НАТО самит во Букурешт: СИТЕ ДИСКУСИИ ЗА САМИТОТ - ТУКА!

• Креатор на темата Креатор на темата Borg_Drone
  • Време на започнување Време на започнување
Само не ми е јасно, што толку НАТО, да си се сојузиме со Русите ние. :)
Хаха тие се заедно со србите у врска, така да у старт се против нас!

Добро може ли некој да ми каже зашто све се врти толку против нас? :S Толку ли сме грешни или ГОСПОД веќе не не гледа ? :S:S:S МИ СЕ СМАЧИ ОД СИТЕ СРАЊА ШТО НИ СЕ ДЕШАВААТ И ШО НИ ГИ ПРАВАТ !!!

:toe: :toe: :toe: :toe: :toe:

БОГ Е СО НАС И НЕ ЧУВА ОД СИТЕ ЗЛА ВО СВЕТОТ
БОГ ИМА СВОИ ПАТИШТА ТАИНСТВЕНИ ЗА ЧОВЕКОТ

за тебе малку да се развеселиш
http://blog.com.mk/node/145868#comment-734646

фактите се на наша страна....светските сили се на наша страна...па што не е во ред со нас?????????????

Неемаме заеднички став,не сме сложни... , е тоа не е во ред со нас.

A Romanija?`Slovacka?

И ти ќе му веруваш на ''преговарачката'' штампа?
Освен Саркози, кој е тотален идиот... за другите можам да ти гарантирам дека не го сториле тоа. Сето е фабрикувано за да се намалат притисоците кон Грција. Гледајте внатрешните проблеми и разлики сеа да ги испегламе. Не се јачајте со чичко ви Буш и кастрењето на турските портокали.

Ме радува што ете почнуваме да се обединуваме. Се надевам дека утре нема да има поголеми инциденти. Оптимистички. Горе глава, гордо. Ќе спамирам дур можам.

Ќе го надополнам Тони.
Ете по што сме единствени. Први сме во светот. Бевме први кои го освоивме светот, бевме први кои сакаа да се измешаат народите, бевме први во Европа кои го прифативме учењето на Христос, бевме први кои описменивме голем број на неписмени. Горд сум што не сме први во светот кои го променија своето макар и по цената која ја плативме... да бидеме први кои биле одбиени од НАТО алијансата.

Ajde na spienje....., a ponataka pamet u glava.....ne cekaat drugi zaebancii,ke se povtoram malku:

.................
-utre pocnuva inflatoren galop
-energetski sme pred raspad
-shipatari ni go rasturaat obrazovniot sistem
-zdravstvoto veke ni go spickaa
-dzordz bush so IQ 50 ne dupi u zdrav mozok
-vladeenjeto na Grujo ke ni ja donese sekernata za premier
..................

E мора некаде да одиме де. Сами за себе неможеме сигурно, освен ако не си основаме наша алијанса.

Мака ми е за тоа што може да испадне се во вода, и покрај големите наши аспирации кон Нато. Мака ми е што Букурешт уште од пред еден век ни ја јаде иднината и ни ја фрла ко лушпа од јаболко.
Но нема тука да застанеме, тоа е сигурно. Без разлика на официјалниот исход утре, менталитетот ни е таков луѓе, колку и да сме поделени, сме останале заедно. И сме се викале Македонци. И ќе се викаме Македонија.

abe neznam slovacka i rtomanija ama nikoj za USA nikoj ne kazuva na cija strana e............ znaci na nasa e...........kolku toa vredi??????????
ke vidime utre. se nadevam ima vreme za nas. ako ne ni NJATO, ni PATO. pa ne sme nie GOVEDA BE.
MAKEDONCI SME, a toa e tolku dostoinstveno sto nema nikakva cena.

Па треба сите 50тина под итно дома да се вратат,не да ми трошат народни пари за џабе таму во Букурешт.Секако спијат на тротоар таму и гледаат да украдат некоја сметка од хотел да им ја платиме.Инаку од утре Македонија ќе остане сама во јатото за НАТО и ова ЈАТО ке биде единственото ЈАТО со една чавка доколку останеме со сличен ум.

Со овој потег Грциве направија баш да сме поупорни и поиздржливи. НЕМА ПОПУШТАЊЕ !!!!!!

Ne e gotovo dodeka ne e gotovo.

SAD rekoa deka nema da dozvolat Grcija da vlijae za da go poprechi proshiruvanjeto na NATO. Shodno ima dve opcii:

1. Da go zamrznat chlenstvoto na Grcija, za da mozhat da ne primat pod privremenata referenca, i shodno da nema problem so ratifikacija vo nivniot parlament.

2. Da ne pritisnat i nashata vlada i opozicija da go smenat imeto. No toa e vozmozhno samo tajno, kako Kiro Gligorov shto ni napravi so
vleguvanjeto vo OON. Zoshto ako se doznae, kje im letnat glavite.

Koe od tie dve kje bide, kje vidime utre.

Da ve potsetam, poaneshniot ciagnski Minister za nadvoreshni rabori, Andonis Samaras, napisha vo komentarot na vesnikot Katimerini deka:

1. Atina ja izgubila borbata protiv megjunarodnoto priznavanje na Makedonija.

2. No Makedonija kako drzhava na makednskiot narod e razbiena, i ochekuvaat ili da se raspadne ili da se federalizira. Zatoa ima(she) priblizhuvanje na Atina kon Albanija. Shodno, osnovna cel na Atina e PO SEKOJA CENA da go sprechi vleguvanjeto na Makedonija vo NATO. Samaras beshe siguren deka toa kje se sluchi.

Ќе биде Македонци,ќе биде.
Само трпение.

Господе чувај ја Македонија!

Јас се уште верувам во Буш.(не де на него,на тие што стојат зад него)

Greece vetoes invitation to FYROM for NATO entry

Greek Prime Minsiter Costas Karamanlis on Wednesday night vetoed a NATO invitation to the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) to join, during an alliance crucial summit in Bucharest.

Addressing the leaders' dinner, which signaled the opening of the summit, Karamanlis outlined Greece's positions on the isuue, underlining that it cannot consent to a FYROM NATO entry invitation if the "name issue" of the former Yugoslav republic is not resolved first.

France, Italy, Spain, Iceland and Luxembourg expressed their support to Greece's positions, while Hungary, Slovakia, Belgium, the Netherlands and Germany viewed with understanding the Greek arguments.

Opposing the Greek position and supporting an invitation without conditions to FYROM, were Turkey, Slovenia, the Czech Republic, Estonia, and Lithuania.

Denmark, Bulgaria, and Norway, although moving in the same direction, were less enthousiastic. Canada, Great Britain and Portugal refrained from taking a stand.

French President Nicolas Sarkozy was the wormest supporter of the Greek positions, who said in his address that "We stand in solidarity with Greeks, we believe that a solution must be found. I have Hungarian roots, but I also have Greek roots and I fully assume them."

During a reception preceding the official dinner, Premier Karamanlis held a brief conversation with U.S. President George W. Bush.

In a related development, NATO spokesman James Appathurai told reporters in Brussels after the end of the Bucharest dinner, that Greece made clear that despite the fact that it wants to see FYROM joining NATO the soonest possible, it is not possible to give its consent as long as the neighbouring republic's "name issue" remains unresolved.

According to an ANA-MPA dispatch from the Belgian capital, Appathurai added that, given Greece's position, efforts for resolving the "name issue" should continue, noting at the same time that all NATO member-states wish for a compromise solution as soon as possible, without this meaning that concrete timeframes have been set.

Ајде, ве чека Солун на шопинг! тамам сега, за велигден и први мај не се работи цели 4 дена! Сите на шопинг во Солун. Треба тавчиња од Икеа да се купат, треба маслинки, ѕаѕики.....

Трк на шопинг, треба да се купи нешто, барем пред одмори, за енергија кога ќе се чека за виза, за на одмор.

генерална проба пред летни одмори во грција. Шопинг во Солун.

Трк таму, не дремете пред компјутер. Уште сега тргнете пред абасадата по виза.

Vreme e za podlaboko sorabotuvanje so Rusija.

Еве за да имате на кого да се олеснувате ноќва и следните денови:

:pos2::pos2::pos2:

Карла Бруни

Attachments

• carla+bruni+ok.jpg
    carla+bruni+ok.jpg
    31 KB · Прегледи: 138
Овој Саркози е дефинитвно најглупиот претседател и политичар што некогаш постоел.

Да,да - под ова мислам и поглуп од Буш.
Дебил.

Добро може ли некој да ми каже зашто све се врти толку против нас? :S Толку ли сме грешни или ГОСПОД веќе не не гледа ?

Господ гледа и знае се. Го знае секој твој збор што си го рекол, секоја мисла што си ја помислил, дури и оние мисли што самиот не сакаш да си ги признаеш дека ги имаш.

Ги знае и сите твои потреби, и многу поарно одошто самиот си мислиш, знае што треба да ти биде дадено.

Пример: чувствуваш голема потреба да се нашмркаш дрога, ти се чини ќе умреш ако не шмркнеш. Имаш двајца пријатели. Едниот зема суровица и е спремен да те мавне по ребра за да не ти даде да се приближиш до дрогата, а другиот - ти дава пакетче, шмркаш, и се ти е рамно и убаво. Кој од овие двајца е испратен од Бога?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom