Ветеринарно катче

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Малото е ѕверче:) Инаку фала за советот ке пробам со млеко во прав,ова другото малку е јако за него.Иначе го чувам како бебе,зашто е и навистина е бебенце.И да,денеска прогледа.Треба да му ги мијам очињата со нешто како нпр чајче од камилица?
Стварно ми треба помош,никогаш не сум грижела за толку мало кутре:smir:
Можеш со памукче 1-2 на ден со чај од камилица.
Ако многу цивка навечер стави му играчка...некои ставаат и саат дека тоа најмногу наликувало на срцето на кучка :)

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
^ Ако смеам да се надоврзам. Подобро кратко и еднаш во денот зш ако е појќе местото ќе му омекнит околу очите и ќе станит лесно надразливо.
Чувај го да бидит нонстоп на топло и со среќа со новото мече.:smir:

Воин без Коњ

краток и јасен
Член од
18 септември 2010
Мислења
850
Поени од реакции
1.213
Луѓе само што приметив нешто кај моево куче...
Отечено е во муцката и има црвенило на носот, очите и по цела кожа (најубаво тоа се гледа на стомакот, бидејќи таму нема влакна)

Инаку нормално се однесува.... Дали сте имало вакво нешто порано кај вашите миленици... И ДАЛИ ТРЕБА ДА ПОСЕТАМ ВЕТ?

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
Луѓе само што приметив нешто кај моево куче...
Отечено е во муцката и има црвенило на носот, очите и по цела кожа (најубаво тоа се гледа на стомакот, бидејќи таму нема влакна)

Инаку нормално се однесува.... Дали сте имало вакво нешто порано кај вашите миленици... И ДАЛИ ТРЕБА ДА ПОСЕТАМ ВЕТ?
Уште прашвиш, одма на ветеринар! ... Вака немојт да ти кажит никој постојат многу кожни болести, најдобро е да го видит доктор на лице место.:toe:

Член од
22 април 2008
Мислења
405
Поени од реакции
28
Луѓе каде можам да најдам низ Скопје Purina,или Rojal canin JUNIOR храна за кучиња (поточно за самојед стар скоро 2месеци) ??? :toe:

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Во скоро секоја продавница за домашни миленици.

L

Lu

Гостин
Луѓе каде можам да најдам низ Скопје Purina,или Rojal canin JUNIOR храна за кучиња (поточно за самојед стар скоро 2месеци) ??? :toe:
Измеѓу Пурина и Ројал канаин подобра/поквалитетна е Ројал канин.
Ројал Канин 100% ќе најдеш кај претстваништвото за Ројал Канин во Македонија тоест тие се увозници и се наоѓаат кај Алумина.
А доколку се одлучиш за Пурина гледај тоа да биде Проплан (А Фрискис од Пурина е катастрофа и не ти ја препорачувам).

А штом е кутренцето 2 месеци,тоа нетреба да јаде Junior храна туку треба да јаде Pappy.

Исто можеш да замеш и Еукануба и таа е многу квалитетна,али мислам дака Еукануба немаше посебно формули Puppy и Junior туку Еукануба 2 во 1 ја продава храната како Puppy&Yunior,затоа ако земеш Еукануба немој да бараш посебно Puppy бидејќи е споена со Junior.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Здраво.Има ли во Велес или некаден најблиску до Кавадарци ветеринарна амбуланта со рентген.Ми го прегазија кучето и ногата му е сериозно повредена.Може побрзо да ми одговорите ве молам.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Здраво.Има ли во Велес или некаден најблиску до Кавадарци ветеринарна амбуланта со рентген.Ми го прегазија кучето и ногата му е сериозно повредена.Може побрзо да ми одговорите ве молам.

Мораш Скопје,Автокоманда!

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Неможам.2 часа додека стигнам сигурно ќе бидат затворени.Белким ќе го средат во Кавадарци ако не :( .

--- надополнето ---

Фала богу добро е кучево.Го однесивме кај друг ветеринар и тој му ја намести ногата и му ја стави во гипс.

L

Lu

Гостин
Неможам.2 часа додека стигнам сигурно ќе бидат затворени.Белким ќе го средат во Кавадарци ако не :( .

--- надополнето ---

Фала богу добро е кучево.Го однесивме кај друг ветеринар и тој му ја намести ногата и му ја стави во гипс.
Е баш ми е мило што сте средиле работа,а на Пудлата ли и се случи оваа незгода?

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Имам 2 пудлици.Мајка и син.Е тој нејзиниот син е невоспитано говедо и од ништо не се разбира и постојано шета по туѓи дворови.И денес го поткачила некоја кола.Белким му дошол умот.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
moze da mi kazete nekoi simptomi kogakuce samojed (zenka) saka da se pari???

Да не мислиш да ја париш? Ако да, тогаш батали. Чим ова не го знаеш, остави парење на оние што знаат што прават и што можат да им овозможат услови и на мајката и на кутрињата.

Kajgana Shop

На врв Bottom