- Член од
- 14 декември 2007
- Мислења
- 3.271
- Поени од реакции
- 708
ABC odi maani eden burek nekade ...kasno e... zabeguvasИнтересно што и некои дудлачи се слагаат со моите ставови но не сакаат јавно да го признаат тоа.
ABC odi maani eden burek nekade ...kasno e... zabeguvasИнтересно што и некои дудлачи се слагаат со моите ставови но не сакаат јавно да го признаат тоа.
Го чекам уличниот продавач,ама изгледа се загледал вести на CNN.:smir:ABC odi maani eden burek nekade ...kasno e... zabeguvas
АБЦ ме чуди стварно што не ги разбираш овие работи, еве да ти опшам, моменталната ситуација во која е Македонија, т.е. нејзината моќ да се бори за своите интереси против да речеме Грција е исто како да одиш со сабја против тенк.Сепак потребите на Македонија од НАТО мислам дека се минимални скоро незначителни,имаме дел од народот претежно Албанци кој мислат дека НАТО е рај на земјата,и имаме Македонци кој мислат дека НАТО е само помало зло од две зла.Ако добро се резонира и се пребројат придобивките од НАТО секој би можел да констатира дека Македонците се маргинален интерес на НАТО како народ но суштинска и стратешка точка како територија,што впрочем со векови било исто.
Па тоа го знае и го разбра дури и Буш кој има коифциент од 80 а не го разбираат некои кој имаат повеќе од 100.
Значи реално гледано НАТО има потреба од Македонија како територија многу повеќе одколку Македонците како мал народ од НАТО.Знам дека сега ќе се јават дудлачи кој ќе кажат дека без НАТО Македонија односно Македонската нација ќе престане да егзистира за 10тина години,но ќе им одговорам дека генетскиот код е толку јак што не успеале да го уништат ни појаки и многу помилитарни сојузи одколку НАТО,па така и сега ќе опстанеме како што сме опстојувале со милениуми на овие сурови простори.
Makedonija NEMA pretsedatel na Gen. Sobranie na NATO. FYROM ima.АБЦ ме чуди стварно што не ги разбираш овие работи, еве да ти опшам, моменталната ситуација во која е Македонија, т.е. нејзината моќ да се бори за своите интереси против да речеме Грција е исто како да одиш со сабја против тенк.
Потребно е да влезиме внатре во институциите на НАТО и ЕУ, за да добиеме помоќно 'оружје'. Со влегувањето во НАТО можи да се речи дека ќе имаме зоља, а во ЕУ моќно противоклопно оружје да го уништиме околопот на грчкиот тенк.
Се надевам ова со оружјево не го разбираш буквално, туку тоа е описна ситуација во која се наоѓа Македонија во политичка и економска состојба.
Само еден пратеник Македонец во европскиот парламент заврши толкави работи, а не пак една дузина.
Уште еднаш ќе кажам, сите се бунат оти влеговме во ОН како ФИРОМ, ама сега имаме Македонец претседател на генералното заседание.
Се надевам дека не си веќе во некоја од земјите од ЕУ и НАТО и од удобна позиција ни довикуваш, ќе 'јадеме корења' ако треба, ама НАТО не ни треба...Makedonija NEMA pretsedatel na Gen. Sobranie na NATO. FYROM ima.
I tamu nestabilniot tnr. pretsedatel bc, izjavi deka sme se vikale Makedonija, se vikame i ke se vikame, za da posle nekolku meseci izjaci deka trebalo da sme go smenile imeto. So takvi nestabilni licnosti, bez stav, dostoinstvo, politicka mudrost i PREVRTLIVOST, ne se gradi drzava.
Treba impichment za Pretsedatelot, zosto ne si ja raboti svojata rabota: ODBRANA NA USTAVOT, tuku igra grchko oro, od za nego poznati prichini.
Санкции за Грција ако стави вето
Грција треба да биде казнета со санкции ако стави вето на приемот на Македонија во НАТО, изјави во интервјуто за Дојче Веле Ангелика Беер, европратеничката од редот на Зелените.
„Доколку тоа (ветото), сепак, се случи, сметам дека треба да размислиме за санкции против Грција за да сфати дека не смее да внесува раздор во ваков безбедносен сојуз од свои националистички интереси“, порача Беер.
http://www.makfax.com.mk/look/novina/article.tpl?IdLanguage=10&IdPublication=2&NrArticle=107189&NrIssue=624&NrSection=10
Извини не приметив наеднаш да ти одговорам ама колку на НАТО му е потребна Македонија знае овој:АБЦ ме чуди стварно што не ги разбираш овие работи, еве да ти опшам, моменталната ситуација во која е Македонија, т.е. нејзината моќ да се бори за своите интереси против да речеме Грција е исто како да одиш со сабја против тенк.
Потребно е да влезиме внатре во институциите на НАТО и ЕУ, за да добиеме помоќно 'оружје'. Со влегувањето во НАТО можи да се речи дека ќе имаме зоља, а во ЕУ моќно противоклопно оружје да го уништиме околопот на грчкиот тенк.
Се надевам ова со оружјево не го разбираш буквално, туку тоа е описна ситуација во која се наоѓа Македонија во политичка и економска состојба.
Само еден пратеник Македонец во европскиот парламент заврши толкави работи, а не пак една дузина.
Уште еднаш ќе кажам, сите се бунат оти влеговме во ОН како ФИРОМ, ама сега имаме Македонец претседател на генералното заседание.
Буш ја опали јако Macedonia и муабетот му беше- Tomorrow Nato WILL make а не Tomorrow Nato COULD или CAN make.Џорџ Буш денес јасно и гласно кажа дека на самитот во Букурешт ќе се поканат Хрватска,Албанија и Македонија (буквално без референци и други имиња) во НАТО.Останува на Грците да му порачаат на светот колку лажел председателот на САД.:smir:
АБЦ ме чуди стварно што не ги разбираш овие работи, еве да ти опшам, моменталната ситуација во која е Македонија, т.е. нејзината моќ да се бори за своите интереси против да речеме Грција е исто како да одиш со сабја против тенк.
Потребно е да влезиме внатре во институциите на НАТО и ЕУ, за да добиеме помоќно 'оружје'.
Со влегувањето во НАТО можи да се речи дека ќе имаме зоља, а во ЕУ моќно противоклопно оружје да го уништиме околопот на грчкиот тенк.
без многу еуфорија, и 2001 беа терористи па преку ноќ стана борци за човекови права.Не треба да се верувам премногу на никогоБуш ја опали јако Macedonia и муабетот му беше- Tomorrow Nato WILL make а не Tomorrow Nato COULD или CAN make.
Кој знае заебан е Буш:smir:
Ama interesot na USA e da ja ima MKD pod svoja kontrola. Zatoa go gradat i kaleto. A kako ke naredi Bushi, taka ke igraat i romeine pojuzno od nas:helou:без многу еуфорија, и 2001 беа терористи па преку ноќ стана борци за човекови права.Не треба да се верувам премногу на никого
Кој рече дека му верувам, и кај виде еуфорија???без многу еуфорија, и 2001 беа терористи па преку ноќ стана борци за човекови права.Не треба да се верувам премногу на никого