Гркот толчи, Македонецот молчи...

B

Borg_Drone

Гостин
Американецот толчи, гркот молчи и ПУШИ ЕКОЛОШКА..

Фрид: Постои македонски јазик и Македонци

МИА Коментари (1)
08.04.2008 11:15
Даниел Фрид
„Не мислам дека македонскиот јазик е „таканаречен“. Македонскиот јазик постои. Постојат Македонци“, изјави Даниел Фрид, помошник државен секретар на САД.
„Како што знаете, во „Foreign Service Institute“ (дипломатска школа на Стејт департментот) предаваме на македонски, како што предаваме на српски, на хрватски, а сега предаваме и на босански јазик. Сите јазици се творештво на човекот. Затоа постои и македонскиот јазик“, додаде Фрид.
„Секако, постои и историска македонска провинција која е различно нешто од државата. И тоа е важно. јасно е дека Владата во Скопје, како што ние Американците ја викаме Владата на Македонија, нема претензии. Ние ја признаваме разликата меѓу историската територија Македонија, која е секако, поголема отколку државата. И ние го поддржуваме процесот за изнаоѓање решение за името што го води медијаторот Метју Нимиц“, смета Даниел Фрид.
„Етничката припадност е факт откако знам. Прашањето за името е на мaса. За него се разговара. Јас не сум преговарач и не сум антрополог или етно-историчар“, рече Фрид.
Атина изрази незадоволство поради изјавата на помошник-државниот секретар на САД Даниел Фрид дека постои македонска националност и македонски јазик.
„Такви изјави не помагаат за решавање на спорните проблеми меѓу Атина и Скопје“, изјави по тој повод грчкиот министер за надворешни работи Дора Бакојани. Таа додаде дека „Атина нема да биде вовлечена во таков вид дискусии“.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=91572

B

Borg_Drone

Гостин
Треба сега и нашите да притиснат и тоа јако..додека имаме можност до Јануари треба ние ептен добро да изиграме треба да се обединиме....
Да го фатиме возот додека можеме а не да се караме меѓусебе!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Треба да им се помогне на Американциве,да се викне Фрид,Нимиц и сите останати кој ќе бидат вмешани во интезивните преговори,да им се презентираат непобитни факти за егзодусот на Македонците од Егеј,да се искористат сите можни докази за постоење и континуитет на Македонскиот идентитет низ вековите,дури и да се искористат оние Американски документи каде нашите печалбари се означени како Македонци уште пред еден век.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Е треба! Ама дали ќе!?

corba666

Аполитичен промакедонски
Член од
3 април 2008
Мислења
266
Поени од реакции
55
а да предложам јас нешто .... Ако ние самите не можеме да направиме кампања против гадовите постојат за тоа агенции од типот "Marketing, PR itn" само треба пари. Еве шанса МАКЕДОНИЦИТЕ да се покажат да се обединат. Впрочем сме се обединиле безброј пати да се соберат пари за помош на луѓе со потреба од помош дали медицинска, дали егзистенцијална .... Колку само хуманитарни концерти одржале нашиве уметници.... ?На многу луѓе се помогна.... Е сега потреба има нашата мајка .. нашата МАКЕДОНИЈА истата што не створила... Треба да се основа фонд во кој ќе се собираат пари преку различни инструменти (концерти, специјални броеви за донација, поединечни граѓански патриотски донации, донации од фирми итн) од кој би се платиле услугите на некоја од многуте агенции кои водењето на пропаганда им е специјалност од која многу успешно профитираат со години а некои и векови.
Организација треба сега, нетреба обвинувања треба конкретни цекори да се превземат. Јас сум расположен да се тргнат сите луге од тастатурите и да се организира една средба на која би се појавиле СИТЕ МАКЕДОНЦИ и би се подискутирало за начините на кои можеме сите ние кои дискутираме на форумов да допринесеме за заедничката цел ... ДА ЈА ЧУЕ СВЕТОТ ВТОРАТА СТРАНА ... ДА СЕ СЛУШНЕ ГЛАСОТ НА ОНОЈ ОД КОЈ СЕ БАРА ДА ГО ПРОМЕНИ СВОЈОТ ИДЕНТИТЕТ И ДА КАЖЕ ДЕКА Е НЕШТО ПОДРУГО ОД ТОА ШТО ИЗВОРНО ОД СРЦЕТО ГО ЗНАЕ И ЧУСТВУВА... ДА СЕ ЧУЕ ГЛАСОТ НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД!!!!!
Сите сме согласни дека сега ни треба иницијатива. Епа ајде тогаш да почнеме од негде... да се сретнеме ... Верувам дека има многу идеи и квалитети помеѓу нас...

Член од
14 март 2008
Мислења
574
Поени од реакции
14
пријател corba666, за што да собираме пари? кампањи против грцките педери ? кој кур пак они ти се виновни ? прво расчисти со домашните предавници, тие ти го продадоа имотот и идентитетот Македонски...

corba666

Аполитичен промакедонски
Член од
3 април 2008
Мислења
266
Поени од реакции
55
Легитимно не викам не .... ајде на средба па да дефинираме... војна се води на повеќе фронтови

B

Borg_Drone

Гостин
Мора да го фатиме возот, ако не го фатиме сега возот, ако не го фатиме сега возот после тоа МАФ ни е работа!
Грците знаат дека се во каша поради ветото и ќе се растрчаат на сите страни и ќе прават се и сешто за да докажат дека они биле во право зошто го ставиле ветото..
Јас незнам нашиве за што кур ќутат...
Ако продолжат да си ќутат подобро е да организиаме ние македонците демонстрации и да рашутираме се што е од таа влада..
Од А до Ш!

Член од
14 март 2008
Мислења
574
Поени од реакции
14
Јас незнам нашиве за што кур ќутат...
Ако продолжат да си ќутат подобро е да организиаме ние македонците демонстрации и да рашутираме се што е од таа влада..
Од А до Ш!
КОЈ СЕ ВАШИТЕ ???

corba666

Аполитичен промакедонски
Член од
3 април 2008
Мислења
266
Поени од реакции
55
Општо народна кајгана средба.... луѓе Borg Drone е во право... активирајте се

corba666

Аполитичен промакедонски
Член од
3 април 2008
Мислења
266
Поени од реакции
55
Треба план зошто неплански активности само допринесуваат во оваа цела конфузија која нам не ни одговара затоа СРЕДБА!!!!

corba666

Аполитичен промакедонски
Член од
3 април 2008
Мислења
266
Поени од реакции
55
Владата си го работи своето ние треба нашето

corba666

Аполитичен промакедонски
Член од
3 април 2008
Мислења
266
Поени од реакции
55
Е тоа е најсилното оружје на нашите непријатели. Луѓе не се делите сите сме Македонци. Да збориме што ние обичните можеме да направиме

Член од
14 март 2008
Мислења
574
Поени од реакции
14
епа пријателе, владата на Република Македонија, политичарите и пратениците, не ги признавам за мои... а тие сдсм - овците уште помалку... секој еден кој се дрзнува да разговара за МОЕТО ИМЕ МАКЕДОНСКО, јас не го признавам како мој... ебете се сите у гс, попрво САМ ќе се откажам од МАКЕДОНСКОТО ИМЕ отколку да чекам некој да ми го продаде... МОЕТО ИМЕ НЕ Е ЗА ПРОДАВАЊЕ, МЕНИТЕ СИ ГО ВАШЕТО

Kajgana Shop

На врв Bottom