Фан клуб - РК Вардар

Сме ги победиле Тиквеш во Кавадарци со 30:27 во одложениот натпревар од првото коло.
Нека ви е честита победата како и да кажеме сега овој или оној бесе крив се знае поразениот секогаш се лути но победа си е победа.Нај заслужен за победата на вардар про беше домашниот трењер.

Не се радвајте не рипајте... олади малку има уште 1 утакмица во Битола ке видиме на неа шо ке напрајте и уште 2 во ск. И можи ке изгубите од некој друг.. се бидва. Сепак реално победивте честито победата

Не се радвајте не рипајте... олади малку има уште 1 утакмица во Битола ке видиме на неа шо ке напрајте и уште 2 во ск. И можи ке изгубите од некој друг.. се бидва. Сепак реално победивте честито победата
Забрането ми е да се радувам на победата?Абе ај гитла од тука !

Заслужена победа на Вардар браво !!!
Кире со ваква игра и следната гарант во Битола ќе ја изгубиме !!
До 15-16 минута Борко Ристовски речиси ги одбрани сите удари, но во тој еден момент при контра напад на Пелистер, Борко стартуваше остро над нашиот играч и заработи директен црвен картон !!!
Но после на сцена стапи Даскаловски :kesa: алал нека му е на детето секоја чест :bravo: треба нозете да му ги бацвате, треба тој да е прв голман вистинска ѕвезда е детето !!!
Најзаслужен за победата на Вардар е Даскаловски

По коментарите во фан клуб Пелистер а и по резултатот,овој тим на Вардар изгледа многу посилен од ланскиот. Даскаловски гледам се разбранува,што значи дека може и исправна била одлуката на пуштање на Ангелов и Митрески у металург. И за следна сезона обезбедени ќе бидеме ако си иде борко... Надовеза е доста фален,и статистички еден од најдобрите стрелци на сите натпревари до сега ( и подготвителните ) тука е и Продановиќ. Така да оваа сезона многу поголеми се шансите за титула :)

По коментарите во фан клуб Пелистер а и по резултатот,овој тим на Вардар изгледа многу посилен од ланскиот. Даскаловски гледам се разбранува,што значи дека може и исправна била одлуката на пуштање на Ангелов и Митрески у металург. И за следна сезона обезбедени ќе бидеме ако си иде борко... Надовеза е доста фален,и статистички еден од најдобрите стрелци на сите натпревари до сега ( и подготвителните ) тука е и Продановиќ. Така да оваа сезона многу поголеми се шансите за титула :)
се се слагам у постов али за пуштање на ангелов и Митрески никако..Не дека го мрзам Борко или нешто али Ангелов каде каде е подобар според мене..али ајде си отиде готово не ми е криво за него колку за Митрески коа ке дигнеше нога уво чешаше еластичен беше многу и добар беше на моменти паѓаше али дефинитивно сакам да се врати!Ајде да видиме што ке биде со претендентите за освојување на ЛШ во 6 коло :vozbud:

се се слагам у постов али за пуштање на ангелов и Митрески никако..Не дека го мрзам Борко или нешто али Ангелов каде каде е подобар според мене..али ајде си отиде готово не ми е криво за него колку за Митрески коа ке дигнеше нога уво чешаше еластичен беше многу и добар беше на моменти паѓаше али дефинитивно сакам да се врати!Ајде да видиме што ке биде со претендентите за освојување на ЛШ во 6 коло :vozbud:
Абе и ја бев против нивно заминување,уште стојам на тоа дека Диви можеби,али Митрески у никој случај не требаше да го пуштат,коа гледам сега како брани Даскаловски со Митрески би биле одличен тандем голмани. АЛи тоа е.....

Со милијардерите у брзо време играме,уште 2-3 кола :icon_mrgr

Алелуја една добра вест денеска...
Добро е ако ништо друго, ги надминав стравовите дека годинава ќе го загубиме и второто место. Но апетитите не ми се зголемени, иако сме оптимисти сепак годфинава правата позиција е недеостижна...

Алелуја една добра вест денеска...
Добро е ако ништо друго, ги надминав стравовите дека годинава ќе го загубиме и второто место. Но апетитите не ми се зголемени, иако сме оптимисти сепак годфинава правата позиција е недеостижна...

Не би се сложил со тебе... Имате сосем солидна екипа, високи бекови кои имаат топ во раката и кои немаат респект. Од друга страна Металург уште на стартот јаде по чело а и немаат некоја си кузнај колку јака екипа. Така да во најмала рака очекувам да бидат тесни утакмиците со Металург, на кои ќе пробам да присуствувам како обичен гледач секако :tv:

Честитки на заслужената победа, макар што Пелистер не треба да биди мерило за една високобуџетна екипа како Вардар :toe:

Добро е сме тепале на жешкиот терен во Битола,не очекував волку голема разлика но како што прочитав најзаслужни за високата победа на Вардар биле голманот Даскаловски и играчот Надовеза!Иначе оваа сезоана играме ли некој од куповите во Европа?

Добро е сме тепале на жешкиот терен во Битола,не очекував волку голема разлика но како што прочитав најзаслужни за високата победа на Вардар биле голманот Даскаловски и играчот Надовеза!Иначе оваа сезоана играме ли некој од куповите во Европа?
Играме во КПК, а во првото коло се паднавме со аутсајдерот Берхем (или како ида се чита) од Луксмебург и реално во купов нема некои појаки екипи, и со малку среќа во ждребката може да стигнеме и подалеку. Првиот меч е на 20/21 ноември а вториот недела подоцна. Инаку следно коло играме дома со Куманово.
Баш би сакал да слушнам стручен коментар од членот Rakomet vo <3, околу сегашните наши квалитети, ама некако го нема по темава:raz:

Победа на Вардар денеска во натпреварот со куманово со повеќе од 10 гола разлика.Ракометарите си одработија еден полесен тренинг,имав можност да ја гледам утакмицава и можам да кажам дека средниот бек Пејовиќ,левиот бек Надовеза,и двајцата новодојдени Араповиќ и Резничек,заедно со Борко и Даскаловски,и крилото Продановиќ,во 6то-то коло ке го разбијат Металург. Пејовиќ каков зглоб има лелелеле типот не е нормален. :))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom