Фан клуб - РК Вардар

RBA

Член од
6 ноември 2009
Мислења
75
Поени од реакции
7
Сме ги победиле Тиквеш во Кавадарци со 30:27 во одложениот натпревар од првото коло.
Нека ви е честита победата како и да кажеме сега овој или оној бесе крив се знае поразениот секогаш се лути но победа си е победа.Нај заслужен за победата на вардар про беше домашниот трењер.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Дообро е.
Го расипале славјето на чКембари :icon_mrgr

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.532
Поени од реакции
29.076
лееееееееееееееееееј сеа ми се напрај меракот барем типоиве ме расположија после поразот на фк...:vozbud:

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Не се радвајте не рипајте... олади малку има уште 1 утакмица во Битола ке видиме на неа шо ке напрајте и уште 2 во ск. И можи ке изгубите од некој друг.. се бидва. Сепак реално победивте честито победата

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.532
Поени од реакции
29.076
Не се радвајте не рипајте... олади малку има уште 1 утакмица во Битола ке видиме на неа шо ке напрајте и уште 2 во ск. И можи ке изгубите од некој друг.. се бидва. Сепак реално победивте честито победата
Забрането ми е да се радувам на победата?Абе ај гитла од тука !

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.339
Поени од реакции
5.370
Заслужена победа на Вардар браво !!!
Кире со ваква игра и следната гарант во Битола ќе ја изгубиме !!
До 15-16 минута Борко Ристовски речиси ги одбрани сите удари, но во тој еден момент при контра напад на Пелистер, Борко стартуваше остро над нашиот играч и заработи директен црвен картон !!!
Но после на сцена стапи Даскаловски :kesa: алал нека му е на детето секоја чест :bravo: треба нозете да му ги бацвате, треба тој да е прв голман вистинска ѕвезда е детето !!!
Најзаслужен за победата на Вардар е Даскаловски

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
По коментарите во фан клуб Пелистер а и по резултатот,овој тим на Вардар изгледа многу посилен од ланскиот. Даскаловски гледам се разбранува,што значи дека може и исправна била одлуката на пуштање на Ангелов и Митрески у металург. И за следна сезона обезбедени ќе бидеме ако си иде борко... Надовеза е доста фален,и статистички еден од најдобрите стрелци на сите натпревари до сега ( и подготвителните ) тука е и Продановиќ. Така да оваа сезона многу поголеми се шансите за титула :)

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.532
Поени од реакции
29.076
По коментарите во фан клуб Пелистер а и по резултатот,овој тим на Вардар изгледа многу посилен од ланскиот. Даскаловски гледам се разбранува,што значи дека може и исправна била одлуката на пуштање на Ангелов и Митрески у металург. И за следна сезона обезбедени ќе бидеме ако си иде борко... Надовеза е доста фален,и статистички еден од најдобрите стрелци на сите натпревари до сега ( и подготвителните ) тука е и Продановиќ. Така да оваа сезона многу поголеми се шансите за титула :)
се се слагам у постов али за пуштање на ангелов и Митрески никако..Не дека го мрзам Борко или нешто али Ангелов каде каде е подобар според мене..али ајде си отиде готово не ми е криво за него колку за Митрески коа ке дигнеше нога уво чешаше еластичен беше многу и добар беше на моменти паѓаше али дефинитивно сакам да се врати!Ајде да видиме што ке биде со претендентите за освојување на ЛШ во 6 коло :vozbud:

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
се се слагам у постов али за пуштање на ангелов и Митрески никако..Не дека го мрзам Борко или нешто али Ангелов каде каде е подобар според мене..али ајде си отиде готово не ми е криво за него колку за Митрески коа ке дигнеше нога уво чешаше еластичен беше многу и добар беше на моменти паѓаше али дефинитивно сакам да се врати!Ајде да видиме што ке биде со претендентите за освојување на ЛШ во 6 коло :vozbud:
Абе и ја бев против нивно заминување,уште стојам на тоа дека Диви можеби,али Митрески у никој случај не требаше да го пуштат,коа гледам сега како брани Даскаловски со Митрески би биле одличен тандем голмани. АЛи тоа е.....

Со милијардерите у брзо време играме,уште 2-3 кола :icon_mrgr

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.986
Поени од реакции
74.055
Алелуја една добра вест денеска...
Добро е ако ништо друго, ги надминав стравовите дека годинава ќе го загубиме и второто место. Но апетитите не ми се зголемени, иако сме оптимисти сепак годфинава правата позиција е недеостижна...

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Алелуја една добра вест денеска...
Добро е ако ништо друго, ги надминав стравовите дека годинава ќе го загубиме и второто место. Но апетитите не ми се зголемени, иако сме оптимисти сепак годфинава правата позиција е недеостижна...
Не би се сложил со тебе... Имате сосем солидна екипа, високи бекови кои имаат топ во раката и кои немаат респект. Од друга страна Металург уште на стартот јаде по чело а и немаат некоја си кузнај колку јака екипа. Така да во најмала рака очекувам да бидат тесни утакмиците со Металург, на кои ќе пробам да присуствувам како обичен гледач секако :tv:

Честитки на заслужената победа, макар што Пелистер не треба да биди мерило за една високобуџетна екипа како Вардар :toe:

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.765
Поени од реакции
6.555
Добро е сме тепале на жешкиот терен во Битола,не очекував волку голема разлика но како што прочитав најзаслужни за високата победа на Вардар биле голманот Даскаловски и играчот Надовеза!Иначе оваа сезоана играме ли некој од куповите во Европа?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.986
Поени од реакции
74.055
Добро е сме тепале на жешкиот терен во Битола,не очекував волку голема разлика но како што прочитав најзаслужни за високата победа на Вардар биле голманот Даскаловски и играчот Надовеза!Иначе оваа сезоана играме ли некој од куповите во Европа?
Играме во КПК, а во првото коло се паднавме со аутсајдерот Берхем (или како ида се чита) од Луксмебург и реално во купов нема некои појаки екипи, и со малку среќа во ждребката може да стигнеме и подалеку. Првиот меч е на 20/21 ноември а вториот недела подоцна. Инаку следно коло играме дома со Куманово.
Баш би сакал да слушнам стручен коментар од членот Rakomet vo <3, околу сегашните наши квалитети, ама некако го нема по темава:raz:

Член од
9 август 2010
Мислења
105
Поени од реакции
27
Победа на Вардар денеска во натпреварот со куманово со повеќе од 10 гола разлика.Ракометарите си одработија еден полесен тренинг,имав можност да ја гледам утакмицава и можам да кажам дека средниот бек Пејовиќ,левиот бек Надовеза,и двајцата новодојдени Араповиќ и Резничек,заедно со Борко и Даскаловски,и крилото Продановиќ,во 6то-то коло ке го разбијат Металург. Пејовиќ каков зглоб има лелелеле типот не е нормален. :))

Kajgana Shop

На врв Bottom