Team Fortress 2

• Креатор на темата Креатор на темата Oblivion
  • Време на започнување Време на започнување

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Info:

Team Fortress® 2
(TF2) is the sequel to the game that put class-based, multiplayer team warfare on the map. This year’s most anticipated online action game, TF2 delivers new gametypes, a signature art style powered by Valve’s next generation animation technology, persistent player statistics, and more.

Unlike other “class-based” games that offer a variety of combat classes only, Team Fortress 2 packs a wild variety of classes which provide a broad range of tactical abilities and personalities, and lend themselves to a variety of player skills.

Play as the flame-throwing Pyro, the room clearing Heavy, or the Spy, a master of disguises. Other classes include: Scout, Sniper, Medic, Engineer, Demoman, or Soldier.

TF2 features the most advanced graphics of any Source-based game released to date – and the most exciting class-based action ever created.

Screens:

Tf2_engineerlaugh.jpg

Team_Fortress_2_Screenshot.jpg

phongshading_big.jpg

Играта е толку луда, многу е интересна, смех е да играш 20 на 20.

Ако некој знае македонски или барем балкански сервери нека каже. И ајде, една петиција до Кајгана ако се во можност да отворат TF2 сервер. (Лол) :pipi:

Супер идеја за серверот :)
Него,може со приатскиве верзии да се игра онлајн,зашто ја иам дома ама не ми е снимена...
Другарче ми кажа дека немало со ботови синглплеј.

Нема ботови, и малку глупо според мене е тоа што ги нема бомбите, кои ги имаше во Team Fortress Classic... секоја класа имаше различен вид на бомба што може да ја употреби.

Non-Steam има неколку сервери, но многу лаг има. Најдов еден бугарски non-steam каде што пингот е 20-50, ама нема народ.

Бај д веј, Valve работат на подобрување на сите класи во играта, со додавање на многу нови...нешта што може да се прават... нови achievements и други апдејтови како балансирање на играта, нови мапи итн..

А може да се симне играва од некој торент или мора да се купи цедето?

Напомена,не зборувајте јавно за линкови од торенти,забрането е.
That being said,адни ме на мсн и ќе ти најдеме некое торентче :)

Кој сака линкови за даунлоад нека ми пише ПП.

Импортант... импортант...

Од 2ри до 4ти (2,3,4) мај може играта да ја играта бесплатно преку стеам. Pre-Load промоција... Ајде кој сака да го решам за тие 2-3 дена нека повеле. :)

Овој викенд има масивен апдејт за TF2. Исто така ке е дозволено бесплатно играње за сите кој ја немаат играта. Ајде, see you in-game.

By the way, ако сака некој guest pass за 1 месец нека каже (само да проверам едно друго дете дали ке сака, ако не, ке random-ирам од сите што ке покажат интерес)

Некако,глупо ми е што не ставиле ботови во играта.

Има некој мод,да не мора одма пас да ти барам,зашто не знам дали ќе ми се свиѓа...

Ако сакаш да ти дадам. Без разлика на тоа дали ке ти дадам или не, пасот истечува на 21/09/2008. Види траилери, гејмплеј видео, па пиши.

Team Fortress 2: Scout Update out now! :vozbud:

Денес официјално излезе Scout апдејтот за TF2. Плус, како промиција за апдејтот, играта е достапна за 10$ овие среда, четврток и петок. Супер цена. Valve :back:

http://store.steampowered.com/app/440/

Глеам нема пост за Апдејтот за Шпиун и Снајпер.
Накратко:
Снајпер добива
Huntsman (на местото од снајперот) - лак и стрела. појако од снајпер на средни и блиски далечини, послабо на поголеми. Побрзо пука. Нема зум.
Razorback (на местото од SMG) - штит од колење од шиуни од назад. Шпиунот ќе го удри струја ако мавни на штитиот. Неможи да коли во следните неколку секунди.
Jarate (на местото од SMG) - Тегла исполнета со мочка. Ја фрла како бомба. Тој што ќе го погоди добива 35% повеќе штета, а кај шпуните ги отскрива ако се невидливи. Ефектот трае 10 секунди. Се мија во вода.

Шпиунот добива
Cloack and Dagger (на местото од часовникот за невдливост) - Невидливоста се полни со стоење, но не се полни со земање кутии (оние со оружје и метал).
The Dead Ringer (на местото од часовникот) - Кога ќе се активира шпиунот не е скријан уште. на следната штета направена на шпиунот (кога некој ќе го пукне), шпиунот ќе стане невидлив, а останатите ќе видат како тој паѓа мртов. Трае 8 секунди, и после тоа станува видлив и испушта посилен звук.
Ambassador (замена за револверот) - 85% од штетата на револверот (знаши послаб за 15%), попрецозен од револверот. на headshot секогаш прави Critical Shot, после секое испучување се чека 3 секунди да се излади. ако не се чека тогаш е многу не прецизен.

И последно. играва година и пол пости, па нема македонски сервери. Еве кајгана можат да го направат првиот македонски TF2 сервер. За повеќе информации за сервер, можи ПП.

Абе зошто кога сакам да се конектирам на некој сервер ми вика
Invalid Steam key size??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom