ЈБГ....нафта, гас...Ќе приметите, ЕУ за да не ја налути Русија, прифати дека Грузија е “агресор’’.
Само пак ќе напишам, тешко си на обичните луѓе после оваа мешаница...го изедоа за многу години однапред.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ЈБГ....нафта, гас...Ќе приметите, ЕУ за да не ја налути Русија, прифати дека Грузија е “агресор’’.
Рајс повика на повлекување
сабота, 09 август 2008Шефица на американската дипломатија ја повика Русија „да прекине со нападите и да го почитува територијалниот интегритет на Грузија“
Американската државна секретарка Кондолиза Рајс ја повика Русија да ги повлече своите сили од Грузија, соопшти министерството за надворешни работи на САД.![]()
- Соединетите американски држави повикуваат на моментално примирје во вооружениот судир во грузијската регија Јужна Осетија. Ја повикуваме Русија да прекине со воздушни напади и со испалување на ракети и да го почитува територијалниот интегритет на Грузија и да ги повлече своите сили од Грузија – рече шефицата на американската дипломатија.
ili e samar ili e kurtoazija, pojke mi se gleda ova vtorotoПрвиот шамар.
Пратете сега како на Русија ќе и го смалуваат просторот за маневар.
Сега ќе почнат од сите страни да ја провоцираат.
Кина мирна, Олимписки игри се.
Состоjбата во Цхенвале пред да се стемни :
http://img225.imageshack.us/my.php?image=chinvaliqj1.jpg
Со сино се Грузинците , со црвено Русите , со Jолто Jужноосетинците. Со црно се окопи на Грузинците.
Ако е точна сликава тогаш Русите многу напреднале...:baeh:
Чекај, Чекај...А каде се ЈужноОсетинците? Па тоа жолтото дали се 20 војници ништо повеќе....:pos2::pos2:
Kazete drugo novo okolu Gruzija?