Фан клуб - РК Вардар

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Kako navivacka grupa definitivno DA ali kako atmosfera opsto u sala definitvino Bitola ja izdvojuvam kako prva, kolku da da se mrazime i ni se rivali toa e realnost i treba da se priznae ako igrame ferski, Bitola e najrakometniot grad vo Mkd i pokraj mizerijata na pelister tamu cela sala urla(se) iance mn dobri amtosferi se pravea i na Kometal blagodarenie na Komiti koga i samite pretsedteli na klubovi izjavuva ovde dnostvno nemoze da se pobedi (se misli na kale) i na R.K Vardar koa stignuvase daleku vo kup kupovite, se na se super navivanje a rezulttot ako bese i podobr za nas toa ke bese navistina... ludnicaaaa
Фала :smir:

Сепак, да бидиме искрени... Во последниве години (кога сме боранија) далеку сме од оние најдобри времиња. Голем дел од битолчани се разочарани од моменталната состојба не само во клубот туку и од салата, која градскиот татко не ја дореновира. Кога би имал клубот некоја си позиција на рамноправен ривал и на Вардар, и на Металург тогаш би ја имале онаа стара атмосфера, затоа што никој не е радосен кога Пелистер губи со по 10 разлика :toe:

Инаку во Скопје сум бил на неколку утакмици. Комити се присутни само на поинтересните натпревари (со оглед на тоа дека не им е ракометот во преден план), штета е што нема обична публика, односно нема обичај за одење на утакмици со оглед на тоа дека секој си има друга работа и треба да одвои минимум 3 саати од денот за утакмицата, што е неизводливо. Добро кажа, едино Кометал полнеше трибини во ЛШ, и Вардар кога ќе стигнеше подалеку, но се друго кај вас е просек 50 луѓе со се играчи на утакмица (за жал).

Фали кај нас барем во ракометот една интересна Супер Лига. Кога би функционирал Пелистер на високо ниво, кога би се вратил ракометот во Струга, Прилеп, Велес... тогаш би имале и подобра репрезентација а и повеќе успеси во европските купови.

Член од
9 ноември 2009
Мислења
326
Поени од реакции
56
За една љубов живееме,за еден клуб навиваме..... 15 пати го преслушувам клипов,и секој пат се наежувам на почетокот.
Најако !
Браво за навивањево а посебно за песнава. Незнам зашто не грми по едно полувреме на стадион, многу е јака стално кога ја слушам се наежувам а и доста јако звучеше во сала.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Браво за навивањево а посебно за песнава. Незнам зашто не грми по едно полувреме на стадион, многу е јака стално кога ја слушам се наежувам а и доста јако звучеше во сала.
Малце е тешка за пеење. Иначе текстот кине.
Една од најубавите песни на Комити.
Иначе утре 17-30 собирање пред Расадник салата во Кисела Вода.
Утакмицата почнува во 18-30.

Член од
8 декември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
41
Малце е тешка за пеење. Иначе текстот кине.
Една од најубавите песни на Комити.
Иначе утре 17-30 собирање пред Расадник салата во Кисела Вода.
Утакмицата почнува во 18-30.
Не би се сложил со тебе дека е тешка, песната е профи, после секоја строфа иде дел "ооо оооооо" каде може да се одмори и голем кикс е што втората строфа сите (ГОЛЕМ дел) ја грешат

--- надополнето ---

и ќе се сложам со @Ѕвер_CPB што пиша во врска со ракометот кај нас

--- надополнето ---

Исто така заборавив да напоменам дека кога џандарите ги нападнаа Пирати на трибина, од наша страна ечеше "е што мразам многу џандари..." за да паднат сите муабети дека Комити поддржувале полиција кога напаѓа противничка навивачка група

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Не да се греши.....

Црвено црна,крв во мене
црвено црна е за тебе
црвено црна ќе се лее
за тебе наш Вардаре

Ваљда овака е точната.

Има тоа кога пеевме за џандарите на клипот. :)

Член од
8 декември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
41
Не да се греши.....

Црвено црна,крв во мене
црвено црна е за тебе
црвено црна ќе се лее
за тебе наш Вардаре

Ваљда овака е точната.

Има тоа кога пеевме за џандарите на клипот. :)
Да, така е точната, иначе немам навика да гледам клип на утакмица на која сум бил или барем не цел туку само онака го проаѓам, нема везе, поздрав :)

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.046
Поени од реакции
547
Kako navivacka grupa definitivno DA ali kako atmosfera opsto u sala definitvino Bitola ja izdvojuvam kako prva, kolku da da se mrazime i ni se rivali toa e realnost i treba da se priznae ako igrame ferski, Bitola e najrakometniot grad vo Mkd i pokraj mizerijata na pelister tamu cela sala urla(se) iance mn dobri amtosferi se pravea i na Kometal blagodarenie na Komiti koga i samite pretsedteli na klubovi izjavuva ovde dnostvno nemoze da se pobedi (se misli na kale) i na R.K Vardar koa stignuvase daleku vo kup kupovite, se na se super navivanje a rezulttot ako bese i podobr za nas toa ke bese navistina... ludnicaaaa
Ме радува кога некој ке признае дека за атмосфера Битола од секогаш била ракометна мека и никој тоа не може да го негира...Во битола кој има играно знае за каква атмосфера се работи...Ете и да ги запрашате и самите играчи кои играле во битола тие и тоа ке ви го потврдат ...Инаку немам јас ништо против комитите само ова беше чиста констатација..поззз

Член од
8 декември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
41
Ме радува кога некој ке признае дека за атмосфера Битола од секогаш била ракометна мека и никој тоа не може да го негира...Во битола кој има играно знае за каква атмосфера се работи...Ете и да ги запрашате и самите играчи кои играле во битола тие и тоа ке ви го потврдат ...Инаку немам јас ништо против комитите само ова беше чиста констатација..поззз
Другар, за мене можам да кажам дека секогаш гледам да правам конструктивен муабет (колку можам се разбира) зошто мене интернетот ми е премногу дебилно место за докажување на тоа кој бил подобар и слично, затоа и како што пишав и погоре не ни ги гледам клиповите од утакмиците кај што сум бил, ретко и ги коментирам воопшто у последно време зошто јас навивам за себе, за Вардар, за Комити, а за тоа што мислат другите ми е гајле, а има такви дечки и од Комити и од кај вас како пример ќе го земам tomas_bt

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Другар, за мене можам да кажам дека секогаш гледам да правам конструктивен муабет (колку можам се разбира) зошто мене интернетот ми е премногу дебилно место за докажување на тоа кој бил подобар и слично, затоа и како што пишав и погоре не ни ги гледам клиповите од утакмиците кај што сум бил, ретко и ги коментирам воопшто у последно време зошто јас навивам за себе, за Вардар, за Комити, а за тоа што мислат другите ми е гајле, а има такви дечки и од Комити и од кај вас како пример ќе го земам tomas_bt
Oд каде заклучи дека мене ми е гајле шо мислат другите...?
Постирам како јас ги гледам работите...не како мене ми одговара...
Секогаш се трудам да бидам реален....и за мојот клуб и за Чкембари....многу често и критикувам,кога гледам дека не одат работите во Битола...
Нормално давам мислење и за другите,....форумот е и за други теми...не е само за Пелистер..или Вардар во вашиот случај....
Ме интересира најмногу Пелистер.било кој клуб со тоа име..но следам се од спорт кај нас...посебно ракомет....

-Околу атмосферата...точно е дека многу играчи,тренери,не само од Македонија,рекле дека Битолската публика е најдобра...
Штета е шо Пелистер е на ова дереџе...да имаме јак Пелистер кој ќе се бори за титула,лигата ќе биди далеку поквалитетна...вака....:jaj:

bootboy

Skopje Bootboys!!!
Член од
29 декември 2008
Мислења
624
Поени од реакции
346
Натпреварот Р.К. Пролет - Р.К.ВАРДАР наместо во салата Расадник во Кисела Вода ќе се одигра во С.Р.Ц. КАЛЕ. Терминот за одигрување останува ист, односно денес во 18:30ч.
Собир за натпреварот е "Жабар" во 17:30ч.
Молба до сите вас да ја пренесете оваа информација со што е можно поголема брзина!

Комити Скопје

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.055
Намерно ја префрлиле, знаеа дека се разболев и ќе пукнев од мака што после толку години дочекав да го бодрам вардар во мое маало и неможам да отидам :)
Убав помин на оние што ќе идете и чекам извештај после утакмица.

Член од
8 декември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
41
^милсев на тоа дека реално ги гледаш работите и правиш нормален муабет за разлика од некои (многу) кои пишуваат по форуми

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.918
@OF TOPIK:

која будала изградил толкави стубови на спортска трибина...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.055
@OF TOPIK:

која будала изградил толкави стубови на спортска трибина...
Е тоа е наградно прашање...
Бајаги лоша е таа трибина и ако седиш малку погоре или понастрана пола терен не го гледаш...
Од навивачка точка еуште полоша. Не можеш да рашириш покривно знаме на трибина (може ако е ептен некое помало да го фати само меѓу столбовите), кога фрлавме ленти повеќето на оние кои седеа погоре завршуваа во тоа спуштеното како плафон што е :)

Kajgana Shop

На врв Bottom