Кој дијалект најмногу ве нервира?

• Креатор на темата Креатор на темата GavolRulz
  • Време на започнување Време на започнување
Не дека ме нервира, ама струмичкиот ми е дефинитивно последен на листата дијалекти кои би ги употребувал... Всушност, не го ни сфаќам како дијалект, туку како посебен јазик; освен за Струмичани, за секој друг е невозможен да се научи (без никаква намера да навредам некој од Струмица, само генерализирам=)).

Мене ме нервираат луѓето шо ги нервираат дијалекти.

Зарем и со то да се замарам? Лол.

Оној на луѓето од градовите во источна Македонија, затоа што нивниот дијалект е поблизок до бугарскиот јазик, одошто до македонскиот. Страшно иритирачко нешто.

Оној на луѓето од градовите во источна Македонија, затоа што нивниот дијалект е поблизок до бугарскиот јазик, одошто до македонскиот. Страшно иритирачко нешто.

јбг братче... пропагандата си го е направила своето на времето... :toe:

Kумановски и дијалектите од источна Македонија, тоа не е дијалект на македонскиот, тоа е дијалект на бугарскиот јазик...

Kумановски и дијалектите од источна Македонија, тоа не е дијалект на македонскиот, тоа е дијалект на бугарскиот јазик...

Е како е бобанче мое мило тоа дијалект на Бугарскиот јазик, па нели Македонија се простира речиси до Софија?! Зарем не би рекол дека официјалниот јазик на Бугарија е дијалект на македонските источни јазици?

Не ме нервираат дијалектите. Зошто би менервирале?:toe:

Единствено ме нервира она уличното:

еен, пеер, коа, као, сааш, али-.-
ептеен!:tapp:

Од прилепски факинг дијалект ми се дига косава на к*роф:nesvest:

Прегеска на Милионер еден гледав како зборува изгледа на прилепски беше!! Стално го употребуваше зборот "че".. Мене најмногу ме нервира кумановскиот! Кога го слушам ми иде да се фрлам од терасата надоле! Поз

e ne nagore kje se frlish xD:pos2:

Нема причина да ме нервира некој дијалект... само некои ми се малку смешни .. Кумановски,Прилепски,Кавадарски ...

Нема никаква врска дека Кумановскиот и Струмичкиот (и останатите дијалекти во источна Македонија) се бугарски дијалекти. Да не заборавиме Македонија е поделена држава во кој дел има и во бг. А тие дијалекти си постоеле. Па и во бг има дијалекти само што тие си зборуваат на нивен литературен јазик.

берово - делчево - пехчево...македонскиот бермудски триаголник :nerv::nerv:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom