Лого. Што/Како/Зошто?

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
Ова е само preview на логото. Иначе све е у една линија т.е. грид направено :wink:

Aха сакаш да кажеш големината на ком.мк и free...
ти е иста со фото колку те разбрав.
Ок е само тоа ти викам, точката после фотографија прави да тешко се чита free а тоа е доста битен дел од информацијата.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Aха сакаш да кажеш големината на ком.мк и free...
ти е иста со фото колку те разбрав.
Ок е само тоа ти викам, точката после фотографија прави да тешко се чита free а тоа е доста битен дел од информацијата.
Баш тоа сакав да ти кажам:)

А точката ќе се среди на финалната верзија значи со боја со градиент со што и да сака Princ :)

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
Баш тоа сакав да ти кажам:)

А точката ќе се среди на финалната верзија значи со боја со градиент со што и да сака Princ :)
Да вака со грид линија се гледа добро, претходно најверојатно беа во линија ама имаше некоја оптичка варка па не изгледаше така.
Иначе е ок онака калсично со црно бел контраст за добро да се прочита.

Член од
7 март 2007
Мислења
197
Поени од реакции
12
wman лого

Типографско лого (профилите на луѓето зе едитирани со помош на точки)

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31

Типографско лого (профилите на луѓето зе едитирани со помош на точки)
Кое е логото................или четирите се, не разбирам?
Ова се различни идејни решенија?

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Кое е логото................или четирите се, не разбирам?
Ова се различни идејни решенија?
Тоа е преэентација само, како се однесува на логото на раэни поэадини

Член од
7 март 2007
Мислења
197
Поени од реакции
12
.

Zeng,
Како што кажа Точкест, тоа се лого варијатите за презентација, а ете првото е главното. Можеби требаше на поголема слика да ги ставам за да е повоочливо али ок е мислам и вака.

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
Тоа е преэентација само, како се однесува на логото на раэни поэадини
Да да после ми текна нема везе.

Него имам мала забелешка: лицата се свртени на различни страни и некако изгледаат како да се оделуваат, а како што разбирам тоа е лого за некој комјунити за решавање на проблеми на луѓе. Па повеќе би личело ако се свртени еден кон друг.

Член од
7 март 2007
Мислења
197
Поени од реакции
12
Dynamic, логоава ти се masterpiece, деловна уметност!

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31

Еве неколку мои, па ако сакате искоментирајте нешто ;)
Еве од мене мислење.Имаш некоку добри и неколку според мене лоши. Ќе ги искоментирам само полошите.
Второто е добро само имам видено негде слично.
Вториот мелон ми е скрос промашено со прачето лубеница, прави дефокусација на целиот објект и не е во добар однос со текстот.
Kај еко клинер листот т.е. таков објект обично се вклопува како замена на пример на точката на i.
А според мене најлошо ти е 9i.com каде кружниот објект тотално смета на текстот и незнам тоа со 9та како се оделува дали ти е грешка или така си сакал.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Еве од мене мислење.Имаш некоку добри и неколку според мене лоши. Ќе ги искоментирам само полошите.
Второто е добро само имам видено негде слично.
Вториот мелон ми е скрос промашено со прачето лубеница, прави дефокусација на целиот објект и не е во добар однос со текстот.
Kај еко клинер листот т.е. таков објект обично се вклопува како замена на пример на точката на i.
А според мене најлошо ти е 9i.com каде кружниот објект тотално смета на текстот и незнам тоа со 9та како се оделува дали ти е грешка или така си сакал.
А ти бе да не си професор на Универзитет за применети науки па што волку си зимаш замаф да мрчиш на секое лого. Дај нешто да видиме од што си толку големо гуру

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
А ти бе да не си професор на Универзитет за применети науки па што волку си зимаш замаф да мрчиш на секое лого. Дај нешто да видиме од што си толку големо гуру
Само ставив мислење мое како ми изгледа, човекот ставил логоа и рекол да ги коментираме сега ако тебе тоа нешто ти смета стави ми го мислењето во канта и не се замарај со мене.
Нити сум некој гуру нити сум приближно, чисто мое мислење.
Не треба само да се фалат. И чисто се сомневам ако некој е професионалец и му оди добро работата ќе се нешто потресе од едно лошо мислење.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Само ставив мислење мое како ми изгледа, човекот ставил логоа и рекол да ги коментираме сега ако тебе тоа нешто ти смета стави ми го мислењето во канта и не се замарај со мене.
Нити сум некој гуру нити сум приближно, чисто мое мислење.
Не треба само да се фалат. И чисто се сомневам ако некој е професионалец и му оди добро работата ќе се нешто потресе од едно лошо мислење.
Па цело време те приметувам само коментираш за било кој било што да направи. Не треба да се фалат ама и не треба некој тотален странец да дава мислења за тоа како треба да биде направено. Извини ама си тотално не компетентен да толку претерано коментираш

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
Па цело време те приметувам само коментираш за било кој било што да направи. Не треба да се фалат ама и не треба некој тотален странец да дава мислења за тоа како треба да биде направено. Извини ама си тотално не компетентен да толку претерано коментираш
Ок нема проблем нема веќе да ги нервирам компетентните слободно да ја изразуваат својата креативност.

Kajgana Shop

На врв Bottom