Морам да ти реплицирам, еве ти верувам дека тој дел бил пун и имало 1200-1500 "чкембари", исто така и на кошаркарското дерби имаше 2200 ЦПБ и ФА?!
Верувај ти шо сакаш..јас ти кажувам како е на тој дел на трибината..и кој седи таму на тие евро мечеви...,не само на оваа утакмици,туку години наназад...
А за тоа дали имаше 2200 ЦПБ,Фа ич не ми е гајле..можеби и имаше,не можам јас преку тв да давам коментари и да бројам колкава била бројката на групите........:helou:
Епа од 1 200 до 2 500 има разлика колку од овде до Марс (мада од сликите што гледам само центарот од трибината има шалови Чкембари и кога пеете нешто само тој дел има кренато шалови, а тоа се не повеќе од 300-400 души). Нема везе, Битола е ракометниот центар во Македонија и заслужува јак тим, тука нема дилеми. Дали на првенствени утакмици сте одлични или не, тоа не знам, само знам дека кога Пелистер игра во Европа атмосферата е убава. Кај нас тоа не е така па треба да дојдат посолидни екипи за да се исполни салата, али бројот на Комити си е секогаш стандарден. Бројот на публиката во салата беше мал, но како што кажав љубителите на ракометот од Скопје со право го избраа мечот Металург-Иври.
Се надевам дека во наредните кола ќе ни паднат истотака лесни противници и ќе просперираме далеку во овој куп. Инаке за мечот со Металург се подготвува вистински пекол, само за конечно да падне ривалот од Автокоманда кој во Кале нема изгубено првенствен меч 3-4 години. Најверојатно целата трибина ќе биде само за нас, а се надевам дека Михајло конечно ќе биде разумен и нема да ја става гостинската управа веднаш зад судиите, делегатот и останатите службени лица и да им овозможи со тоа да вршат огромен притисок кој секогаш влијае врз судењето, а со тоа и врз конечниот резултат.
Друже од кај оцени ти по сликите дека имало само 300,400 Чкембари....демек зошто имале шалови??
Ете јас носев само дрес..не носев шал,тоа значи дека не сум Чкембар?
Другите не се Чкембари зошто немаат шалови,дресови итн....?Која логика е таа?
На средината на трибината беа пуштани само луѓе кои влегуваа од задниот влез на Чкембари....
Беа продадени над 1000 навивачки карти по цена од 50 денари,за обичната публика картите беа по 100 денари....
За овај влез беа пуштени посебни карти....Бројката ја кажав статистички,толку собира делот од трибината на Чкембари...
Е сега дали сите навивале или не,дали сите имале шалови,мајци,дресови.....тоа е ирелевантна работа...
Сепак не знам шо си видел и слушнал на клипот,ама 70% од трибината навиваше константно....
Во секоја група во светот...ќе се најди некој на трибина кој навива помалку....
А за бројката на Комити..дека е стандард,немој ќе те молам со тие финти.:helou:..стандард е само последните две сезони...некаде околу 250-300...и на тие мечеви со Колдинг,Металург последните неколку утакмици... 600,700+...
За претходните години колку бевте на дерби мечевите....а и на евро утакмиците не морам да говорам....сам си знаеш ако си редовен на трибина од порано..:smir:
Па на некои мечеви од ЛШ на времето имаше по 50 ина Комити...не се многу далечни тие времиња...
Ама дека е стандардно висока бројката ...СИГУРНО НЕ Е !!!!
За мечевите од домашното првенство,не коментирам зошто освен со Металург ве нема....освен секако со Пелистер:helou:...
И за споредба,никогаш бројката на евро мечевите 20 години наназад не била под 800...никогаш,(освен на некои со големи аутсајдери,а тие мечеви можат да се избројат на прстите од една рака).......
Ај да не ја тупиме многу темата...сепак ова е фан клуб за Вардар,,,а не за тоа колку "навивачи"има на трибините...па ај сеа ќе ги броиме...
Вака можиме до утре...вие мислите едно,јас мислам друго...секој си знае како е во неговиот двор...
Џабе ќе спимираме само....
П.С.Околу тој притисок на клупата на Металург..
Точно е тоа дека има еден куп ИНДИЈАНЦИ на клупата на Металург,посебно тој директорот Левче Китевски или како беше......кои ги тегнат судиите...провоцираат...ама ова не е само случај кај Металург..и Вардар правеше огромен притисок врз судиите,и во времето на Вујо,и кога беше Савевски тренер...како ќе биди со Милошевиќ ќе видиме....
Ова треба да го среди делегатот..па на ништо не личи ..цела Македонија гледа,како се пцујат двете клупи,како се плукаат играчите меѓу себе,а до вчера играле заедно...џабе се направи толкава тензија кога се знае дека нема некое ривалство меѓу тимовите...а ни меѓу навивачите..се е ова некако пренапумпано....
BTW,кога е утакмицата?