Ветеринарно катче

Член од
1 ноември 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
Ve molam za pomos....
Imam kuce, rasa: dzudest pinc.... Zenka e i ima 6 ipol godini. Pred edna nedela stana od spienje, nemozese da odi pagase na zemja.. POcna da i se due vratot i mn silno da kvici. Ispoto se povtori i vtoriot i sediot den... Bevme na veteriniar, ja snimija i ni kazaa deka e rodena so pogolemo srce i deka treba malku da jade zatoa sto e debela. No, zosto i se due vratot, tolku cifka i se grci koga i se slucuva toa? Dejstvoto trae 15min, najmnogu pola saat i posle se e e super kako nisto da ne i se slucilo. Ve molam ako nekoj znae ili pretpostavuva sto neka pise... Stvarno sme site doma zagrizeni.
Blagodaram odnapred

Грмуш

Пичкмајчин
Член од
11 октомври 2007
Мислења
1.118
Поени од реакции
90
Вучјакот ми е 4 месеци и уште ги нема исправено ушите...Кога од прилика ги исправа знае некој?

имам самојед стар 44 дена,засипна сабајлево :S. Р`жи ама неможе да лае/квицка. Помош некаква или правац ветеринар?
Тоа куче е уште мало за да лае!:)

D

DartWader

Гостин
Имам проблем со моето куче. Сабајлево гледам во неговиот измет некакви бели црви со црно на врвовите. А инаку кучето ми е чистено од глисти пред 4 месеци и е вакцинирано. Што може да биде тоа? Дали пак да го чистам од глисти ?

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Имам проблем со моето куче. Сабајлево гледам во неговиот измет некакви бели црви со црно на врвовите. А инаку кучето ми е чистено од глисти пред 4 месеци и е вакцинирано. Што може да биде тоа? Дали пак да го чистам од глисти ?
Се чистат на секои 2 месеци обавезно :) Зависи од тежината дали 1 или 2 апчиња сега треба д аму дадеш :)

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Давај му само одредена храна, и пробувај од која добива гасови.

T

Thor

Гостин
Majka mi im davase polneti piperki, tatko mi im daval torta i brat mi im daval suva hrana Roksal Kanim, od sto moze da e spored vas?

p.s Smrdi kolku 2 covecki puvezi pod kebe :nesum:

Член од
18 ноември 2009
Мислења
2
Поени од реакции
1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
53
Поени од реакции
0
Неодамна добив на поклон мачка, (4 месеци има сега) си игра, забавно е,но почнува да ми го умиштува намештајот, гребе со ноктите по гарнитурата за седење, што ќе се деси ако и ги исечам ноктињата?

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Неодамна добив на поклон мачка, (4 месеци има сега) си игра, забавно е,но почнува да ми го умиштува намештајот, гребе со ноктите по гарнитурата за седење, што ќе се деси ако и ги исечам ноктињата?
Ништо нема да и се случи само пази да не и ги повредиш нервите, а друго решение е да најдеш трупче дрво со кора и на тоа ќе си ги оштри ноктите.има и специјални трупчиња со јаже намотани,се продаваат во пет шоповите.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
На мачка нокти не се сечат , на куче да.
Мачка без нокти е пола мачка , осакатена.. греота е тоа.

madamjan

ДВМ - ветеринар
Член од
23 ноември 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
Се чистат на секои 2 месеци обавезно :) Зависи од тежината дали 1 или 2 апчиња сега треба д аму дадеш :)
Tочно е дека се прочистува со таблети и тоа на секои два месеца, но една таблета оди на 10 килограми телесна тежина, а не 1 или 2 апчиња. Значи ако кучето има 35 кг се даваа 3 1/2 таблети, и сл.
Јас сум ветеринар и слободно можете да ми се обратите за информација на форумов, а можете и да ја погледнете страната www.animalmedica.mk каде има можност за онлајн совети.
Поздрав

Kajgana Shop

На врв Bottom