Кој го предаде Гоце Делчев?

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634

по 30 часовна битка убиен е Гоце Делчев, издаден од Грчки шпион....ова по повеке од еден век го обелоденува Вест повикувајки се на натпис на ЊуЈорк тајмс...натпис пронајден од македонската диаспора...

по 30 часовна битка...слава ти Војводо, срце ми се скина кога го читав текстот

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Сметам дека овде е вистинското место каде треба да стои оваа тема, па повелете, продолжете со дискусијата тука.

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.915
Поени од реакции
167
почит кон војводата

повторно се гледа што луѓе се грциштава

Член од
18 март 2008
Мислења
153
Поени од реакции
0
grk cergar tezok samo toa moze da bide a goce delcev bil makedonec kako sto znam a ke pise tuka nekoj tatar nepismen bez istorija i ke kaze deka e nivni
smeski

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ne.

Samo report za bitkata, kolku ubieni potencirajki go Delcev,kolku raneti, zapaleni kuki.

Член од
1 април 2008
Мислења
75
Поени од реакции
3
Не бе, обична телеграма е, најверојатно пишит кој ја пратил, кој ја примил, итн...

Член од
6 април 2008
Мислења
11
Поени од реакции
0
грците го предадоа Гоце Делцев

:bilokojzbor:денес цитав во една домашна штампа за предавство наГоце Делцев.Па сакам да надоврзам за оваа тема. Како да бидеме пријатели со предавници [ГРЦИ].Како што самите изјавуваат дека сакат со нас да бидат пријатели уште тогаш не мразат нас македонците, иако се боревме заедно за ослободуване од турското ропство.И како тогашниот нивни весник писувал дека е убиен лидерот набугарите Гоце Делчев.Полека ама сигурно се открива сто гомна се Грциштава. А сега мој народе МАКЕДОНСКИ одите пак во Грција на шопинк или наодмор. Освестисе мој народе МАКЕДОНСКИ .

Член од
25 февруари 2008
Мислења
143
Поени од реакции
42
grcite se najgolemi pederi sto postojat .a za tie sto odat vo grcija treba da im se iskrsat nozete.

Nikolic

Џентлмен
Член од
8 април 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
68
Извини дали пишува во телеграмата за националноста на Делчев?
зошто прашуваш за националност?дали има минимален сомнеж за неговата македонска националност?

B

Borg_Drone

Гостин
зошто прашуваш за националност?дали има минимален сомнеж за неговата македонска националност?
А несмеам ли да прашам тоа?????
Јас немам сомнеж за неговата националност, ама сакам и тоа да прашам ме интересира.....ме интересира што напишале за него...

Kajgana Shop

На врв Bottom