Фан клуб - РК Вардар

За ланската сезона сите знаеме многу добро дека судиите со сила го наместија металург да го освои купот. Минчо неможеше да се помири со тоа Вардар да ги освои двете круни, (пошто титулата од првенството веќе беше наша тогаш) и ги плати судиите за металург да го освои купот, колку да не останат без ништо.
Тоа и ти самиот го знаеш многу добро, така да без потреба го обвинуваш Вујо за тоа.

Што ако дојде Савевски ??? Мислиш дека со овие играчи сега ќе може да го победи металург ?
Биди сигурен дека сега кој и да дојде со овие играчи што ги имаме неможе да се победи металург. Моментално металург има подобар тим, за класа поквалитетни играчи од нас. Затоа Минчо не штедеше на пари како Михајло, туку брцна подлабоко во џебот и донесе јаки засилувања кој што ќе му ја донесат титулата.
Значи решението треба да се бара кај Михајло, (да дава повеќе пари) а не да се смени Вујо.

И да те потсетам само дека ставот на КОМИТИ кон ова праашање е Вујо да остане. Поздрав
И пак не ме сваќаш што ми е поентата. Значи не го кривам Вујо за ништо, напротив фала му за се што направи за Вардар (иако не се сложувам, со некои водења на мечеви од негова страна низ годините и нема да ги набројувам тие мечеви повеќе пошто го сторив тоа многу пати :)), но време е за промени. Време е за Македонизирање на тимот. Не зборам од националистички побуди туку од аспект на тоа дека во Македонија има многу млади таленти кои заслужуваат поголема шанса. Оваа сезона за Вардар е и повеќе од завршена (единствена надеж ни е купот, а потајно се надевам и на петото место во ЛШ главно поради тоа што Амичитија има финансиски проблеми и полека ги губи своите играчи). И во еден ваков момент атмосферата може да се подигне само со промени. А тие позитивни промени ги гледам во прекомандување на Јанев, Ангелевски, Ојлески, Караиванов и други од МРК во Вардар Про. Време е овие млади играчи да стекнат поголемо искуствбо за тоа што ги чека во иднина,м а мислам дека и ќе изиграат многу подобро од некои наши ѕвезди од проста причина што ќе имаат голема шанса да се покажат. А сето тоа треба д биде водено од наш тренер кој ги познава играчите, а кој може подобро ако не темпераментниот Савески:wink:
Ако сакаме резултати треба и да се обидеме да стигнеме дои играчи како Левов, Мајнов и Наумовски а би било прекрсно ако би им го земале младиот Георгиевски на металург (што во моментов се граничи со научна фантастика:vozbud:). И еден ваков тим поткрепен со искусните Алушевски, Ангелов, Ангеловски и Стојановиќ би бил сосема достоен да му се држи на Металург низ годините.
Значи повторувам не викам дека Вујо е крив за годинешните резултати (колку пари толку музика:wink:) или дека било кој друг да застане во овој момент во Вардар ќе го совлада металург, туку причините за промени ги наведов малку погоре:helou:
И само едно не се согласувам со тебе. Даеку од тоа дека Вардар ги имал најголемите успеси под палката на Вујо:wink:

Редно време е Вујо да си ги спакува куферите...

Фала за се што направи, но на Вардар потребна му е свежа крв. Потполно се согласувам со Saber, Вујо ги донесе овие т.н. засилувања и он ќе си одговара за нив. Не може да менуваме странци на секои 3 месеца, а притоа ниеден од тие 10 донесени да не вреди... Подобро ќе беше да им се даде шанса на некои помлади играчи, а сигурен сум дека ќе ги имавме истите резултати. Металург ги купува првиот и вториот стрелец од шпанската лига, ние земаме некои србо-хрвато-црногорци кои последни 2 години имаат изиграно 3 натпревари, притоа им плаќаме огромна плата... :tapp: Па извинете ама јас не ги бирав засилувањата, не ги бираше ни Петко, ни па Станко и нормално е некој да понесе одговорност, бидејќи оваа година резултатите се КАТАСТРОФА, како во ЛШ така и во македонска лига...

Случајно да не ја даваат на ТВ утакмицава зш не сум во можност да идам!!

И пак не ме сваќаш што ми е поентата. Значи не го кривам Вујо за ништо, напротив фала му за се што направи за Вардар (иако не се сложувам, со некои водења на мечеви од негова страна низ годините и нема да ги набројувам тие мечеви повеќе пошто го сторив тоа многу пати :)), но време е за промени. Време е за Македонизирање на тимот. Не зборам од националистички побуди туку од аспект на тоа дека во Македонија има многу млади таленти кои заслужуваат поголема шанса. Оваа сезона за Вардар е и повеќе од завршена (единствена надеж ни е купот, а потајно се надевам и на петото место во ЛШ главно поради тоа што Амичитија има финансиски проблеми и полека ги губи своите играчи). И во еден ваков момент атмосферата може да се подигне само со промени. А тие позитивни промени ги гледам во прекомандување на Јанев, Ангелевски, Ојлески, Караиванов и други од МРК во Вардар Про. Време е овие млади играчи да стекнат поголемо искуствбо за тоа што ги чека во иднина,м а мислам дека и ќе изиграат многу подобро од некои наши ѕвезди од проста причина што ќе имаат голема шанса да се покажат. А сето тоа треба д биде водено од наш тренер кој ги познава играчите, а кој може подобро ако не темпераментниот Савески:wink:
Ако сакаме резултати треба и да се обидеме да стигнеме дои играчи како Левов, Мајнов и Наумовски а би било прекрсно ако би им го земале младиот Георгиевски на металург (што во моментов се граничи со научна фантастика:vozbud:). И еден ваков тим поткрепен со искусните Алушевски, Ангелов, Ангеловски и Стојановиќ би бил сосема достоен да му се држи на Металург низ годините.
Значи повторувам не викам дека Вујо е крив за годинешните резултати (колку пари толку музика:wink:) или дека било кој друг да застане во овој момент во Вардар ќе го совлада металург, туку причините за промени ги наведов малку погоре:helou:
И само едно не се согласувам со тебе. Даеку од тоа дека Вардар ги имал најголемите успеси под палката на Вујо:wink:

Сам кажуваш прво дека Вујо не е крив за лошите резултати на Вардар сезонава, дека ситуацијата е колку пари толку музика и па после пак го обвинуваш него. Знаеме сите многу добро дека во моментов и да дојде Савевски со овие играчи пак ќе изгубиме од металург.
За промени дека треба да има, треба, се согласувам за тоа со тебе, може да им се даде шанса на помладите играчи.

Вујо е омилен кај нас у групата, односите со него секогаш ни беа одлични, го поздравувавме на секој натпревар и во победа и пораз исто така и тој ни враќаше нас и по медиумите се заблагодаруваше за нашата поддршка. Следниот тренер што ќе биде незнаеме дали ќе има ваков коректнен однос спрема нас, знаеш и сам сведоци сме на многу случаи каде што постојат тренери што несакаат навивачи, несакаат скандирања и за нас изјавуваат глупости во медиумите. За мене Вујо ќе остане најдобар тренер и ќе го почитувам секогаш. А за тоа што рече дека Вардар не ги бележел најголемите успесите под водство на Вујо, тогаш кажи ми во кое време и со кој тренер ако не со Вујо Вардар ги има бележено најголемите клупски успеси ?

Иначе кој и да биде тренер секако посакувам да се средат работите и за наредната сезона да формираме тим со кој ќе можеме да се надеваме на успеси, како во домашното првенство така и во европа. Поздрав

Сам кажуваш прво дека Вујо не е крив за лошите резултати на Вардар сезонава, дека ситуацијата е колку пари толку музика и па после пак го обвинуваш него. Знаеме сите многу добро дека во моментов и да дојде Савевски со овие играчи пак ќе изгубиме од металург.
За промени дека треба да има, треба, се согласувам за тоа со тебе, може да им се даде шанса на помладите играчи.

Вујо е омилен кај нас у групата, односите со него секогаш ни беа одлични, го поздравувавме на секој натпревар и во победа и пораз исто така и тој ни враќаше нас и по медиумите се заблагодаруваше за нашата поддршка. Следниот тренер што ќе биде незнаеме дали ќе има ваков коректнен однос спрема нас, знаеш и сам сведоци сме на многу случаи каде што постојат тренери што несакаат навивачи, несакаат скандирања и за нас изјавуваат глупости во медиумите. За мене Вујо ќе остане најдобар тренер и ќе го почитувам секогаш. А за тоа што рече дека Вардар не ги бележел најголемите успесите под водство на Вујо, тогаш кажи ми во кое време и со кој тренер ако не со Вујо Вардар ги има бележено најголемите клупски успеси ?

Иначе кој и да биде тренер секако посакувам да се средат работите и за наредната сезона да формираме тим со кој ќе можеме да се надеваме на успеси, како во домашното првенство така и во европа. Поздрав
Брат кажи каде го обвинувам за годинешниве резултати ???
Не ги мешај моите постови со тие на другите. јас гои обвинив за лошо водење на првите два меча од лани, ланското финале, дуелот со Шафхаузен на гости и толку!!!
Нема да се повторувам милијарда пати :):)
И кажав го почитувам и ми е омилен тренер што до сега бил во Вардар, ама време е за промени !!!
Инаку кажи ми што сме постигнале во времето на Вујо:wink::wink:
Титули во македонско и катастрофални европски изданија (единствено нерешеното со Загреб на нивни терен и победата над Адемар Леон).
Под водство на други тремнери сме доаѓале и до полуфиналиња. Како што беше случајот со претходниот тренер како и да го викаа Драган ми се чини со кој стигнавме до полуфинале притоа прегазувајќе јаки екипи како Медвешчак и Иври. Резултати кои не се потценување а и стандардно бевме конкурентни во ЛШ. Може тогап немавме којзнае какви групи но и тоа се резултати кои се најдобри во историјата на Вардар а не успесите на Вујо:wink:

Многу големи постови, дај бидете паметни пишувајте ги у кратки црти ме мрзи да читам, ама проблемот е што ме интересира ова многу.:kesa:

ВУЈОО МАЈСТОРЕЕЕЕЕЕЕ.. ВУЈО МАЈСТОРЕЕЕЕЕЕЕ.. ВУЈО МАЈСТОРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!

Новиот тренер ќе се бара меѓу Петрушевски, Савески, Магдинчев и Петревски. Се споменува дури и тренерот на женската репрезентација Петковиќ:toe:
Во моментов како најсериозен кандидат е Петрушевски, а моја желба е Савески:wink:

Новиот тренер ќе се бара меѓу Петрушевски, Савески, Магдинчев и Петревски. Се споменува дури и тренерот на женската репрезентација Петковиќ:toe:
Во моментов како најсериозен кандидат е Петрушевски, а моја желба е Савески:wink:

Савевски многу јасно.
Само има еден проблем, фактот што Савевски како тренер на Македонија мажи може да има голем притисок од одредени лица од федерација и нивни интереси. Но верувам во Савевски и во неговиот карактер мислам дека ќе успее пред се со Македонија да ја одведе на СП 2011 и потоа со Вардар доколку стане дел од екипата.

Па веќе кога би можел да бирам од овие би го одбрал Савевски. Станува збор за добар тренер дефинитивно само факт е дека нема да може да успее ако нема голема финансиска поддршка од Михајло. Затоа што со овие играчи што се сега нема да може да се победи металург. Очекувам неколку квалитетни засилувања.

Јас би го одбрал Јосиф Петковиќ :helou:

abe i savevski i bilo koj drug da go zemat trener vardar pak nema moze da bide na novoto na metalurg... metalurg ovaa godina go donese cervar ama ako ostanea istite igraci pak metalurg ke bese kako lani odnosno na isto nivo so vardar. metalurg sezonava kupi igraci curuvija i markicevic so vo spanska liga bea vo top 10 strelci curuvija prv marcicevic 10 i uste nekolku drugi provereni igraci koj igraat i vo svoite reprezentacii, a za toa metalurg i dade mn. pari. ne e se do trenerot treba da se ima i igraci na evropsko nivo :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom