Апел за подобро утре

• Креатор на темата Креатор на темата Никола
  • Време на започнување Време на започнување
Марија Кири - ЕДИНСТВЕН добитник (жена) на нобелова награда!!! И единствена успешна жена која направила нешто за таа човечка раса. И тоа го направила откако му го зела трудот на Пјер.. ама ајде....
Други жени кои направиле нешто... се...

Немам желба да се мешам на темава, ама информацијава ти е како од 1903:) РОФЛМАО, заостанати мажи и жени кои одат напред ама нема зурли и тапани околу тоа, едноставно така бидува:)

Еве ти ги Нобеловките:

Physics: 1903 Marie Sklodowska Curie 1963 Maria Goeppert Mayer
Chemistry: 1911 Marie Sklodowska Curie 1935 Irene Joliot-Curie 1964 Dorothy Crowfoot Hodgkin
Physiology & Medicine: 1947 Gerty Radnitz Cori 1977 Rosalyn Sussman Yalow 1983 Barbara McClintock 1986 Rita Levi-Montalcini 1988 Gertrude Elion 1995 Christiane Nusslein-Volhard 2004 Linda B. Buck
Peace: 1905 Baroness Bertha von Suttner 1931 Jane Addams 1946 Emily Greene Balch 1976 Betty Williams 1976 Mairead Corrigan 1979 Mother Teresa 1982 Alva Myrdal 1991 Aung San Suu Kyi 1992 Rigoberta Menchu Tum 1997 Jody Williams 2003 Shirin Ebadi 2004 Wangari Maathai
Literature: 1909 Selma Ottilia Lovisa Lagerlof 1926 Grazia Deledda 1928 Sigrid Undset 1938 Pearl Buck 1945 Gabriela Mistral 1966 Nelly Sachs 1991 Nadine Gordimer 1993 Toni Morrison 1996 Wislawa Szymborska 2004 Elfriede Jelinek 2007 Doris Lessing

Единствена категорија во која нема жена Нобеловец е Економија, а таа награда постои од 1968. Не се секирај, јас ќе ја земам таа, кога тогаш:)))

(би се кладела дека следниот пост на темава ќе звучи како „Да бе, 15тина жени само, а види колку мажи има! Гарант на цуриве им фалело естроген па затоа ги бивало!“ Хахаха, лејм!:))

Многу биле малку па не сум ги забележал....
Бај д веј.... Литература? Мир? Па за малку Киро ќе добиеше Нобелова награда за мир... за малку....

Останатите неколку... се премалку за да се споредува интелегенцијата на жените со таа нашата :)

Едит: Знаеше дека вака ќе звучи мојот пост, нели?
Едит2: не се слагам со половина од постот на Никола. Но, за овој дел кој го спомнав горе... тешко дека ќе можете да докажете со неколку жени нобеловки

Многу биле малку па не сум ги забележал....
Бај д веј.... Литература? Мир? Па за малку Киро ќе добиеше Нобелова награда за мир... за малку....

Предвидливо!:) Аха, а Славко Јаневски за литература... :)))))

Останатите неколку... се премалку за да се споредува интелегенцијата на жените со таа нашата :)

Затоа што таа вашата (или еве, посочувам - твојата) интелигенција ја надминува за неколкупати онаа на било која од овие жени, така? Жално:)

Едит: Знаеше дека вака ќе звучи мојот пост, нели?
Едит2: не се слагам со половина од постот на Никола. Но, за овој дел кој го спомнав горе... тешко дека ќе можете да докажете со неколку жени нобеловки

1: Да, предвидлив си како маж:))))
2: Сега Никола ќе те осуди на вечно и непрекинато неебење поради твоето несогледување на голата вистина. А се додека не ми покажеш дека ТИ си побистар/попаметен/поначитан од МЕНЕ не ми значат ништо копи-пејстовите од погоре:)))

Страшно ме интересира дали Никола ќе и одговори на Дивајн, или ќе ја потврди сопствената маленкост?? Читам, читам и се на што наидувам е бес, револт, јадење г....а,и препукувања...Интересно, ццц...
Оф топик е, али ќе чекам на Никола. Типот си има мака можда.

