Ние си имаме држава и треба институциите да си ја бркаат работата.
Вакви повици имало и ќе има само од Анрхистите, а тоа е БАШ ТОА ШТО НЕ И ТРЕБА НА МАКЕДОНИЈА во моментов, АНАРХИЈА.
Почнавме со етикети, а? Ај прво фино информирај се што се анархисти, па после вади закључоци.
НА МАКЕДОНИЈА СЕГА НЕ И ТРЕБААТ ОВЦИ СО ИСПРАНИ МОЗОЦИ, кои кроце голтаат домашна и странска пропаганда, и ја обработуваат грчката агенда за уништување на македонскиот идентитет.
А тие институции за кои збориш...Нив народот, секој од нас, ги создал и им дал моќ. Кога е потребно, ОБВРСКА е на народот да ги усмери да работат во интерес на нацијата и државата.
Твојава логика е логика на роб, кој згора на тоа, нејќе да прифати одговорност за себе, своите предци и своите поколенија. Ставот, ја ќе си седам дома у фотеља, а друг ќе ми работи за моите национални интереси може само да не упропасти. Ниедна промена у светот, ама ниедна, не се случила седејќи и ќутејќи. Сакаш ли нешто да добиеш , има да си го дигнеш задникот и да го побараш, а не да го чекаш од небо да ти падне. Акција-реакција,
Од "небо" (во случајов од грција) само бришење на идентитетот може да ти "падне"(освен ако тоа не ти е желбата и намерата)
Народ се случува, ама никогаш во Македонија... се случуваат неколкумина луѓе во Македонија... се нервирам само... “абе будала“... така ми се смеат... ми се закануваат, анонимни педери...
Никако безнадежност. Па тоа се обидуваат да ни го направат со пропагандата, зарем не препознаваш? Сакаат да се обесхрабриме и да не превземеме ништо. Им одговара нашиот очај, затоа што знаат дека тој ќе не држи како аморфна нема маса.
Не има повеќе Македонци од што претпоставуваш. Само храбро, гласно и со верба, и ќе се случиме и ние.
Стравот блокира и прави да седиме покорно додека ни ја поганат нашата крв и ги негираат нашите маки. До кога ќе им дозволуваме? ДО КОГА?