AtoM-AnT
Dexter
Sega le dojde nekoj bratko i ke tvrdi deka toa sto si go napisal e lazno,kaj niv deka cvetaat tikvi i princezata ke go zeme prosjakot i ke si ziveta srekno i veselo vo Tatarlend.Ne znam zosto tolku letaat koga nemaat krilja? 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Sega le dojde nekoj bratko i ke tvrdi deka toa sto si go napisal e lazno,kaj niv deka cvetaat tikvi i princezata ke go zeme prosjakot i ke si ziveta srekno i veselo vo Tatarlend.Ne znam zosto tolku letaat koga nemaat krilja?![]()

Смртниците добиха неколко нешта:fmi-значи ли тоа дека оние кои имале, сега имаат повеќе, а тие што немале и пред влезот во Еу, сега исто така немаат?
Кажи ми што добија обичните смртници, со тоа што Бг е сега во ЕУ ( ама биди искрен)
Смртниците добиха неколко нешта:
1.Шетат со лична карта из ЕУ и во други држави или со лична карта или со пасош.Ова е нешто,кое не беше познато за нас.
2.Секи един граганин знае дека ЕУ гледа много внимателно се шо прави владата ни.Хората имат вера на ЕУ дека ке контролира владата.
3.ЕУ даде можност за реализиране на проекти.И секи един от нас-граганите на РБ има можност на дел от едни 11 милиарда евра за 5 години.Обштините кадето живееме сите ние започнаха да оправат инфраструктурата на градовете малце по малце со тези пари и ова се чувствува от хората.
4.Земеделците во БГ зимат пари от ЕУ на декар.Ако не се лажа е около 5-6 евро.
5.Сите грагани видохме как ЕУ застана зад РБ, кога ставаше збор за нашите медицински сестри и как ЕУ помогна да се вратат живи и здравиво дома.
А подобро е да имаш пари и да не можеш да шеташ?добро, нека е така, мада ...... да можеш да шеташ со лична карта ,а без пари, е исто ко да неможеш.Но, ај нека ти биде.
Но, што е со кората од лебот во целото твое објаснување. Каде е таа во прикаскава?
добро, нека е така, мада ...... да можеш да шеташ со лична карта ,а без пари, е исто ко да неможеш.Но, ај нека ти биде.
Но, што е со кората од лебот во целото твое објаснување. Каде е таа во прикаскава, никаде не ја спомнуваш ?
И уште многу корки има fmi, се покажува дека лебот е многуууууу бајат.А подобро е да имаш пари и да не можеш да шеташ?
Кората ja има насекаде.И во БГ и во РО и во Германиja и во Шпаниja.
Кората е jaсна-сека една држава дозволува малце или много ЕУ да се меши внатре.Еуропеjскиот парламент може да изгласа закони и те треба да се почитуват от сите во ЕУ.И уште една кора-членска такса.
Во униjaта се шета само со лична карта!Пасош не ти е потребен.Го укинаја само со лична карта сега само со пасош може да шетаат, и убаво кажа шетање без пари, подобро да немаш, а ако имаш пари секаде ќе ти бидат отворени вратите за виза. Така да ЕУ и не е толку розова.:helou:
Наполно дозволено,ако си платиш акциз над дозволените литри.Преди време имаше казани,каде одевме,сега тези кои си варат во кукjaта не платат акциз и затова много хора си купиха казани во двора и си варат ракиja колкото сакат.Па и комшието ке сврши работа и ке свари ако треба.Балканецот минава секакви трудности :wink:И уште многу корки има fmi, се покажува дека лебот е многуууууу бајат.
Врти, сучи, излегува едно те исто, и со и без ЕУ се живее. Само нашиве “торлаци“ неможат да разберат дека за се’ постои алтернатива. Ако ЕУ, продолжи со своето условување, Македонија треба да си го најде чарето надвор од неа, а не во неа. Оти и вашиот и нашиот леб се подеднакво бајати,а разликата е што вашиот е европски.
Уште нешто кажи ми дали ви е дозволено да си правите домашна ракија, онака ко по традиција - во сопствен двор, со лаф-муабет, мевце, мезенце ....