Бугарски војни победи (комплетна листа)

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе полека со победите, човек не можи да ги прочита сите наеднаш....Ај еве и од мене некоја победа на татарскиве племиња...

Ај доста беше..Еден сат пишам!:cug:
Добро...се гледа дека ја владееш историјата.
Ама си ги заборавил овие...

како и непотполното објаснување за страшните бугарски војски од ..... војна.

:kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa:

Добро добро..Еден е ум и за лето и за зима...Сега прочитав уште неколку факти кои се многу интересни за моќта на татаристан!Уживајте:cug:

Се надевам дека уживавте како мене!:smir:

Добро добро..Еден е ум и за лето и за зима...Сега прочитав уште неколку факти кои се многу интересни за моќта на татаристан!Уживајте:cug:

Се надевам дека уживавте како мене!:smir:
Нависитна ле уживаш после се што сега се деси со Македонија?После овое што го сакат гр'ците?:uvo:

Грција сака да не нема
Изјавата на заменик-државниот секретар Даниел Фрид дека постои македонски јазик и дека Македонците се реалност предизвика остра реакција на грчката држава, со која таа покажа дека суштината на минатонеделното вето за членството на Република Македонија во НАТО е да го нема македонскиот народ и идентитет.
http://www.vest.com.mk/default.asp?id=149935&idg=8&idb=2345&rubrika=Makedonija

Нависитна ле уживаш после се што сега се деси со Македонија?После овое што го сакат гр'ците?:uvo:

Грција сака да не нема
Изјавата на заменик-државниот секретар Даниел Фрид дека постои македонски јазик и дека Македонците се реалност предизвика остра реакција на грчката држава, со која таа покажа дека суштината на минатонеделното вето за членството на Република Македонија во НАТО е да го нема македонскиот народ и идентитет.
http://www.vest.com.mk/default.asp?id=149935&idg=8&idb=2345&rubrika=Makedonija

Абе девојче Грција сака да ја нема МАКЕДОНИЈА, а и Бугарија сака да ја нема МАКЕДОНИЈА. Т.е сите соседни земји помалку или повеќе го посакуваат тоа. Значи тука има нас како Македонци, а не нас како вас. А за победите чекајте го спремам текстот, кога ќе го завршам, тогаш ќе го ставам на кајгана.

Абе девојче Грција сака да ја нема МАКЕДОНИЈА, а и Бугарија сака да ја нема МАКЕДОНИЈА. Т.е сите соседни земји помалку или повеќе го посакуваат тоа. Значи тука има нас како Македонци, а не нас како вас. А за победите чекајте го спремам текстот, кога ќе го завршам, тогаш ќе го ставам на кајгана.
Бугарија нема потреба от то Македонија да ја нема! За Бугарија е от национален интерес Македонија да постои и да бидо во НАТО и ЕС!
Па да те прашам дал ке го спремаш тексто и за гр'цката и ср'бската победи во 1912-1913 години?
еве ги двете победни и една загубена битка-слушај и плачи!

Само битката за Одрин да споменем,битката при Дојран,битката при Анхиало,битката при Калојан с кр'стоносците,битката при Клокотница,битката при Лјулебургас,Страцин,битките крај Силистра и така натаму.Победа до победа:smir:

Само битката за Одрин да споменем,битката при Дојран,битката при Анхиало,битката при Калојан с кр'стоносците,битката при Клокотница,битката при Лјулебургас,Страцин,битките крај Силистра и така натаму.Победа до победа:smir:

:pos:Краен резултат ... капитулација до капитулација:pos::baeh::pos::pos::pos::pos:

:pos:Краен резултат ... капитулација до капитулација:pos::baeh::pos::pos::pos::pos:
Краен резултат-свеждане на знамената победителки от Првата светска воjна пред победената БГ:baeh:

Цел ден седам и читам за брилијантните бугарско-татарски победи и решив да ги изложам...Уживајте....

и после дојде....

еј па вие ја напишавте цела историја на бугарија ,ама нешто заборавивте ,ај јас да ве надополнам:

е овај запис во историја на булгарија го заборавивте а?

Ги видовме сите битки на татарите...

...:blaa:

Затоа темата ја ставам под клуч,дека татарите немат никаква смисла за хумор и се насадија тука во хумор политика да бистрат.Уште тука ги немаше:uvo: стварно ко крлежи се.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom