Свирка во Битола на Паркети и други добри групи - 26.04.2008

• Креатор на темата Креатор на темата Tonchie
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.607
Поени од реакции
8.765
Веб-сајт
www.flickr.com
Ај и во Битола една свирка :)
Сега за сега го имам само ова инфо од спејсот на Паркети

April, 26 2008 at Rakometno Igralishte
Not Available , Bitola,
Cost : 150

Sredstvata sobrani od nastanot se nameneti za medicinski tretman vo stranstvo na mladiot Igor Naumovski

*edit: во меѓувреме успеав да го најдам и плакатот
bitolla260408.jpg

Ајде, јас да ти помогнам/да се надоврзам, ќе го чкрапнам плакотот после и ќе го постирам тука. :)

Леп провод на сите што ќе бидат на ракометно.

Обично не сакам да превземам статии од Време, ама ете бидна и тоа пак коа другите весници не информираат.

„БИТОЛА ВО НОВ МУЗИЧКИ ФИЛМ“
Жур со „Фолтин“, „Паркети“ и со Чико Ред Домашните состави „Фолтин“ и „Паркети“, гостинот-диџеј Чико Ред од Лондон, битолчанецот Сашо Ресид и електронското дуо „Саунд дифјужн“ на 26 април ќе настапат на фестивалот „Битола во нов музички филм“, кој ќе се одржи на Ракометно игралиште во Битола. Покрај овие музичари свои диџеј-сетови ќе имаат и битолските диџеи Тирич, Т-зобе, Марупос и Ин-дог. На журот двоецот „Саунд дифјужн“ ќе го промовира својот нов албум „Кил овер“. Почетокот на фестивалот е закажан за 21 часот, а билетот чини симболични 150 денари. „Битола во нов музички филм“ е во организација на „Лео клуб Кабадаја“ и „Акто-фестивал“ од Битола, кои средствата собрани од настанот ќе ги наменат младиот битолчанец Игор Наумовски, кој има потреба од лекување во странство. Како дел од програмата на „Лионс клуб“, „Лео клуб Кабадаја“ претставува хуманитарна организација која преку својата програма се обидува да ги исполни потребите на младите во нивните заедници. Овие клубови во светот учествуваат во голем број на активности за деца и во програми кои им нудат можност на младите луѓе преку уметноста да учат, да другаруваат и да бидат хумани. Овој хуманитарен музички настан, на „Лео Клуб Кабадаја“ и „Акто-фестивалот“, претставува прва поголема хуманитарна акција во Битола.

Е. В.

p.s. Ова битолчаниве ич не се фалат со плакати на нет.
Да беше концертов во Скопје ќе имаше плакат цел месец однапред на нет.

п.п.с. и јас забегаф офтопик :)
Јове фрлај плакатот, ако не те мрзи :)

А Мими коа јадеше гомна и ко го прашуваше Тони тој се праеше луд.. е фала ептен.. мн рано ти текна да го залепиш​

А Мими коа јадеше гомна и ко го прашуваше Тони тој се праеше луд.. е фала ептен.. мн рано ти текна да го залепиш​
Тони ова го виде во 2 по полноќ или пред некои 18 часа.
Тони воопшто не е крив што битолчани не работат на ПР како што треба.

п.с. регистрирај се на MySpace и проверувај им го профилот почесто, евентуално кажи им да пуштаат bulletins како секој нормален бенд и ди-џеј кој што е зачленет таму.

п.п.с. ако сакаш можеш да отидеш, не биди мрчало.

п.п.п.с. друг пат на месинџер кажувај што те мачи, не сум Сабина Олмајти да ми текнува од прва дека плачеш по Битола.

Тони ова го виде во 2 по полноќ или пред некои 18 часа.
Тони воопшто не е крив што битолчани не работат на ПР како што треба.

п.с. регистрирај се на MySpace и проверувај им го профилот почесто, евентуално кажи им да пуштаат bulletins како секој нормален бенд и ди-џеј кој што е зачленет таму.

п.п.с. ако сакаш можеш да отидеш, не биди мрчало.

п.п.п.с. друг пат на месинџер кажувај што те мачи, не сум Сабина Олмајти да ми текнува од прва дека плачеш по Битола.

никој не му е крив на тони што не е ажурен
немам намера да се регистрирам на мај спејс
не сум мрчало тоа е резервирано за тебе, али го погодиле датумов.. позаебан неможеше да биде
и треба да си самина пош знаеше дека сакам да одам на Паркети

Ja se pogodiv da bidam u Bt taman za svirkava, super bese, samo sto ocekuvav poveke narod

па нека напраат паркети и тука некое добро журче..нема да биде лошо...:wink:

Поради Бајатост, ја заклучувам темава.
Кога пак ќе свират некаде момците и Марија, ќе има нова тема :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom