Ветеринарно катче

L

Lu

Гостин
Имам далматинка, стара е 11 години и беше болна деновиве, имаше температура, повраќаше па примаше инекции и пошо ветеринарите се срциња, лошо и ги стаиле инекциите и има хематом. -.-
Денес почнав да и давам апчиња, и напраив лесна храна, само ориз, моркови, компири и малце пилешко.
Јаде и пие вода нормално, али гледам дека носето и е суво па загрижена сум да не има пак температура. Имам чуено дека сувото носе значи дека е болна, ама не сум сигурна дали и се враќа настинката или може да е од хематомот...
Совети некои....?
Suvoto nose ne e nekoj golem pokazatel dali kuceto e bolno ili zdravo.
I moeto kuce ponekogas ima suvo nose, no so zdravjeto e odlicno.
Na koj veterinar i gi stavaa vakcinite ?
Jas bi ti preporacala da ja odneses dalmatinkata kaj veterinarot Dime od Kapistec (se naoga odma karsi domot za deca bez roditeli).

Член од
23 декември 2007
Мислења
3
Поени од реакции
0
Сакам да прашам дали некој имал искуство со куче хермафродит ... Читнав нешо на нет дека било као многу ретко, па ме интересира дали некој од вас се соочил со такво нешто и дали се одлучил за операција, дали смета додека се развива кучето и такви некои работи.

Proud Hermaphrodite Owner :)))

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
Кучево мое наполни 3 месеци па треба да го носам да го вакцинирам. Знае некој колку чини вакцината?

L

Lu

Гостин
Кучево мое наполни 3 месеци па треба да го носам да го вакцинирам. Знае некој колку чини вакцината?
Мислиш на вакцината за имунитет ?
Вакцината за имуитет чини 500 или 600 денари во зависност кај кој ветеринар го носиш.
А како тоа 3 месечно е кучето а ти сеуште не знаеш колку коштаат вакцините, зарем досега не си го однел на вакцина ?

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
Мислиш на вакцината за имунитет ?
Вакцината за имуитет чини 500 или 600 денари во зависност кај кој ветеринар го носиш.
А како тоа 3 месечно е кучето а ти сеуште не знаеш колку коштаат вакцините, зарем досега не си го однел на вакцина ?
Па досега сеуште не сум го вакцинирал... Нели треба 3 месеци да поминат па потоа да му се стави првата вакцина?

L

Lu

Гостин
Па досега сеуште не сум го вакцинирал... Нели треба 3 месеци да поминат па потоа да му се стави првата вакцина?
Оф леле, кој те лажел тебе, какви се овие дезинформации :lud:

Првата вакцина се става на 6 неделна возраст на кутрето
Втората вакцина (ревакцина) се става на 10 неделна возраст на кутрето
Третата вакцина (втора ревакцина за максинална заштита) се става на 14 неделна возраст

Ти досега на твоето 3 месечно кученце си требал сите вакцини да му ги ставиш и досега требаше сите вакцини да ги има примено, а не тек допрва да го вакцинираш, али така е кога не си бил информиран, само незнам кој те излажал и како можел да ти каже да чекаш кутрето да наполни 3 месеци па после да го носиш на прва вакцина.

А и ќе заборавев да напоменам, обавезно пред да го вакцинираш треба да го прочистиш од внатрешни паразити (глисти) со таблетка Бихелдон.
1 таблетка Бихелдон се дозира на 10 кила куче, а твоето бидејќи е 3 месеци дај му во зависнист од килажата (на пример ако кутрето ти е 2-3 кила тешко дај ми 1/4 од таблетката)
И после откога ќе го прочистиш после 4-5 дена однеси го на прва вакцина.
И немој да го шеташ и нека не контактира со други животни бидејќи нема имунитет и не е вакцинирано.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
Оф леле, кој те лажел тебе, какви се овие дезинформации :lud:

Првата вакцина се става на 6 неделна возраст на кутрето
Втората вакцина (ревакцина) се става на 10 неделна возраст на кутрето
Третата вакцина (втора ревакцина за максинална заштита) се става на 14 неделна возраст

ОК...
Ти благодарам на информацииве.
Ти досега на твоето 3 месечно кученце си требал сите вакцини да му ги ставиш и досега требаше сите вакцини да ги има примено, а не тек допрва да го вакцинираш, али така е кога не си бил информиран, само незнам кој те излажал и како можел да ти каже да чекаш кутрето да наполни 3 месеци па после да го носиш на прва вакцина.

А и ќе заборавев да напоменам, обавезно пред да го вакцинираш треба да го прочистиш од внатрешни паразити (глисти) со таблетка Бихелдон.
1 таблетка Бихелдон се дозира на 10 кила куче, а твоето бидејќи е 3 месеци дај му во зависнист од килажата (на пример ако кутрето ти е 2-3 кила тешко дај ми 1/4 од таблетката)
И после откога ќе го прочистиш после 4-5 дена однеси го на прва вакцина.
И немој да го шеташ и нека не контактира со други животни бидејќи нема имунитет и не е вакцинирано.
ОК...
Ти благодарам на информацииве.

Член од
1 февруари 2011
Мислења
4
Поени од реакции
0
Имам слушнато за подобар раст на кучето да му давам телешки џигер.Некој да ми каже нешто повеќе за ова?

L

Lu

Гостин
Имам слушнато за подобар раст на кучето да му давам телешки џигер.Некој да ми каже нешто повеќе за ова?
Нема врска, што демек ако му даваш телешки џигер подобро ќе расте?
За правилен и добар раст и развој на кутрето е потребна квалитетна и правилна исхрана.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Прееска на балкон видов нешто како пајак, ама со само 4 нозе. Постои такво нешто или останал без 4 нозе пајаков? А иначе изгледаше исто како пајацине шо се провлекуваат низ дома, со црно тело.

Можда прашањево не е за овде ама не најдов друга соодветна тема :)

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Прееска на балкон видов нешто како пајак, ама со само 4 нозе. Постои такво нешто или останал без 4 нозе пајаков? А иначе изгледаше исто како пајацине шо се провлекуваат низ дома, со црно тело.

Можда прашањево не е за овде ама не најдов друга соодветна тема :)
Колку што знам јас сите пајаци имаат 8 нозе, а сите инсекти имаат по 6 нозе. Така да што и да било ова ваљда имало изгубено неколку нозе xD Најубаво ќе беше да си го сликал. Вака можеме дсамо да нагаѓаме.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Колку што знам јас сите пајаци имаат 8 нозе, а сите инсекти имаат по 6 нозе. Така да што и да било ова ваљда имало изгубено неколку нозе xD Најубаво ќе беше да си го сликал. Вака можеме дсамо да нагаѓаме.
ОК фала, мислам дека го снема, ако се провртка пак ќе сликам :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Темата за Стационар ВАРДАРИШТЕ е скоро мртва, па затоа прашувам тука:

Да ми дадете адреса каде се наоѓа Вардариште? Имам два нивни телефони, никој не се јавува. Во именикот на T-Home.mk не ги наоѓа ни броевите ни Вардариште, за да дојдам до адреса.

На девојка ми и го нема кучето од вчера, па да се распрашам.

Фала.

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Темата за Стационар ВАРДАРИШТЕ е скоро мртва, па затоа прашувам тука:

Да ми дадете адреса каде се наоѓа Вардариште? Имам два нивни телефони, никој не се јавува. Во именикот на T-Home.mk не ги наоѓа ни броевите ни Вардариште, за да дојдам до адреса.

На девојка ми и го нема кучето од вчера, па да се распрашам.

Фала.

Kajgana Shop

На врв Bottom