Охридската стратегија за туризам?

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Ви благодарам за грижата... не знам каде не даваат фискална... или можда мене пошо ме знает...лол.. секаде ми давет...лолл... немат врска.. ти вервам...лол
Ви ги прочитав злобните коментари и беа очекувани... но пак ке нагласам.. не мора да идате... вервете ме.. не сте ни нешо добредојдени во епски екстази...
Како ни е - добро ни е,,,, лол... Не е проблем нашата понуда.. проблем е вашата побарувачка (која бај д веј- со 100 евра сакате да се осекате ко во шератон..) лол лол...
Не знам зш не мојме да се разбериме???? Дефиниција за човеков развиток е можноста да бират... имате можност да бирате... за жал е мала... или Охрид или никаде.. пошо од секаде сте сардисани или ви е скапо...така да -- најдете си еден туристички еквилибриум...не мора да дојдете... седите на плус 50 каде што сте и јадете гурабии за нашиот слаб туризам и лош народ(ова не знаев исто дека го имало---лош народ???? уствари и хитлер имал некои такви гледишта_)лол. А оваа тиквава - демек pumpkin...lol/..ке ти кажам само едно...и на бугарите и на румуните им дадоа безвизен режим - демек се дел од ЕУ-лол- и во Лондон ко бев видов дека живеет како шипојте во Стенковац овде---лол--- во парк со шатори...лол - толку од европејските граждани...лол... Исто ке бидете пречекувани секаде... пошо секаде со вашиот стандард сте цигани... така да биди тикво срекна дури ве прибираме уште - зш мојт да се десит и да не ве прибираме ни овде...:toe:
И да ве развеселам - да не е се црно... една шега....
Како скопјани вадет кондоми после ебење????
-
-
-
--

-
-
-
-
-
Одговор: - со прдење......лол лол олол л о л ол
Поздрав рокфелерови и плс со овие фаци и муабети не ни идајте....:salut:
Бацко не продолжувај, си ја покажуваш малограѓанската култура или некултура како сакаш, свети еднаш МУШТЕРИЈАТА Е СЕКОГАШ ВО ПРАВО... нема да паднам на воето ниво на интелегенција да користам погрдни и навредувачки зборови само ќе ти кажам, таквите поединци ко тебе го прават лошото мислење наше, кон вас охридските (таканаречени) туристички работници.
Со среќа и многу пари толку одмене на темава, на човек на сила моеш даму земеш, да му дадеш у никој случај

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Ја го сакам охрид али не ги сакам охриѓаните. Глеам што помалце пари да им оставам. Не пошто сум циган, пошо не сакам они да ги зимаат моите пари. Да ми земат од парк до сонце 300 денара такси. Да почне да ми се ценка од 300 денара натака. Или слични примери, од центар до планет 120 денара. Така така. У охрид такси НЕ. Купување од продавнички во сопственост на охриѓани НЕ. Пиење исклучиво од скопски кафичи и шанкови. Од охридски НЕ.

Зашто во охрид нема асална брза храна или пак скара на кило? Сеа за први мај ми беше затворена таа кај минимаркет. Требаше да зимам од касапче. Тамо купувањето изгледа вака:

-Добар ден.
-Ќутење.
- Што има?
- Колкав ценовник мене ме прашваш.
- Добро дај ми 2 кременадли, 2 пилешки стека, 20 ќебапи и 2 големи помфрирта.
- Немет.
- Што нема?
- Кременадли и пилешки стекови.
- Што има ондак?
- Вешалица и плескавици.

Ете така. Кај може да се јаде у охрид? Нигде. Ќе јадам у мекдоналс биг мек за 100 денара со ајсик картичка. Или од тинекс ќе си купувам за јадење и ќе си правам дома.

Пинк Пантер има добра позиција, добра гужва, влакната у тостот се увек чисти.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
лето 2004
такси релација центар до моето сместување,нормална цена 60 денари
еден ден малце зароси....дремат таксистите под дрво се кријат од дождот.
ланс:слободно
таксист:до каде?
ланс:до ххх
таксист:300 денари
ланс:е како бе 300 денари секој ден се возам по 60 денари ме фаќа.
таксист:епа денес врниТ.
пешки си отидов дома и од тогаш не сум користел такси во охрид.
кога ќе научите дека туризмот не е само инфраструктура која и онака ја немате.вие од душа не ги сакате странците вклучувајќи ги и туристите.најсвеж пример за тоа оваа година кога пред месец дена во една ноќ ви се потрошија повеќе од 15 000 евра а вие се жалите за ѓубрето што останало...како можете како туристички град да ги гледате парите чии се?!па уште и да пребирате туристи...

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Ок, си знаеме каква е состојбата со Охрид, не е темава за критики, туку да дадеме сите по некој пример што треба а што НЕ треба да се прави.

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Ок, си знаеме каква е состојбата со Охрид, не е темава за критики, туку да дадеме сите по некој пример што треба а што НЕ треба да се прави.
Брате се обидовме примери да дајме што треби ни вратија со ДОМАШНИ ТУРИСТИ НЕСАКАМЕ... ок несакајте нема што понатака...

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Поради таквиот став и ќе пропаѓа Охрид, работата е како да се искорени тоа...

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Прво треба охгиѓани да го искоренат менталитетот па после ќе оди напред...

Член од
26 јуни 2008
Мислења
30
Поени од реакции
5
Луге Охридски, како не ви е јасно дека ‘Скопјанчиштава‘ немаат ништо против вас?
Зошто би се отворале вакви теми? Бидејки Охрид е гордост македонска, од секогаш бил, секогаш ке биде
(без разлика каков калибар на луге моментално живее таму)

ОнТоп, другар, јас ти посакувам се најдобро (немам зошто обратно да мислам), но до кога со овој менталитет?
Ова е класичен доказ за горенаведеното однесување (би сакал да речам на поединци, но состојбата говори сосем друго).

Тоа со таксињата е неверојатна срамота. Исти, дури и видно понепријатни работи имам искусено со домаќините.
Моето мислење не е базирано на претходните, туку само се согласувам и ги подржувам останатите мислења.

‘Не Идајте‘ е твојот одговор на нашата загриженост. Дали можеби вие грешите? Секој проблем со две страни, но..
Вие не сте конструктивни. Отворете ги картите. Каде е грешката на купувачот? (Секој нормален раководител при најмал проблем
со купувачите, грешката ја бара во продавачите, општо познато правило).

Не, не можеме да ви го ‘истаиме‘ езерото со лажица. Не, немаме намера да правиме штета врз свое езеро (Македонско, не скопско, другару, не читај погрешно).

Каде е проблемот?
Домакинството ви е слаба страна, исто како и работата. Индиректно може да се заклучи дека не ја милувате работата.
Види, факт е дека јас сум таму дојден на одмор. ОДМОР. Не да се малтретирам со продавачи. Ne da mi naplatuva 200 од Славија до центар.
А ти си продавач. Продавај. Не ме гледај попреку. Нема зошто. Нема да заработиш милион евра, нека оди тоа во заборав.
Гледај да привлечеш повеќе купувачи, на што се, всушност, основа твојата работа. Да не навлагаме економски сега.
Поздрав, и се најубаво оваа година, Охридски народу. Po broj na turisti, eвидентна ке биде разликата од минатата, поради очигледни причини.

* разочаран сум од мислењата на некои членови кои редовно ги читам во неколку подфоруми. ‘Ет ту, Брутус?‘

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.021
Поени од реакции
12.692
eve eden primer so mi se desi deneska: sedvam vo kafic, masata uste ne raskrenata od predhodnite gosti, cekame 15 minuti kelnerkata da ne zabelezit i posle mnogu mafvanja, svirenja i vikanje ( na kraj ) se smiluva kelnerkata i dojde! ALELUJA, si pomisliv....
( nastanov se desavat vo evropska zemja, ne vo Ohrid, kako so ke pomislet mnogu od vas duri go citet... )

imat i kaj nas vakvi, ama pak eve ne bilo samo kaj nas...zs da mu se desese na nekoj drug ova, niso ne ke recese, ke cutese, a pak da mu se desese ova vo ohrid, odma ke se otvorese tema : Cekav 15 minuti vo ohrid za kafe....

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Јас едноставно станувам ако чекам 15 минути за да ме послужи келнер. А ко што ми се има десено со 1000 денара сметка на маса 4 души да седиме саат време и да дојде келнерка да не замоли да станеме дека седиме веќе саат време (демек требало да седнат други)...тогаш одам зборам со шефот.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
eve eden primer so mi se desi deneska: sedvam vo kafic, masata uste ne raskrenata od predhodnite gosti, cekame 15 minuti kelnerkata da ne zabelezit i posle mnogu mafvanja, svirenja i vikanje ( na kraj ) se smiluva kelnerkata i dojde! ALELUJA, si pomisliv....( nastanov se desavat vo evropska zemja, ne vo Ohrid, kako so ke pomislet mnogu od vas duri go citet... )
imat i kaj nas vakvi, ama pak eve ne bilo samo kaj nas...zs da mu se desese na nekoj drug ova, niso ne ke recese, ke cutese, a pak da mu se desese ova vo ohrid, odma ke se otvorese tema : Cekav 15 minuti vo ohrid za kafe....
Приказнава не да ја измисли...:jaj:

Инаку, утре патувам на викенд за Охрид, па ќе видиме како е...:zlo:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ви благодарам за грижата... не знам каде не даваат фискална... или можда мене пошо ме знает...лол.. секаде ми давет...лолл... немат врска.. ти вервам...лол
Ви ги прочитав злобните коментари и беа очекувани... но пак ке нагласам.. не мора да идате... вервете ме.. не сте ни нешо добредојдени во епски екстази...
Како ни е - добро ни е,,,, лол... Не е проблем нашата понуда.. проблем е вашата побарувачка (која бај д веј- со 100 евра сакате да се осекате ко во шератон..) лол лол...
Не знам зш не мојме да се разбериме???? Дефиниција за човеков развиток е можноста да бират... имате можност да бирате... за жал е мала... или Охрид или никаде.. пошо од секаде сте сардисани или ви е скапо...така да -- најдете си еден туристички еквилибриум...не мора да дојдете... седите на плус 50 каде што сте и јадете гурабии за нашиот слаб туризам и лош народ(ова не знаев исто дека го имало---лош народ???? уствари и хитлер имал некои такви гледишта_)лол. А оваа тиквава - демек pumpkin...lol/..ке ти кажам само едно...и на бугарите и на румуните им дадоа безвизен режим - демек се дел од ЕУ-лол- и во Лондон ко бев видов дека живеет како шипојте во Стенковац овде---лол--- во парк со шатори...лол - толку од европејските граждани...лол... Исто ке бидете пречекувани секаде... пошо секаде со вашиот стандард сте цигани... така да биди тикво срекна дури ве прибираме уште - зш мојт да се десит и да не ве прибираме ни овде...:toe:
И да ве развеселам - да не е се црно... една шега....
Како скопјани вадет кондоми после ебење????
-
-
-
--

-
-
-
-
-
Одговор: - со прдење......лол лол олол л о л ол
Поздрав рокфелерови и плс со овие фаци и муабети не ни идајте....:salut:
Со овој пост, особено болдираното ги навредуваш оние кои го обожаваат Охрид и кои никогаш не направиле никакви проблеми, напротив ги имале најубавите одмори таму.
Јас се земам за пример. Го обожавам Охрид, не се жалам премногу дека искрено и не сум имала проблеми некои поголеми, ко што се опишувани во другите примери. Ниту имам проблем со Охриѓани.
Секаде има катиљ луѓе.
Дека има невоспитани дебили како туристи, има. Тоа е факт. Ама факт е и дека има лоши домаќини и лоша услуга.
Не секаде и НЕ СЕ СИТЕ ТАКВИ.
Извини, ама ме навредува твојот погорен пост. Не сум добродојдена? Ме знаеш? Знаеш како се однесувам јас на одмор? НЕ. А де факто твојот пост се однесуваше на СИТЕ Скопјани.
Секаде има такви пациенти. И меѓу Скопјани и меѓу Охриѓани.
Треба да сфатите СИТЕ (под ова СИТЕ мислам на сите луѓе, без разлика од каде се) дека сме Македонци и дека не смее да има омраза меѓу нас.
Јас ќе продолжам да одам во Охрид. Услугата можеби не е секогаш на највисоко ниво, но во Охрид сум дома, во Охрид сум во Македонија.
Како и да е, се нервирам што има луѓе како тебе, што ги дискриминираат и ги етикетираат сите што се од Скопје. Не е во ред!
Многу пати ми се случувало до сега луѓе да ми превртуваат очи, само затоа што сум од Скопје. Можеби малце ми е постов надвор од рамките на темата, но навистина бев испровоцирана!

А дека треба повеќе да се рекламира Охрид, треба. Но, тука треба и владата да замеша прсти. Да се платат реклами на CNN, ББС и слично.Тоа не би било лоша идеја.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.021
Поени од реакции
12.692
Приказнава не да ја измисли...:jaj:

Инаку, утре патувам на викенд за Охрид, па ќе видиме како е...:zlo:

dobro sea me prajs deka lazam? Imam uste 3 svedoci so mene, mislam vaka ako ne vervis, da gi viknam da ti dokazet...:tapp:

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
dobro sea me prajs deka lazam? Imam uste 3 svedoci so mene, mislam vaka ako ne vervis, da gi viknam da ti dokazet...:tapp:
и тоа ви е мотив да продолжите и понатаму така да се однесувате?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.957
Поени од реакции
50.936
Емка тоа што ти се десило мислам дека се викаше кармичка правда или така нешто :),сеа кажи им на сограѓаните како е кога те вози некој за твоја пара и стајтесе у ред :bip:

Kajgana Shop

На врв Bottom