее!
Држава на контрастите са некоj други.

Tie se kurdi,a kurdite ne smeat da ziveat:tapp:

RTM

Член од
4 септември 2008
Мислења
844
Поени од реакции
214
A dali moze da ja prekineme diskusijata,zatoa sto ke jadime banovi od moderatorite,gledam diskusijata se nasocuva kon druga nasoka.

SELJAK OVA E VO SEVEREN IRAK,:pos2:
Да, ама НЕ. Ваши са си. Истите фаци ги имаме видено кога си одат во Германиjа да чистат губре.
И е смешно турчин да казва на бугарин дека е селjак. Луге дека 40 години живеат во Германиjа а не знаат един сбор на немски. И децата им исто.

Много хубава слика на бугарски турци:baeh:

Член од
18 март 2009
Мислења
375
Поени од реакции
7
A dali moze da ja prekineme diskusijata,zatoa sto ke jadime banovi od moderatorite,gledam diskusijata se nasocuva kon druga nasoka.
Много ми е интересно какво обшто има Турција в тема "Како живеат сега Бугарите во Европска униja?". Виж може да кажеш за турците в Б'лгарија как живејат в европејскија с'јуз, тогава ште си по темата. Само между другото, ако беше толкоз по-добре в Турција отколкото в Б'лгарија, б'лгарските турци штјаха да са се јурнали да се прибират в Турција, ама като гледам оште си седјат.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Много хубава слика на бугарски турци:baeh:

NE NE vasi bugari se so proveren kvalitet:pos2:

Много ми е интересно какво обшто има Турција в тема "Како живеат сега Бугарите во Европска униja?". Виж може да кажеш за турците в Б'лгарија как живејат в европејскија с'јуз, тогава ште си по темата. Само между другото, ако беше толкоз по-добре в Турција отколкото в Б'лгарија, б'лгарските турци штјаха да са се јурнали да се прибират в Турција, ама като гледам оште си седјат.
Mi zobruvas Bugarija ko da e stara clenka na EU sega vlegovte samo zaradi rusko vlianie, cel svet znae deka bugarite se cistaci i cistaci ke ostanet.
PSSs Zosto da odat turcite od Bugaija vo Turcija,tie se tuka i nikade nema da odat dur da dojde turskiot asker. Mora istorijata da se povtoruva.

Член од
18 март 2009
Мислења
375
Поени од реакции
7
Mi zobruvas Bugarija ko da e stara clenka na EU sega vlegovte samo zaradi rusko vlianie, cel svet znae deka bugarite se cistaci i cistaci ke ostanet.
PSSs Zosto da odat turcite od Bugaija vo Turcija,tie se tuka i nikade nema da odat dur da dojde turskiot asker. Mora istorijata da se povtoruva.
По един или друг начин Б'лгарија е в ЕУ и таја тема е отворена за да се види има ли нјакаква промјана след влизането ни. Много ми е интересно какво точно влијание има Русија в ЕС при положение че тја нито е част от него, нито има намеренија да стане, а хич да не говориме че за да влезе една страна в ЕС трјабва всички останали членки да са с'гласни, така че нечие влијание или лобиране не стига.

Ами ти говориш че Турција е като Америка в сравнение с Б'лгарија, ако е така не виждам причина б'лгарските турци да стојат при нас, при положение че само на 50-100 км от тјах е Америка, к'дето ште са си при "своите".

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Кореjци ке градат индустриален бизнес парк во Перник за 20 милино долара.
http://news.ibox.bg/news/id_1074013494
Честито на печелившите ка срекja на другите!

Член од
17 декември 2008
Мислења
51
Поени од реакции
0
Ти татар си дошол тука на македонски форум да зборуваш? Па во време на Југославија ние бевме Американци за вас, вие бевте бедни и такви останавте. Ден денес и покрај се тоа што поминавме уште сме американци за вас. Само што имавте многу среќа, па влеговте во ЕУ со пензија од 15 евра.
ПС. Мораше да влезе Бугарија во ЕУ за да има каде да го фрла отпадот Европска Унија. Сите стари цигански коли вие ги увезувате и ти ќе ми кажуваш мене за ЕУ.

Не смјатах да отговарјам, заштото излизам от темата, но ... ето го отговор'т ми:
Темата е как живејат б'лгарите в ЕС и смјатам, че ние по-добре знаем какво се е изменило и какво не откакто сме в ЕС. И кој ако не ние да говорим за ЕС след като сме вече там?!
Теб јавно те тресе носталгија по југославија, но това си е твој проблем, аз само мога да ти кажа да живееш сега и за в б'деште, а не какво е било, не с миналото, заштото така нјама б'деште. Опитајте се да направите сега и за в б'деште Македонија като добро мјасто за живеене, а не ми разправјај какво е било, заштото това е минало и на никој нјама да помогне!
И какво като караме стари западно европејски коли, вие карата стари југославски коли - која според теб е по-добра? Между другото и мојата е стара ... от миналата година Сиртроен С4 от ... 2008г.

П.С.Мај Колумб се е об'ркла като е открил Америка ... както се оказва тја ја била около нас, отвсјак'де сме заобиколени с ... американци, завалиите?!
Хајде хубава вечер на всички:helou:

Член од
18 март 2009
Мислења
375
Поени од реакции
7
ПС. Мораше да влезе Бугарија во ЕУ за да има каде да го фрла отпадот Европска Унија. Сите стари цигански коли вие ги увезувате и ти ќе ми кажуваш мене за ЕУ.
Те и преди ЕУ си идваха старите коли при нас, не всеки има в'зможност да си купи нова кола, но като гледам не са само цигански колите в Б'лгарија : http://vbox7.com/play:0af2d01d ; а ето тука - http://vbox7.com/play:0af2d01d , клипчето е с'всем случајно, ама загледај се да видиш освен старите коли, колко мерцедеси, джипове и прочие не чак толкоз цигански коли има при нас.....

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.816
Поени од реакции
1.088
Татари= Цигани

Бугарија=Канта на ЕУ и Русија:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop