Остри реакции против албански паралелки во Прилеп

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Што е проблемот ?... Сеуште имате такво размислување...не може тука,не може таму, не може ова не може она ... бидејќи македонија е македонска држава и нормално
...македонски идентитет, култура, симболи, образование на македонски јазик, македонски институции, македонска полиција,македонска армија ?... АКО , АКО... Некој кажа ако се откажете од НАТО не ќе мора да трпите некакви рамковни договори, промена на име, права на албанци... Е што посакав вчера протестот да веше масовен... е што сакам да се откажете од НАТО и таканареченото европско обединување... навистина многу ќе ви бидам благодарен ако се откажете од европска перспектива на државава и да не ги трпите албанците за да можам да уживам кога со наведнета глава ќе гледате во кои се градови албанците ќе си ги уживаат своит национални права... во албански градови нормално... Сепак и ако остане некој албанец надвор од етничките албански територии односно во Бугарија, пак ќе бидеме обединети во ЕУ ... а во ЕУ се почитуваат права на малцинствата...
Што не сфаќате тука... Денес чув коментар од таканаречен македонец... кажа ...ако решиле да не земат во НАТО ќе не земат... читај помеѓу редови без условувања. На тоа доби одговор од албанец... Интеграцијата е ПРОЦЕС кој веќе е редно време да заврши, инаку знаеме кога се дојдени србите (славјаните) тука...

Започнат процес од САД и ЕУ се знае во чија кориист завршува... Ејјј размислете бре малку... и Украина и Грузија сакаат да ги пикнат во НАТО а за балканов да не зборуваме па затоа WE CAN DO THIS THE EASY WAY OR THE HARD WAY... Its your decition how we gona do it. Значи дозволено ви е вие самите да одлучите на кој начин ќе се одвиваат процесите...
se kaza samo ne za temeta .sto si ja imas muvata na kapa. se zboruva za albanski paralelki vo prilep , a nemas albanci.objasni stoe toa?

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Немој така брат, сега ќе ги надразниш да почнат да се фалат како Крејзи Појол како не убивале и не колеле, и после да докажуваат дека ние сме ги угнетувале и тепале, и на крај да кажат дека тие се најстариот и најцивилизираниот народ на светот.:pos2:

Дури и Прилеп го основале они, а ние не знаеме за тоа, дека уштењ не лажат комунистиве. Сега и Пирро ќе дојде да каже дека кучињата во Прилеп по записи на Гроф Монтетрпе имале илиро-албански гени:pos2: :pos2:
Чим си ваков опасен прогнозер,оти не ми кажуваш како ке завршат вечер утакмиците?Деген!!!
Јади со таа уства твоја,после јас сум провоцирал.
Во Прилеп ке се отворат паралелки,ти ке молчиш,а најголемите манги:tapp: да не речам најголемите лузери,на кој животот не им вреди нити 1 италианска лира можат слободно да :pusk: илирски ку*.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Чим си ваков опасен прогнозер,оти не ми кажуваш како ке завршат вечер утакмиците?Деген!!!
Јади со таа уства твоја,после јас сум провоцирал.
Во Прилеп ке се отворат паралелки,ти ке молчиш,а најголемите манги:tapp: да не речам најголемите лузери,на кој животот не им вреди нити 1 италианска лира можат слободно да :pusk: илирски ку*.
Ke se otvorat, kako sto se otvorija 2000 g. vo Bitola. :pos2::pos2::pos2:
Imase edna takva "akcija" 2000 godina, ama koga brsjak stane, stanato e. Ne se kako tetovcine ii gostivarcanine, mekushi.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Зошто да не се отварат?Тебе што ти пречи?

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
:toe:Jas neznam zasto administratorot dozvoluva vakvi navredi . Najdobro da se zatvori temata ,nema sto dase diskuttira kulturno i civilizirano so arnauti koga neznaatr sto e diskusija .Znaat samo za navredi i provokacija.

FromSunWithLove

dance or die
Член од
1 февруари 2007
Мислења
524
Поени од реакции
13
Зошто да не се отварат?Тебе што ти пречи?
neka otvorat ne mi preci
ali NAJNEPISMEN narod vo evropa se Albancite, imaat u albania shkoli pa se 60% se ovcari i "vojnici koj gi braat nacionalite prava" t.e. teroristi. ete ke im otvorat u bitola shkoli i pa samo mal broj ke uspeat da zavrshat I godina da ne zborime ponataka. I sto poslem?? Ke barate i fakulet u drugite gradovi ???

Celo sredno pominav vo takva paralelka, gimnazija "Zef Lus Marku", vo cela generacija nemase paraleka pod 35 dusi. Vo prva godina bevme okolu 650-700 ucenici, odvoeni na trista objekti. E ti koga ke mi najdes makedonsko sredno so tolku ucenici vo edna generacija, pratimi po posta izvestuvanje, zadolzitelno taksena markica.
epa vaka sine da ti obajsnam nesho tebe
Zeflush marku e zgrada koja e 10 pati poglema od bilo koe skolo vo skopje

Z

ZeroStyle

Гостин
Не сум против отварање,ама зошто 6 паралелки за 22 деца. Тоа е едвај една паралелка.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
neka otvorat ne mi preci
ali NAJNEPISMEN narod vo evropa se Albancite, imaat u albania shkoli pa se 60% se ovcari i "vojnici koj gi braat nacionalite prava" t.e. teroristi. ete ke im otvorat u bitola shkoli i pa samo mal broj ke uspeat da zavrshat I godina da ne zborime ponataka. I sto poslem?? Ke barate i fakulet u drugite gradovi ???

epa vaka sine da ti obajsnam nesho tebe
Zeflush marku e zgrada koja e 10 pati poglema od bilo koe skolo vo skopje
Пршчитај го ова уште 10000 пати те молам,за да 10000 птаи сфатиш дека си тенџере.
За другово (фонт двојка) ... типично за човек кој во 2007 клава интернет од мт.нет и тоа со модем,на мирц е најголем фраер,а пред тоа се молеше од смоки да му падне компјутер.:tapp: :lol:

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Celo sredno pominav vo takva paralelka, gimnazija "Zef Lus Marku", vo cela generacija nemase paraleka pod 35 dusi. Vo prva godina bevme okolu 650-700 ucenici, odvoeni na trista objekti. E ti koga ke mi najdes makedonsko sredno so tolku ucenici vo edna generacija, pratimi po posta izvestuvanje, zadolzitelno taksena markica.

Abe kako ne vi e sram da lazete. Od sto bevte "mnogu", mora Zef Ljus Marko pola da ja nadopolnuvaat makedonci.

A jas vo osnovno bev so paralelka od 38 ucenika, vo sredno so 41!
Vo Gostivar, kaj sto imam rodnini sto se nastavnici, za da ispadnat poveke albanski paralelki, sqiptarskite deca sega ucat po 17-18 deca vo klas, a Makedoncite gi pikaat po 40. I zborat oni za pravdina, cccc.
Site znaete deka drasticno paga brojot na albanskite ucenici vo GV [demek poradi pecalbarstvoto], a na makedonskite ostanuva ist i zatoa toa se pravi, nemoj da stavat poveke direktori Makedonci na ucilistata vo GV.

FromSunWithLove

dance or die
Член од
1 февруари 2007
Мислења
524
Поени од реакции
13
... типично за човек кој во 2007 клава интернет од мт.нет и тоа со модем,на мирц е најголем фраер,а пред тоа се молеше од смоки да му падне компјутер.:tapp: :lol:
ина4е кој е најнеписмен народ во европа ?? а за тоа дргуто треба ти да го прочиташ па да сватиш
убаво викаат вас од хилокоптер ке ве познаеме :uvo: али сте сурати или сте тапијаши трето нема

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Abe kako ne vi e sram da lazete. Od sto bevte "mnogu", mora Zef Ljus Marko pola da ja nadopolnuvaat makedonci.

A jas vo osnovno bev so paralelka od 38 ucenika, vo sredno so 41!
Vo Gostivar, kaj sto imam rodnini sto se nastavnici, za da ispadnat poveke albanski paralelki, sqiptarskite deca sega ucat po 17-18 deca vo klas, a Makedoncite gi pikaat po 40. I zborat oni za pravdina, cccc.
Site znaete deka drasticno paga brojot na albanskite ucenici vo GV, a na makedonskite ostanuva ist i zatoa toa se pravi.
Абе ајде не зборувај глупости жити се...
Не може да најдеш паралелка под 35 ученика(за албанските паралелки зборувам).Не ја тупи со сила.Оди види,не верувај премногу што ке слушнеш.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Абе ајде не зборувај глупости жити се...
Не може да најдеш паралелка под 35 ученика(за албанските паралелки зборувам).Не ја тупи со сила.Оди види,не верувај премногу што ке слушнеш.
Da ti dadam eden sovet. Pojdi vo skolite Penko, Jane Sandanski, Rajko Zinzifov, Lirija i prebroj kolku ucenika imaat labanskite, a kolku makedonski paralelki. Albanskite se ispod 25 zapisani kolku sto e zakonot, a Makedoncite od sto direktorite albanci ne im davaat paralelki i nastaven kadar, moraat da bidat po 40 i zatoa MK-deca begaat da ucat po centar. Duri imase i na TV objaveno, za da prikazat poveke sqiptarski ucenici, vo skolite vo Cair fiktivno zapisuvale albanski deca od drugi opstini, koi ucele i vo drugi skoli, samo i samo da se napravi brojot na albanskite deca pogolem vo Cair. I tie fiktivnite ucenici, ne odat na nastava vo ostanatite ucilista kaj sto se fiktivno zapisani, tuku samo vo maticnoto skolo.
Sigurno istoto se pravi ne samo vo Skopje, tuku i vo drugi opstini.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Жити се немој да се глупираш бе!!!

Ти оди види не ми кажувај мене за тоа,јас бев,видов и ти кажувам.Тебе ти кажале,и сеа мене ми кажуваш,значи сам не си видел.Најпросто вака,за да сфатиш.И ако,например се паралелките по 25(албанските) а по 40 (македонските),сигурно албански има 40 паралелки а македонски 2. Затоа молчи,и да е така како што велиш (а не е,10000%) не си во рпаво.Молчи.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Жити се немој да се глупираш бе!!!

Ти оди види не ми кажувај мене за тоа,јас бев,видов и ти кажувам.Тебе ти кажале,и сеа мене ми кажуваш,значи сам не си видел.Најпросто вака,за да сфатиш.И ако,например се паралелките по 25(албанските) а по 40 (македонските),сигурно албански има 40 паралелки а македонски 2. Затоа молчи,и да е така како што велиш (а не е,10000%) не си во рпаво.Молчи.
Majkin, znoesh deka bitushani se uchiteli? Od Bitushani, samo 1944 g. izlegle nad 100 uchitela. Take od mojava familija, polno uchiteli ima, a nekoi rabotaet i v opstina Cair. Zno sve, a i ti znoesh kako veshtachki si zapishuvate deca, samo fiktivno poveke albanski deca da prikazhete.

Kajgana Shop

На врв Bottom