Сендвичара "Седмица"

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Стекот во 7ца е феноменален и нема некоја конкуренција од другиве градски сендвичари. Е сега во однос на поскапувањето мислам дека пак ќе си има гужва без разлика на цените пошто уште си држат квалитет и се широко познати.
Не знам за стекот, не сум јадел никогаш по сендвичариве, али секогаш јадам полнето пилешко во лесковачка кај Тобако два, заедно со салатите е одлично. Само одамна неам јадено, може 2-3 месеци, никако да застанам таму.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Па добро полнето пилешко у Вили е одлично ама ипак гласам за стекот од седмица.

P

PewDiePie

Гостин
Не се 7-ца веќе тоа што беа,цените покачени квалитетот никаков,само помфритот и мајонезот им остана нешто што им вреди.

Златен Вили.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Каде се наоѓа златен вили. Во Скопје не сум бил 4 години , седмица ми е во добро сеќавање. Но бидејќи ќе имам гост од Португалија сакам да го однесам на добар фаст фуд , пред се на добри хамбургери.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Не се 7-ца веќе тоа што беа,цените покачени квалитетот никаков,само помфритот и мајонезот им остана нешто што им вреди.

Златен Вили.
E ајде каква споредба правите со Вили не ми е јасно? 130 ти е голема гурманска за пример толку е и хамбургер. А не знам од каде тоа дека квалитетот бил намален, стекот може е 150 ама истото месо е и нема никаква разлика, баш поради тоа остануваат најдобри.

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Каде се наоѓа златен вили. Во Скопје не сум бил 4 години , седмица ми е во добро сеќавање. Но бидејќи ќе имам гост од Португалија сакам да го однесам на добар фаст фуд , пред се на добри хамбургери.
Појдете во Пеликан, мислам дека нема да погрешите. Колку што знам, газдата е истиот што на времето го држеше популарниот Камел. Се наоѓа на улицата што води од Плоштад кон Палета, од страната на амбасадата на Швајцарија, мислам дека е веднаш до продавницата на Дормео. Грото од цените се отприлика од 130-150 ден.
Bon appetit. :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Појдете во Пеликан, мислам дека нема да погрешите. Колку што знам, газдата е истиот што на времето го држеше популарниот Камел. Се наоѓа на улицата што води од Плоштад кон Палета, од страната на амбасадата на Швајцарија, мислам дека е веднаш до продавницата на Дормео. Грото од цените се отприлика од 130-150 ден.
Bon appetit. :)
Па сакав да влезам повеќе пати, ама гледам празно внатре...тируриру... :)

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Па сакав да влезам повеќе пати, ама гледам празно внатре...тируриру... :)
И кај Злате е пуно дупка, па јас не влегувам...... тируриру... :)
Како и да е, ова беше само мој мал предлог, не мора да значи дека е и најдобар или пак дека треба да биде прифатен, нели? :)

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
^^Внатре нема никој, пошто надвор е поставено за седење:)
Сериозно, внатре просторот во Пеликан е многу мал за седење и зимно време, не можеш да седнеш ко човек и да јадеш.Дури и надвор кога ќе седнеш, има малку маси за седење и си на пролаз.Треба газдата да подразмисли за подобра локација.Сепак големината на објектот не е релевантна за квалитетот на сендвичите.
А сендвичите им се убави и тоа најептен.Шпанскиот го преферирам и Цезар салатата:)

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Да да кој не бил во Пеликан мора да проба...стварно сендвичите се феноменални многу интересни сосови имаат :)

P

PewDiePie

Гостин
E ајде каква споредба правите со Вили не ми е јасно? 130 ти е голема гурманска за пример толку е и хамбургер. А не знам од каде тоа дека квалитетот бил намален, стекот може е 150 ама истото месо е и нема никаква разлика, баш поради тоа остануваат најдобри.
Квалитет е намален,се осеќа бе брат кога ќе гризнеш,не е исто со години јадам од 7-ца се приметува,почнувајќи од лепчето (што почнаа да служат од минатиот ден не потрошени лепчиња)па до месото,како што реков според мене само помфритот и мајонезот им се на ниво.

А споредба со Вили правам затоа што единствено тие им се конкуренција на 7-ца за џанк фуд,другото се е баграи чкарт.

The Wolf

I solve problems.
Член од
25 август 2010
Мислења
88
Поени од реакции
65
Бејкенот у 7мица ми е онака у топ пет животни пороци. Плескавица со сланина. Е не.

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
2-3 пати во животот сум јадел во 7ца и никогаш повторно!!! Кечапот срање, за плескавицата да не правам муабет. Мајонез не јадам воопшто така да..... :pov:

McDonald's исти курац. Burger King (имав прилика пред некое време да јадам и таму) = same shit! :nenene:

Е сега, домашна скара е нешто сосема различно: на тоа органско, без хормони, антибиотици и ГМХ израснато месо...... зачинето со природна домашна салса („кечап“), со домашно одгледан зеленчук итн итн., не можам да оддолеам! :)

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Е сега, домашна скара е нешто сосема различно: на тоа органско, без хормони, антибиотици и ГМХ израснато месо...... зачинето со природна домашна салса („кечап“), со домашно одгледан зеленчук итн итн., не можам да оддолеам! :)
Да не ме разбереш погрешно, ама мислам дека ти си селско дете :) а за таква храна и јас сакам да пробам на чисти планински воздух.
Домашно си е домашно, индустриско производство си е индустриско, разликата е во љубовта што му се дава на јадењето кога некој или сам ќе го зготвиш, додека индустриското е од машини ја нема таа топлина
плус газди алчни за профит, ќе гледат да заебат на процентот, за да добијат повеќе.
И те разбирам, имам пробано колбаси од чисто месо, во однос на колбаси од некоја месна индустрија, ќе кажам месо си е месо, а соја + X си е друго.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
2-3 пати во животот сум јадел во 7ца и никогаш повторно!!! Кечапот срање, за плескавицата да не правам муабет. Мајонез не јадам воопшто така да..... :pov:

McDonald's исти курац. Burger King (имав прилика пред некое време да јадам и таму) = same shit! :nenene:

Илези од журка у 4 саат сабајле, набери си дрфца, разгори си скара, распостели си мефце на неа, и прај си го меракот бе сине!
<3
Ако!
Ја те подржуем! <3

Kajgana Shop

На врв Bottom