НАТО самит во Букурешт: СИТЕ ДИСКУСИИ ЗА САМИТОТ - ТУКА!

• Креатор на темата Borg_Drone
  • Време на започнување
N

n/a

Гостин
А ве изненади ли ова:

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Германскиот канцелар Ангела Меркел и францускиот претседател Никола Саркози на заедничка прес-конференција во Букурешт изјавија дека Македонија има свое место во НАТО, но откако ќе биде решен спорот за името.(читај никогаш)[/FONT]
Prokleta i krikleta...
da bidis ti Evropo...
bludnice vavilonska...
da bidis ti Evropo...
bludnice vavilonska.

Francuzi,anglicani...
italijanci i nemci...
sakaat da sme pod ropstvo
italijanci i nemci...
sakaat da sme pod ropstvo.

Od roda sum slavjanka
zemja so zlato polna
zato zavizdjet tolku
zemja so zlato polna
zato zavizdjet tolku.

N

n/a

Гостин
Зашто никогаш? Сеа ко ќе се врати Бране, ко ќе ги впрегне Милчин, Бучко, Героски, Андов, Петковски... Има да се реши за месец дена.
Сакаш - Република Скопје Македонија (великодушниот предлог на Грците во Букурешт), сакаш - Скопска Република (Македонија).
aman nemoj.
Jas imam bolji predlog.
:toe:
Sum go dumal jas...

a be...
Da im dademe nie na ova krvopiive sto si gi nabrojal osteta?
Seriozen sum.
Ne oni na nas.
Nie na niv.
Znaci...im davame osteta (za izgubeno rabotno mesto `ekspert` ili `analiticar`) po nekolku miliona i oni palat u tri lepe negde po karibite.
I si terame rabota.
veruvajte mi...takov lezet ke stane ovde...
em nema da gi slusham kako grakaat kako krastavi zabi...
em ke poterame rabota.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Prokleta i krikleta...
da bidis ti Evropo...
bludnice vavilonska...
da bidis ti Evropo...
bludnice vavilonska.

Francuzi,anglicani...
italijanci i nemci...
sakaat da sme pod ropstvo
italijanci i nemci...
sakaat da sme pod ropstvo.

Od roda sum slavjanka
zemja so zlato polna
zato zavizdjet tolku
zemja so zlato polna
zato zavizdjet tolku.

:bravo::bravo: za ova. dva dena mislam na tekstov i deka ne e za dzabe ispean ma nikako da ja najdam pesnata.
pozdrav na site makedonski cesni patrioti i leka nok.
Sonceto na nas ceka,
vecnosta da ni ja podari.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
:bravo::bravo: za ova. dva dena mislam na tekstov i deka ne e za dzabe ispean ma nikako da ja najdam pesnata.
pozdrav na site makedonski cesni patrioti i leka nok.
Sonceto na nas ceka,
vecnosta da ni ja podari.
Многу арно не било арно.:smir:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
aman nemoj.
Jas imam bolji predlog.
Sum go dumal jas...

a be...
Da im dademe nie na ova krvopiive sto si gi nabrojal osteta?
Seriozen sum.
Ne oni na nas.
Nie na niv.
Znaci...im davame osteta (za izgubeno rabotno mesto `ekspert` ili `analiticar`) po nekolku miliona i oni palat u tri lepe negde po karibite.
I si terame rabota.
veruvajte mi...takov lezet ke stane ovde...
em nema da gi slusham kako grakaat kako krastavi zabi...
em ke poterame rabota.

Osteta?????
A brzorotiracko, izdolzeno, aerodinamicno parce metal....ne e li epten POEFTINO resenie ???? :)

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Ама ова го немаше:

Бугарин, Грк и Македонец фатиле златна рипка. Им ветила дека ако ја пуштат, ќе им исполни желба. Бугаринот побарал неговата држава да биде заштитена со 10 метри висок ѕид, бодликава жица, камери и аларми. Рибата мрднала со опашката и желбата на Буаринот била исполнета. Гркот побарал исто, само ѕидот да биде 50 метри и во бодликавата жица да биде пуштена струја. Рибата му ја исполнила желбата. Конечно, Македонецот дошол на ред и ја прашал рибата дали им ги исполнила желбите на овие двајца. - Да, исполнето. - Сигурна ли си? - Сто посто, рекла рибата.
- Е, па, дај едно ладно пиво.

:pos2:

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Грција инсистира САД да бидат исклучени од НАТО
Грчката министерка за надворешни работи Дора Бакојани денес објави дека Грција ќе стави вето на постојното членство на САД во НАТО, доколку САД не го промени своето име во "Соединети Држави на Централна Северна Америка."

"Грција е конзистентна. Како што ставивме вето на FYROM (Former Yugoslav Republic of Macedonia) бидејќи сме единствени кои што имаат право на тоа има на целата територија на Македонија, исто така даваме вето на FBCOA (Former British Colony of America) кои полагаат права за користење на името 'Америка'," порача госпоѓа Бакојани на денешната прес конференција.

Таа истакна дека територијата на FBCOA покрива помалку од половина од континентот Северна Америка, што всушност е само еден од двата континенти Америка.

"Загрижени сме дека користењето на името 'Америка' од страна на FBCOA, што имплицира нејзина територијална претензија кон соседите," објаснила Бакојани.

Таа додала: "Лидерите на оваа нова земја со популација од 300 милиони, инсистираат својата татковина да ја викаат 'Америка,' и покрај тоа што тоа име е дел од индијанската култура и историја илјадници години наназад," притоа реторички прашувајќи, "Дали и Покахантас била Англо-саксонка?"

Медијаторот на О.Н. се обидува да најде решение за "проблемот со името," кое ќе биде прифатливо за двете страни, и кое ќе му дозволи на САД да остане во НАТО. Пратеникот на О.Н. Метју Нимиц, даде неколку предлози, вклучувајќи ги и "Демократски Соединети Американски Држави," "Нови Соединети Американски Држави," и "Соединети Американски Држави (Вашингтон Д.Ц)," меѓутоа сите беа одбиени од Атина.

Претседателот Џорџ Буш го прифати фактот дека оваа недела на самитот на НАТО во Букурешт, САД може да го изгуби своето членство во Алијансата доколку Грција инсистира на тоа.

"Ќе продолжиме да бараме заедничко решение за ова прашање," изјавил Буш.

Бакојани најавила дека Атина размислува да побара промена на името и од Обединетото Кралство, истакнувајќи дека "Британија" е името на соседниот француски административен регион. Постојат индикации и дека Грција може да инсистира Обединетото Кралство да биде преименувано во "Обединетото Кралство на Северна Британија и Северна Ирска," доколку сака да остане во НАТО. Атина допрва треба да го формализира ова барање.

Г

Гоццццце

Гостин
Леле шо сакам да му се спојат жичките на Буш... ауу партали ке летаат!

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Грција инсистира САД да бидат исклучени од НАТО
Грчката министерка за надворешни работи Дора Бакојани денес објави дека Грција ќе стави вето на постојното членство на САД во НАТО, доколку САД не го промени своето име во "Соединети Држави на Централна Северна Америка."

"Грција е конзистентна. Како што ставивме вето на FYROM (Former Yugoslav Republic of Macedonia) бидејќи сме единствени кои што имаат право на тоа има на целата територија на Македонија, исто така даваме вето на FBCOA (Former British Colony of America) кои полагаат права за користење на името 'Америка'," порача госпоѓа Бакојани на денешната прес конференција.

Таа истакна дека територијата на FBCOA покрива помалку од половина од континентот Северна Америка, што всушност е само еден од двата континенти Америка.

"Загрижени сме дека користењето на името 'Америка' од страна на FBCOA, што имплицира нејзина територијална претензија кон соседите," објаснила Бакојани.

Таа додала: "Лидерите на оваа нова земја со популација од 300 милиони, инсистираат својата татковина да ја викаат 'Америка,' и покрај тоа што тоа име е дел од индијанската култура и историја илјадници години наназад," притоа реторички прашувајќи, "Дали и Покахантас била Англо-саксонка?"

Медијаторот на О.Н. се обидува да најде решение за "проблемот со името," кое ќе биде прифатливо за двете страни, и кое ќе му дозволи на САД да остане во НАТО. Пратеникот на О.Н. Метју Нимиц, даде неколку предлози, вклучувајќи ги и "Демократски Соединети Американски Држави," "Нови Соединети Американски Држави," и "Соединети Американски Држави (Вашингтон Д.Ц)," меѓутоа сите беа одбиени од Атина.

Претседателот Џорџ Буш го прифати фактот дека оваа недела на самитот на НАТО во Букурешт, САД може да го изгуби своето членство во Алијансата доколку Грција инсистира на тоа.

"Ќе продолжиме да бараме заедничко решение за ова прашање," изјавил Буш.

Бакојани најавила дека Атина размислува да побара промена на името и од Обединетото Кралство, истакнувајќи дека "Британија" е името на соседниот француски административен регион. Постојат индикации и дека Грција може да инсистира Обединетото Кралство да биде преименувано во "Обединетото Кралство на Северна Британија и Северна Ирска," доколку сака да остане во НАТО. Атина допрва треба да го формализира ова барање.

Сериозно ова ??? Па Грциве се вистина луди .... има да го јадат дебело :vozbud:

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Трн ако може од каде е изворот на информацијава ?

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.977
Поени од реакции
5.596
Ако е ова вистина, ГРЦИТЕ СТВАРНО ОДАТ СО ГЛАВА ВО ЅИД!Зедоа кураж од Французите и од Германците..Но забораваат која е Америка..Ц ц ц...Ех, Бакојани какојани...Самите себеси си се закопувате..Ама тоа ни одговара нам..Франција и Германија ќе си легнат на брашното..Грција сама ќе остане...Ех..Тогаш и на Барак Осама:)ќе му биде иста политиката...Bad move на Грција е овој...

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Еве што вика заменик-министерот за здравство Владимир Лазаровиќ за денешното издание на престижниот Њујорк тајмс:

Владимир Лазаревиќ напиша:
- Македонија ќе го победи ова, ќе продолжи да ги поддржува мисиите на НАТО и ќе ја чекаме наредната можност да се приклучиме кон клубот, но сега е многу поверојатно дека Македонците никогаш нема да се согласат да го сменат името на својата земја само за да ги задоволат своите соседи, пишува Лазаревиќ во одговорот на писмото на грчкиот амбасадор во САД.

Kajgana Shop

На врв Bottom