Aнче, самиот факт што си женско, те прави понепаметна/понеинтелегентна од нас, мажите како целина.

Не сакам да зборувам лично за мене... не е натпревар јас вс жени. Ни планирам да собирам група од 500 жени и 500 мажи, па да им правам тест на интелегенција за да проверам каде нивото на IQ е поголемо. Ќе правам копи/пејст додека постојат некои кои направиле таков тест, и резултатите јавно ги објавиле. А тие, зборуваат едно: го потврдуваат мојот став

Aнче, самиот факт што си женско, те прави понепаметна/понеинтелегентна од нас, мажите како целина.

Не сакам да зборувам лично за мене... не е натпревар јас вс жени. Ни планирам да собирам група од 500 жени и 500 мажи, па да им правам тест на интелегенција за да проверам каде нивото на IQ е поголемо. Ќе правам копи/пејст додека постојат некои кои направиле таков тест, и резултатите јавно ги објавиле. А тие, зборуваат едно: го потврдуваат мојот став

Ај добро разбирам,сте имале поголеми достигнувања,ама тие таканаречени студии ништо не значат.
Какви глупости излегуваат,не знам ти ова -она.
Имало и студии каде што се кажува дека жените се попаметни.Немаат врска тие глупи научни истражувања.
Интелегенцијата не иде по пол,туку по човек.

а сето ова си го заклучил затоа што имало повеќе мажи него жени со нобелова награда?!
абе човек тоа било во време кога жените немале ни право на глан ни право на образование.. тоа време го барате вие назад...не ми се верува дека сме толку уназадени ние македонците да озбилно има волку многу и тоа млади кои размислуваат вака..тешко на жените кои ќе ги земете..

И Розенберг го делел твоето мислење:)))) можеби тоа е една од причините покрај се останато што мужјакот бил осуден на смрт:)
Мене целината не ме засега и статистикиве не прават да се чувствувам инфериорна кога сум покрај машко. Од друга страна, доколку сум до некој кој има постигнато мамата-многу во некоја област, без разлика дали е машко или женско - чувствувам почит. Не знам зошто генерализирате кога успешноста и „паметноќата“ навистина не зависи од полот, а ти тоа го знаеш без разлика колку мачо филмови лупаш овде.
Вториот момент кој го игнорирате е шовинистичкото со кое се судрува секоја жена која ќе проба да направи нешто. Зашто кога некој тип спрема испит - сите околу него дома ќутат и му создаваат идеални услови за учење! И од него се очекува да успее и да постигне многу, и дрн дрн јариња:))) Кога јас се подготвувам за приемен - татко ми ме извикува од соба да му донесам пепељара или сестра ми доаѓа да и помагам со домашното:)))) И јас пак ќе дотуркам подалеку од лигавото машко кое е сигурно во својата интелектуална надмоќ:))))

Според мене сето ова машко глупо мислење доаѓа од дома.најверојатно дома се растени во такви услови каде што тато е цар и сите му се тресат а мама не е мама или жена туку слугинка. и од кој/што треба да научат како да се однесуваат подоцна? кога само така знаат и така виделе а не се впуштаа во дискусија каде што би размислиле дека можеби и другата страна има право. сето тоа нема никаква врска со интелегенција туку со примитивност и развој

Ќе го цитирам Замфир од Зона Замфирова: "Hej, zene, zene! Galamom se nista ne postice."

Далеку дека сум за тоа дека секоја жена е затупена, глупа, нискоинтелегентна, како што ни секој маж не е најпаметен, најмудар ...

Но, и самите знаете, и џабе галамите. Жената најчесто ја има споредната улога поради тешкото расудување без емоции. Мал бројот на жени директорки, газдарици, научници, не поради што нема некои кои сакаат да станат една од категориите. Феминистките само за инает да докажат „ние сме исти како мажите“ за 5 мин би прифатиле значајна работа, но во 90% од случаите тоа завршува неславно и незабележително.

