Албански или Информатика

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
10 мај 2008
Мислења
280
Поени од реакции
25
Kako prvo albancite se poveke od 30% vo Makedonija, i albanskiot jazik istotaka e oficialen jazik vo makedonija, i ako odam nekade vo drzavna institucija slobodno mozam da zboruvam albanski a ako ne me razbira mozaat da si najdat preveduvac.
Ni nas ne ni treba makedonskiot no koj saka go uci, i sekoj albanc da go zemes znae poveek jazici od makedoncite...vi jedva anglsiki i toa ne go
govorite pravilno...

Sega da vi kazuvam sto vikate deka ova e mak.drzava i treba samo na mak. da se zboruva deka vasiot presedatel Branko mu se obratil na Ali Ahmeti so MIRЛ MBRЛMA a ne A.A. nemu so dobra vecer...

Zatoa zemete si ucete ALBANSKI dodeka ne e kasno...

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
земчо, научна фантастика во друг форум и на друга тема.
вие 20че да сте, среќни бидете, пошто се знае која штела беше пописот. не за друго, запад диктира мамицата. второ, ти ќе учиш македонски, поколенијата твои... моите нема, веруј. ќе си зборат МАКЕДОНСКИ и САМО МАКЕДОНСКИ. би го учеле рекреативно само, онака ко јазик, а не од потреба. факт. вие, албанците, ќе знаете македонски и оро ќе учите да играте. знај си го својот, ама пошто си тука, ќе го знаеш домашниот, мајчиниот јазик мој.
овде не станува збор кои се поголеми полиглоти, затоа не лупетај.
тоа со бц нема никакво значење. и јас имам кажано по некој збор, па тоа не значи ништо. сус.

Член од
10 мај 2008
Мислења
280
Поени од реакции
25
Kako prvo poveke sme od 30% a uste i poveke ke se zgolemi ovaj % , a vas se poveke vi paga...

A jas albanski mozam da zboruvam kade ke posakam jas i vo vlada i vo parlament i sekadeee.....

Член од
1 јануари 2008
Мислења
85
Поени од реакции
1
неверувам дека албански би бил изводлив да се учи во македонски училишта бидејќи мнозиноството би се противеле.

Иначе јас сакам да го научам онака рекреативно...би требало година да ми заземе.

Kakazinha може да ми понуди малку помош во процесот на учење, нели? :)

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Kako prvo albancite se poveke od 30% vo Makedonija, i albanskiot jazik istotaka e oficialen jazik vo makedonija, i ako odam nekade vo drzavna institucija slobodno mozam da zboruvam albanski a ako ne me razbira mozaat da si najdat preveduvac.
Ni nas ne ni treba makedonskiot no koj saka go uci, i sekoj albanc da go zemes znae poveek jazici od makedoncite...vi jedva anglsiki i toa ne go
govorite pravilno...

Sega da vi kazuvam sto vikate deka ova e mak.drzava i treba samo na mak. da se zboruva deka vasiot presedatel Branko mu se obratil na Ali Ahmeti so MIRЛ MBRЛMA a ne A.A. nemu so dobra vecer...

Zatoa zemete si ucete ALBANSKI dodeka ne e kasno...
Ти дете (Шкиптарче) дефинитивно не си за форумов....
Ве молам БАН.......:baeh::baeh:
Албански во Струмица, Радовиш, Штип, Ѓевгелија.... знаеш кога ке се учи?
Кога ке имаш очи и на тилот......
Него не сте ни вие криви, криви се нашиве политичари што ви дозволуваат и ви даваат се што ке посакате...Вие ТРТ ние ДРШ така иде тоа....Вам ви се дава ПРСТ вие ЦЕЛА РАКА сакате...Чекај малце кој ви го дозволува тоа? Сигурно само нашиве ГЛУПИ ПОЛИТИЧАРИ никој друг. Оти да останеше до народот ќе немаше АЛБАНЦИ во Македонија одамна....

Член од
10 мај 2008
Мислења
280
Поени од реакции
25
Daaa naravno koga ke posakas.....jas bas sakam da ucam se poveek jazici , nikogas ne mi smetalo sto ucam makedosnki ama vaak me nervirat koga zboruvat zato ..:DD:

Член од
10 мај 2008
Мислења
280
Поени од реакции
25
iksi_str
Kolku vidim ti imas 16 a jas sum nekolku god postara zato psttt....malku respekt ako znas sto e toa....

Ne se plasam jas od BAN...

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
земчо бе па ти. и јас сакам да сум полиглота, капираш? ок е да знам албански, само ти викам дека нема да го учам задолжително, него факултативно. ти збори си кај сакаш како сакаш. и јас можам во франција да зборам македонски...

Член од
10 мај 2008
Мислења
280
Поени од реакции
25
земчо бе па ти. и јас сакам да сум полиглота, капираш? ок е да знам албански, само ти викам дека нема да го учам задолжително, него факултативно. ти збори си кај сакаш како сакаш. и јас можам во франција да зборам македонски...
ama ne mozes vo drzavnite institucii vo Francija da zboruvas Makedonski dodeka jas toa mozam ovde vo Makedonija

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
кој кретен .. ц ц ц , ги напукаа сегде по министерствава , царина , мвр и сеа ке мрчат ... дај им прст цела рака ке ти ја земат, каков дебилен народ, ако може тоа да се нарече народ, племенска заедница, и што сакаш да кажеш дека ке ми биде поубаво ако го учам тоа неандерталскиот јазик место информатика ... леле која споредба .. немам зборови понатака

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
iksi_str
Kolku vidim ti imas 16 a jas sum nekolku god postara zato psttt....malku respekt ako znas sto e toa....

Ne se plasam jas od BAN...
Па одамна се знае дека "ВИЕ" не се плашите од ништо....бестрашни сте....

А за респект ке почекаш малце, затоа што иако си постар од мене не заслужуваш респект...така да сонувај само....

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
кој кретен .. ц ц ц , ги напукаа сегде по министерствава , царина , мвр и сеа ке мрчат ... дај им прст цела рака ке ти ја земат, каков дебилен народ, ако може тоа да се нарече народ, племенска заедница, и што сакаш да кажеш дека ке ми биде поубаво ако го учам тоа неандерталскиот јазик место информатика ... леле која споредба .. немам зборови понатака
Еве ти право Објаснување, да не се мачам јас да пишувам....:pos2::pos2::baeh::baeh:
BTW зашто ако сте 30% од населението во Македонија и можеш да зборуваш "Албански" каде сакаш зашто тука не зборуваш Албански на форумов????

Чисто не верувам дека знаеш Албански, а ако знаеш ај те молам напиши нешто да видам како изгледа тоа "Неандерталскиот Јазик"????????????

Член од
10 мај 2008
Мислења
280
Поени од реакции
25
Еве ти право Објаснување, да не се мачам јас да пишувам....:pos2::pos2::baeh::baeh:
BTW зашто ако сте 30% од населението во Македонија и можеш да зборуваш "Албански" каде сакаш зашто тука не зборуваш Албански на форумов????

Чисто не верувам дека знаеш Албански, а ако знаеш ај те молам напиши нешто да видам како изгледа тоа "Неандерталскиот Јазик"????????????

Jas ovde ne zboruvam albanski bidejki ova e makedonski forum...no koga sum vo drzavnite instituci jas zboruvam na albanski....
Por nлse dлshiron ska problem edhe shqip mund tл flas nлse mл kuptoni....
i ne sum postar tuku postara....

@Sp4wN ne ni dadovte vie nisto toa bilo nase pravo .i sega si zboruvame na nas jazik...:baeh: bidejki ova makedonija e kolku vasa tolku i nasa zatoa pssstt....

Член од
28 април 2008
Мислења
258
Поени од реакции
9
Информатикааааааааа

Член од
10 мај 2008
Мислења
280
Поени од реакции
25
Jas ovde ne zboruvam albanski bidejki ova e makedonski forum...no koga sum vo drzavnite instituci jas zboruvam na albanski....
Por nлse dлshiron ska problem edhe shqip mund tл flas nлse mл kuptoni....
i ne sum postar tuku postara....

@Sp4wN ne ni dadovte vie nisto toa bilo nase pravo .i sega si zboruvame na nas jazik...:baeh: bidejki ova makedonija e kolku vasa tolku i nasa zatoa pssstt....

ovo "л" e "e" so dva tocki ako ne razbirate...bidejki toa ne se pojavuva...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom