karan
бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
hahaha, da zivee Kosova Republik:pos2:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Епа така може да се разбереме, тука се сложувам дека 5000 денари за мала софтверска измена се пренапумпани.
............................Нормално е владата да пропишува норми и стандарди до кои треба бизнисите да се придржуваат во евидентирањето на данокот. Не е нормално кога владата го користи апаратот на државна принуда за да продава решенија со кои ќе се спроведуваат прописите.
Потсети се на ваквиот чекор на Хрватска пред повеќе години. Беше остро осуден, но не знам што се случи потоа дали одлуката на валадата беше повлечена (мислам да).
од Македонија се бараше и затварање на С.Е.З. и бркање на Џонсон Контрол и Џонсон Мети.....
Си за тоа,само за да ја задоволиме Европа?
Ниту сум член на некоја партија, единствено што ме интересира е МОЈАТА држава Македонија.
Дали комуњарчињата платени да џвакаат по јавност за тоа дека овие пари ќе ги финансираат ДПМНЕ на избори, ќе бидат добри и да ми го објаснат ова:
Како е можно, овие пари да ги финансираат изборите кои се одржуваат за месец и пол, а крајниот рок за имплементирање на оваа одлука се 3 месеци од сега или евентуално од Мај или Јуни? Како е можно? Или само да се серело по закржлавениот комуњарски мозок?
Ај размислете? А?
Точно, големите маркети прават дневен промет од пола милион до неколку милиони денари, додека обично дуќанче прави по неколку илјади денари дневен промет. Да се наметне со сила ваков трошок ради курташак, а не ради поефикасно функционирање на фискализацијата е лудило.1.5000 не се ништо за тинекс и веро но се пола плата за обичните дуканџии кој едвај крај со крај крпат и фамилии ранат...крај краева и да се 5 денари зошто да се дадат ако се лудост...глупост...
Вака останува заклучокот дека некој дебело ке се офајди со ставање на трговците под принуда, без никаква правна причина.
е што се бе 5000 денари за СП маркет или Тинекс, да не ги спомнувам ВЕ(Т)РО
Смешка :uvo:
Ама 5000 за обична поправка на софтвер и згора на тоа 1.5% од профитот на крај на година за Мира И Марија ДООЕЛ (колонијал во Свирипичино) е многу голема пара и не е смешка за нив, туку еден месец од заработувачката.
А тинекс, веро и др. не ме интересира, тие се од друг калибар.
Не може во ист кош да се ставаат ситните трговци, со крупните. Некои ги имаат фирмите само за да истуркаат месец, пошто немаат друго што да работат.
ЕДИТ:
Вака ли ќе се бори државата со поскапувањето на производите? После нема да ме чуди кога трговците ќе речат „епа имавме трошоци“. Ако не, ако сметаат дека тоа ќе биде корисно, нека финансираат од тие 1.5% данок што го собраа годинава.