Добро какви се овие генерализации мажите ова жените она може да тафтате до 100+стр. и пак се сведува на тоа дека и од двата пола има и успешни и неуспешни. Луѓето впрочем се делат на успешни и губитници а не на мажи и жени. Еве за пр. ке ја дадам ермира мехмети иако сум македонка вчера останав восхитена од нејзиниот настап на ред лине во кој што така убаво си ги покажа ораторските вештини и способноста а богами и симпатична девојка. А Димитарче те молам не се прави маж зошто треба уште муви да лапаш за да станеш маж засега си момче те видов на сликичката се познава дека си нежничко момче затоа те молам немој многу да рипкаш и поарно учи за да стане нешто од тебе совет од дада Очајна:icon_mrgr

Се разбира Мисирков, но сепак е убаво да се спомнуваат вакви работи, тоа е добар почеток за објаснување на односите поставени во западните општества. Примери како, не давање на можности на татковците да си ги посетуваат децата после развод, плаќање на секакви алиментации, којзнае колку случаи на лажно пријавување на силување и слично.
Имаат бе насока женски студии на факултети и кучките кои ќе завршат таму мислат дека треба да имаат иста плата ко некој машински што завршил.
Па тоа го спомнуваат како пример за нееднаквост. Еј и јас имам факс, зошто сум дискриминирана и не ми даваат пари ко на инжинер?
Пошто ти е глуп факсот и никаква полза нема никој од него.

Добро, ние сме сеуште далеку од тоа, има некој сенс останат, но фем лудилото еден ден и тука ќе дојде.
Полезни се вакви теми од таа причина. Ова нека му дојде како едно предупредување.
Има кај нас фора уште, и да постои нешто превземено, неефективно е.
Сеуште добро се живее..бар од овој аспект.

Добро какви се овие генерализации мажите ова жените она може да тафтате до 100+стр. и пак се сведува на тоа дека и од двата пола има и успешни и неуспешни. Луѓето впрочем се делат на успешни и губитници а не на мажи и жени. Еве за пр. ке ја дадам ермира мехмети иако сум македонка вчера останав восхитена од нејзиниот настап на ред лине во кој што така убаво си ги покажа ораторските вештини и способноста а богами и симпатична девојка. А Димитарче те молам не се прави маж зошто треба уште муви да лапаш за да станеш маж засега си момче те видов на сликичката се познава дека си нежничко момче затоа те молам немој многу да рипкаш и поарно учи за да стане нешто од тебе совет од дада Очајна:icon_mrgr

Ти бе па ,не ми го вреѓај Мики.....

Секако дека мажите....

тие се :

- порационални( додека жените кукаат дека може денот им е лош зашто си го скршиле ноктот или немаат кеш за новата колекција од Авон... мажите ке исперат кола-напраат нешто корисно)
- не лелекаат по љубов
-мажите не се патетични :vozbud:
- трошат пари рационално и само за она што стварно им треба
- поише ги бива во компјутерските науки
- не идат у шопинг по 4 -5 саати и на крај уште да се вратат с нешто што не ни палнирале....:uvo:

- рационални се и у љубовта...
сите можни поголеми достигнувања се на мажите....:smir:
можам уште да набројувам но кажав прости примери ....

ДА СЕКАКО ДЕКА ИМА НА ОВОЈ СВЕТ И ПРОПАЛИТЕТИ , И ПИЈАНИЦИ... СЕ ПО РЕД...

затоа и мислам дека поголеми генерализации се непотребни:smir: малце Николче си претерал во она со тепањето :vozbud::vozbud: :pos: али сепак јас го поддржавам твојот став иако сум женско......

Другари, до кога ќе трпиме суштества со мозок ко брбушка од коза, да не заебаваат и да не ни даваат?
Абе јас сум маж, јас не треба да барам, треба да земам.
Ќе ми се лигави некоја, да си збориме, да се разбираме.

Мори соблекувај тоа гаќите да ти го бапнам, ме здоболе за глупостите кои ги тропаш.
До кога ќе бидеме заложници на добро смислената шема за убивање на машкоста?
Машки сме или што сме ебате, дај да дигнеме глас и да покажеме кур.

До кога ќе се водиме по застарени учебници и глупи теории воведени во комунизмот, дека и жените треба да имаат права како и мажите? Доста со ретроградни идеи.

Сега ако мислите дека е лошо, замислете што ќе биде со влез на Македонија во ЕУ.

Отворете кој било весник од самопрогласените просперитетни земји и што ќе прочитате? Како да се однесуваш со кучката, како да ја доведеш до оргазам, ко такво нешто да постои. Абе машко треба да ја ебе ебе да и покаже што ти е маж, па жената ако сака задоволство треба да си го најде во тие неколку минути одредени од мене.

Еманципацијата на жената ништо убаво нема донесено. Тој процес е почеток на крајот на човештвото. Се помалку среќни луѓе, се повеќе проблеми.

Има сега и случаи без преседан каде девојки се пушатаат на машки.
Симболот на машкост се губи.
Штета што западните општества го институционализираат женското самоволие.

Добро не негирам дека има и позитивни моменти.
Има конкуренција, има можности разни, пичката нема толкава цена ко порано. Курви на секој чекор, девојките даваат пред брак.

Не мора да се даваат на пример десет овци и педесет дукати за жена, сега е многу поефтина. Барем на почеток.

За жените-

Не е убаво да се лажат луѓе. Не е убаво да се извртува вистината.

Кој би имал полза од тоа?
Жените, кои ќе се почувствуваат подобро мислејќи дека и тие се способни за работи од машката сфера?

Не е ли тоа нова форма на деградација на личноста, нешто од тип на давање на поубава коска на куче? Како се согласни воопшто жените на однос базиран врз фалсификати, прогони и манипулации.

Јас да сум женско ќе го сметам за подигрување денешното мислење на западните општества, како и на екс комунистичките земји, дека улогата на жената не треба да биде најмногу во кујна-пазар-купатило-спална насока.

Знаете со самозалажување и слични пласибо ефекти, нема да постигнете ништо. Еден ден ќе се освестите и ќе си речете, абе каде отиде животот? Наместо да имам 8 дечиња кои ќе ги гледам и со кои ќе се радувам, работев како доктор во болница, иако никогаш не сум го сакала тоа, иако знам дека не ме бива за тоа, а единствена причина зошто станав беше притисокот од системот, дека и жените треба да работат. И сега на 50 години, знам дека сум пропуштила многу. Немам ни деца, бидејќи бев премногу себична и мислев само за себе. Немам ништо имам само една лага, еден лажен живот кој го креираа други за мене.

Замислете се девојки, вреди ли да страдате на тој начин?

Од биолошката реалност не се бега, жените се и ќе бидат, прво мајки, второ сопруги, трето добри готвачки.

Тоа ви е во крв, тоа ви е во природа, а против природата не се оди.

За мажите-

Истепај ја жената кога ќе се вратиш од работа. Ти не знаеш зошто, но таа добро си знае. Во жена верба да немаш.
друже ама воопшто не се согласувам со тебе, малку ми прошета по нерви со оваа тема ама нема врска знаеш само ова ќе ти го кажам ,некој и само да помисли вака да и се обрати на сестра ми ја душата ке му ја извадам низ нос а не дај боже да се обиде нешто сл.така да мислам дека ова е само показател на балканската идиотштина низ вековите за мачоменството ,навистина ако не можеш да најдеш заеднички јазик со некоја особа тогаш најдобро е секој по својот пат да појде, а не со тупаници да решава нешто,и запамти нешто од секоја будала има поголема будала од секој идиот има поголем идиот,али и од секој тепач има поголем тепач се додека не налеташ на некој таков твоите размислувања ќе бидат вакви какви што се :tapp::tapp::tapp::tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom