Ветеринарно катче

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
Да прашам за една чудна работа:

Девојка ми има пудлица некои си 15 кила (е огромна е :) ) и денес ненадејно почна да крвари (женско е)
ама штосот е во тоа што пред 2 години беше трудна, па ја однесоа да абортира и да ја кастрираат што значи нема матка.... а крвари!

Некој совет? Предлог? Што би можело да биде? Зашто?

Фала

Да прашам за една чудна работа:

Девојка ми има пудлица некои си 15 кила (е огромна е :) ) и денес ненадејно почна да крвари (женско е)
ама штосот е во тоа што пред 2 години беше трудна, па ја однесоа да абортира и да ја кастрираат што значи нема матка.... а крвари!

Некој совет? Предлог? Што би можело да биде? Зашто?

Фала

Н е добро исчистена за време на операцијата,јас имав таков случај со мојата кучка.

Еве подетални/поточни информации:

Кучето е француска пудлица
Старо е 10 години (наши)
Кастрирано е пред 5 години
ВЧЕРА почна да крвари ПРВ ПАТ после кастрирањето

Ако е лошо кастрирана, не ли би требало порано да се јави ова крварењево а не вака пред 5 год.?
Некое чаре за ова?

Еве подетални/поточни информации:

Кучето е француска пудлица
Старо е 10 години (наши)
Кастрирано е пред 5 години
ВЧЕРА почна да крвари ПРВ ПАТ после кастрирањето

Ако е лошо кастрирана, не ли би требало порано да се јави ова крварењево а не вака пред 5 год.?
Некое чаре за ова?

Чаре, однесетеја подитно на веретинар!
Би ви го препорачала Диме од капиштец,најдобар ветеринар е.

А на кој ветеринар и е извршена кастрација на Пудлата?

Чаре, однесетеја подитно на веретинар!
Би ви го препорачала Диме од капиштец,најдобар ветеринар е.

А на кој ветеринар и е извршена кастрација на Пудлата?

Во ветеринарна болница, таму кај Шумарски факултет.
А тој во Капиштец, каде е поточно?
И број ако имаш од него, би било одлично.

Во ветеринарна болница, таму кај Шумарски факултет.
А тој во Капиштец, каде е поточно?
И број ако имаш од него, би било одлично.

Диме е еден од најдобрите ветеринари во Македонија,не е да му правам реклама или слично али стварно е одличен ветеринар.
Диме се наоѓа во Капиштец кај домот за деца без родители,
Улица - Антон Панов бр.22 телефон 3178-611
Јас таму го носам моето куче 6 години и сум презадоволна.

Имам неколку прашања во врска за морските прасиња ,сакам да земам.

Дали се вакцинираат ?
Дали можат морските прасиња да пренесат болести ?
и колку се движи цената ?

И некои важни информации за нив ,околу нивното одгледување би биле добредојдени....

И се извинувам ако ова не е соодветната тема.

Имам неколку прашања во врска за морските прасиња ,сакам да земам.

Дали се вакцинираат ?
Дали можат морските прасиња да пренесат болести ?
и колку се движи цената ?

И некои важни информации за нив ,околу нивното одгледување би биле добредојдени....

И се извинувам ако ова не е соодветната тема.
Цената се движи од 350 до кај 500, зависит.

Па си одбрал миленик кој не е тешко да се чуват. Би требало да знајш дека требит да се чистит местото кај шо се чуват почесто, то најубо би било да е аквариум дека тешко тебе ак го чуваш во кафез зш ќе ти прајт лом. Исто требит да пазиш да не е на промаја. Дозволено е шетање низ дома ама да пазиш нонстоп на него и да не е во близина на цвеќиња, кабли итн. Најважното е дека требит да им пружиш голема љубов и внимание, не се како другите шо мојш да им дајш играчка и ај со здравје.

Неморално е да се капит, ама ако веќе сакаш ќе ти објаснам како шо и не ми теквит шо да ти кажам друго прашај подетално ако сакаш за нешто.:smir:

utre go nosam kuceto na vet. no pred da odam malku da mu upatite......vsusnost da prasam kuceto ima crvenilo po celata koza nekako ima crveno meso boja i ima mali luspi kakko da e sugavo a imam obrnato dovolno vnimanie na higienata...

Сакам да ја стерилизирам мачката (домашна мачка), но моментално финансиските можности ми се повеќе од скромни. Каде стерилизацијата е најевтина, а сепак мачката да ми биде колку што е можно побезбедна? Колку би чинела стерилизацијата?

Ај ве молам за помош.Најдов мало кутре,незнам дали има и 10 дена,напуштено:(
Сакав да прашам околу храната.Ми рекоа да го хранам со млеко разредено со вода,а тука некаде прочитав дека млекото од крава не е здраво за кутрињата.Дали има некоја посебна храна или млеко за таквите мали кутриња?

Имам 2 мачки, сакам да ги стерилизирам... некој да има негативно искуство со стерилизирани мачки?

Ај ве молам за помош.Најдов мало кутре,незнам дали има и 10 дена,напуштено:(
Сакав да прашам околу храната.Ми рекоа да го хранам со млеко разредено со вода,а тука некаде прочитав дека млекото од крава не е здраво за кутрињата.Дали има некоја посебна храна или млеко за таквите мали кутриња?

Пробај со млеко во прав...тоа е послабо. Топли го, масирај го, со палома на стомачето да може поубаво да мочка ако е премногу малечко

ајде израсни го малиот
нема ништо поубаво од тоа да спасиш новородено животинче :)

Пробај со млеко во прав...тоа е послабо. Топли го, масирај го, со палома на стомачето да може поубаво да мочка ако е премногу малечко

ајде израсни го малиот
нема ништо поубаво од тоа да спасиш новородено животинче :)

Малото е ѕверче:) Инаку фала за советот ке пробам со млеко во прав,ова другото малку е јако за него.Иначе го чувам како бебе,зашто е и навистина е бебенце.И да,денеска прогледа.Треба да му ги мијам очињата со нешто како нпр чајче од камилица?
Стварно ми треба помош,никогаш не сум грижела за толку мало кутре:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom