Водни желки

• Креатор на темата Креатор на темата NIght_Elf
  • Време на започнување Време на започнување
Желката е едно од нај интересните суштества..
She's a real thrillseeker!
Навистина, замислете, ме воодушевува, за цели 15 минути таа прави 2 чекора!

Сакам да си купам желче,ме интересира колку е аквариум,тој што е со палмички,скалички,и колку е желката???

Едно прашање како можам да го разликувам полот на желките ? Имам 2 желки едната стара е 7 години а другата 6 . Во последнава година помладава желка порасна поголема него постарата дали тоа значи кој пол се?

Имаат кур бе машките. Или кур4е де. Колку што се сеќавам, имав една-две низ двор ко помал.

Зошто желка ми не ги отвара очите, цело време спие и е мрзлива ?

Едно прашање како можам да го разликувам полот на желките ? Имам 2 желки едната стара е 7 години а другата 6 . Во последнава година помладава желка порасна поголема него постарата дали тоа значи кој пол се?
Прво ќе видиш кај опашот од долната страна и двете имат како дупчиња или клоака (@wot кур4е немат :)). На мажјаците клоаката е подалеку од телото на опашот, а кај женките е поблизу. Исто мажјаците (кај црвеноглавите водени желки) имаат поголеми предни канџи. исто мажјаците имат подебели и подолги..опашки.

12937_209398405118_638630118_4673047_2071451_n.jpg

мНОго е ненормална ..

12937_209398405118_638630118_4673047_2071451_n.jpg

мНОго е ненормална ..

Гледам дека не и се отворени очите, Тоа е од недостиг на витамин Д значи може да се купи во аптека капсула витамин Д и да и се сипуваат на желката во водата. А на пролет и лето да се изнесува надвор на сонце желката,

ПОздрав:smir:

Прво ќе видиш кај опашот од долната страна и двете имат како дупчиња или клоака (@wot кур4е немат :)). На мажјаците клоаката е подалеку од телото на опашот, а кај женките е поблизу. Исто мажјаците (кај црвеноглавите водени желки) имаат поголеми предни канџи. исто мажјаците имат подебели и подолги..опашки.

Абе водни се желкиве.И еднава има канџи како орел за разлика од другава која е 5 цм поголема :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom