Албански или Информатика

Статус
Затворена за нови мислења.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
појол, за образовната институција незнам, прерано е. само знам дека ќе учи на македонски и ништо друго. вие добивте албански јазик во администрацијата, процент за вработување и толку е. што? уште има? што повеќе сакате?! до негде, викам камо да се повтори 2001, само, ние македонија да си решаваме за нас, не некој да ни кажува по колку точно куршуми да пукаме. ама ај, друга тема е тоа. кажи ми ти, како ја гледаш иднината ако не ко мојата?!

ливер, се што те прашав не ми одговори. некомпетентно детенце си сеуште. џабе пишуваше уствари...

Член од
24 мај 2007
Мислења
5.124
Поени од реакции
35
Албански е странски јазик и е непотребно да се учи,додека информатиката е прозорец кон иднината....еј луѓе све е во компјутерон..а албанците во Македонија мораат на јавни места да зборат МАКЕДОНСКИ....
А ти мора да прднеш коа ја ќе ти кажам. :tapp:

Бај д веј, знате што се учи информатика во основно ? - Пеинт, пишување во ворд и такви срања. Братучед ми што има 7 години ги знае тие работи.

Член од
23 септември 2007
Мислења
61
Поени од реакции
0
Албански е странски јазик и е непотребно да се учи,додека информатиката е прозорец кон иднината....еј луѓе све е во компјутерон..а албанците во Македонија мораат на јавни места да зборат МАКЕДОНСКИ....
a da znajs kolku albanci ima sto cesto velat se makedonci a makedonski ne znaaat :nenene: ....abe namesto albanski neka im staat nekoj cas pojke po makedonski....:toe:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
А ти мора да прднеш коа ја ќе ти кажам. :tapp:

Бај д веј, знате што се учи информатика во основно ? - Пеинт, пишување во ворд и такви срања. Братучед ми што има 7 години ги знае тие работи.
Мора да се почне од некаде сепак. Има деца што не го знаат тоа.

Член од
24 мај 2007
Мислења
5.124
Поени од реакции
35
појол, за образовната институција незнам, прерано е. само знам дека ќе учи на македонски и ништо друго. вие добивте албански јазик во администрацијата, процент за вработување и толку е. што? уште има? што повеќе сакате?! до негде, викам камо да се повтори 2001, само, ние македонија да си решаваме за нас, не некој да ни кажува по колку точно куршуми да пукаме. ама ај, друга тема е тоа. кажи ми ти, како ја гледаш иднината ако не ко мојата?!

ливер, се што те прашав не ми одговори. некомпетентно детенце си сеуште. џабе пишуваше уствари...
... Немам веќе намера да се карам со тебе. :)

Мора да се почне од некаде сепак. Има деца што не го знаат тоа.
Тие деца што не го знаат тоа, значи немаат компјутер дома, значи дека и тоа што ќе го научат нема каде да го вежбаат и набрзо ќе го заборават. :wink:

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин

Целосна имплементација на Охридскиот Рамковен Договор, етикетирањето какомалцинство да ни се тргне. Како што јас учев во соновно 3 пати неделно македонски, така и македонците треба.

едит: Ливерпул, македонец си така?

Член од
24 мај 2007
Мислења
5.124
Поени од реакции
35
Целосна имплементација на Охридскиот Рамковен Договор, етикетирањето какомалцинство да ни се тргне. Како што јас учев во соновно 3 пати неделно македонски, така и македонците треба.

Турчин, знам и Албански колку да се разберам. :pipi:

Smoke_a_lot

НЕСОПИРЛИВ
Член од
16 март 2008
Мислења
707
Поени од реакции
63

Бачко,во МАКЕДОНИЈА си...тоа ти е...ако сакаш образовање иди си у с.Тирана

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
... Немам веќе намера да се карам со тебе. :)
јас не се карав, те прашував само да ми дадеш одговор. кој како ги толкува работите. јас со тебе завршувам овде.

малцинство сте и ќе останете. како втор јазик македонците ќе учат само некој светски јазик, англиски, руски, кинески, германски, француски... ФАКУЛТАТИВНО кој сака, ако има таква опција, можда албански. а како редовен предмет?! тешко тоа. ти учеше македонски пошто си во МАКЕДОНИЈА. што сакаше да учиш?! ШПАНСКИ!? ако одам да живеам јас во албанија, ќе учам 3 пати неделно албански и само тогаш. ;)

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
А фактот што скоро третина од населението во Македонија знае Албански ? :wink:
Е кога дојдоа до третина бре.Нели четврт бурек беа???
п.с.има торбеши кои се пишат како албанци а збор не знаат да зборнат на шќиптарски.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Бачко,во МАКЕДОНИЈА си...тоа ти е...ако сакаш образовање иди си у с.Тирана
Нејќам НАТО премногу е за мене ;) .
Е кога дојдоа до третина бре.Нели четврт бурек беа???
п.с.има торбеши кои се пишат како албанци а збор не знаат да зборнат на шќиптарски.
Ај прашај се зошто нејќат да се пишат македонци?
јас не се карав, те прашував само да ми дадеш одговор. кој како ги толкува работите. јас со тебе завршувам овде.
малцинство сте и ќе останете. како втор јазик македонците ќе учат само некој светски јазик, англиски, руски, кинески, германски, француски... ФАКУЛТАТИВНО кој сака, ако има таква опција, можда албански. а како редовен предмет?! тешко тоа. ти учеше македонски пошто си во МАКЕДОНИЈА. што сакаше да учиш?! ШПАНСКИ!? ако одам да живеам јас во албанија, ќе учам 3 пати неделно албански и само тогаш. ;)
Види брат, јас знам каде живеам и знам се тоа кој јазик треба, ама работите се менуваат (кон подобро, да се надеваме) зошто мислиш дека на некој му текна да стави албански јазик како предмет за македонските ученици? За џабе?

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.404
Поени од реакции
5.960

Македонците ќе учат албански кога ќе дојдат во Албанија (читај никогаш)... Ти си морал да учиш македонски ако сакаш да го разбереш народот во земјата во која живееш, а тоа е Македонија. Ние немаме потреба да учиме туѓ јазик кој не ни е потребен само за да не разбере малцинството. (Под малцинство ги подразбирам било кои народи што живеат тука како Ромите, Турците, Србите, Албанците)

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Со сила учење шќиптарски????Некоја нова војна се спрема или...?
Како прво не ме разбра, не си крив ти толку Исус ти дал.
Како второ доста со тоа шќиптар(ски) веќе, ако сакаш толку албански зборови кажи ке најме чаре да те научиме.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Македонците ќе учат албански кога ќе дојдат во Албанија (читај никогаш)... Ти си морал да учиш македонски ако сакаш да го разбереш народот во земјата во која живееш, а тоа е Македонија. Ние немаме потреба да учиме туѓ јазик кој не ни е потребен само за да не разбере малцинството. (Под малцинство ги подразбирам било кои народи што живеат тука како Ромите, Турците, Србите, Албанците)
Затоа нема никогаш дечко да фатиш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom