Грчка герилска организација во Пелагонија, ΕΚΕΠ: вчерашен проглас

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.690
Поени од реакции
48.908
Ова е за степен поопасно од “Клинци од Чаира’ што се најаки на нивна возрастhihi

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
на кратко преводот е во стил

класични глупости...да не ве замарам со детали...ако Скопјаните и Албанците се обидат да ја окупираат македонија ке ги сотреме од корен..бла бла бла гаките ни се стресоа...и така натака

во гужви сме поздрав

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ne treba da se reagira samo so potsmev.

Treba da se napravi skandal od ova, da se prati do stranski mediumi i nasekade po site vesnici.

Od ova moze da se ima i korist.

B

Borg_Drone

Гостин
А да го пратиме ова по сите телевизии??
А, што викате??

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
АКЦИЈА....ве молам кој може

1.побарајте ми по ју туб воинствените повици на АНТИМОС солунскиот владика кој повикува на воен поход во Битола

2.побарајте ми го клипот на грчката армија која повикува на пиење на крвта на скопјаните и албанците

другото е наше

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Папапапа...патетикус Максимус.

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Прво да се преведе што јадат бурек па пуштање по медиуми

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Ееех Кајганџии еве превод.Смешки е.10-годишни клинци поубо би смислиле.Од мајка ми е преводот.Не е буквално преведено туку главната нивна "порака".

Тие не се ни во Пелагонија па ни имаат врска со Пелагонија, па ни намера да ја ослободат Пелагонија.Се јавуваат од планините на Крит(ајдуци се, бегалци:vozbud:)
Кажуваат дека никој не треба да ја чепка нивната историја.Сите што се против нив да си ја гледале својата работа(се спомнуваат Скопјани,Германци).Сите кои го загрозуваат нивниот идентитет ќе си имале работа со нив.Ние "Скопјаните", требало да гледаме да си го наполниме мешето во оваа наша државичка, а не да чепкаме во други.Нашата младина не требало да следи други лажни пропаганди и лаги туку да учи историја, ако требало книги ќе ни даеле да научиме.Требало да ги прашаме нашите пра пра пра предци што претрпеле од нивните пра пра пра предци:tapp::kesa:.Сите народи во околината да не ја чепкале нивната национална територија и национални обележја.Албанското знаме се вели, исто така бил грчко.Двоглавиот орел нивни бил.Бла бла тоа е се' на се'.Клинци:pusk:

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Се спомнуваат и Александар и Филип како Грци.Исто така освен за Албанците, велат и ние да не го чепкаме нивниот национален симбол.

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Ова ни е инзворедна шанса што не смееме да ја пропуштиме.
Ја веќе ги пуштив по хрватските медиуми кои и онака се гладни за сензационални вести, а Македонија им е секогаш интересна тема.

Кај се го пуштивте вие?

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
na edno mesto , kade posle toa se pusta voda....
Aj ne se fakajte za vakvi gluposti......odi pisuvajte pisma na vasite izbrani pratenici, kazete im sto ocerkuvate od niv...barajte da dojdat i da vi objasnat sto se slucuva i da ve prasaat za sto treba da glasaat.....do koga ke dopustate da ve vleckaat za muckata...

MK

Член од
17 јули 2007
Мислења
117
Поени од реакции
1
Ne e ova bez nikakva podrska, ne se naogaat kalasnjikovi bas po ulica.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
pu[tajte kaj stignete.osobeno po stranski mediumi..i da ne ide vo eter, ima analiticari koj filtriraat pa raportiraat na drugi mesta

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
na edno mesto , kade posle toa se pusta voda....
Aj ne se fakajte za vakvi gluposti......odi pisuvajte pisma na vasite izbrani pratenici, kazete im sto ocerkuvate od niv...barajte da dojdat i da vi objasnat sto se slucuva i da ve prasaat za sto treba da glasaat.....do koga ke dopustate da ve vleckaat za muckata...

Ako несакаш да помогнеш не одмагај! Всушност што бараш на овој форум,
нам да ни солиш памет, кога ние добро знаеме како грцијата ја искористија малата карта на етничка Македонија врз гробот на Гоце Делчев.

Има ли цел твоето членство на форумов ?

Kajgana Shop

На врв Bottom