ВМРО ДПМНЕ ПРОТИВ СИТЕ!

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
Ova vaseto ne vodi nikade. podobro e da se dodade skopje od kolku nova ili gorna makedonija, koga togas ova mora da se sluci. Makedonija mora da vleze vo NATO vie sami znaete ako Makedonija ne vleze vo NATO sto se moze da i se sluci, znaete deka zapadniot del moze da ni go zemat. Se pravite patrioti so ne protestiravte koga se menuvase ustavot, da bevte tolku silni nemase da dozvolite da vi go izmenat i albancite da dobijat tokavi prava. ZATOA SEDETE SI DOMA.

Да ти додам јас нешто тебе.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Против сите!
Скопје /30/03/ 14:41
Владеачката ВМРО – ДПМНЕ застана против сите, настојувајќи да го одложи прашањето на името до референдум. Застана против светот, евроатланските институции, сопствениот народ, држава, иднина. Партијата на власт стана опозиција, наместо да управува со државата, наметнувајќи опасни поделби и закани во овие пресудни, историски настани.

ВМРО – ДПМНЕ застана против светот, кој речиси без исклучок повикува со разумен компромис да се надмине прашањето од историско значење за иднината на Македонија, клучно за стабилноста на регионот. Застана и против НАТО и против Европската унија (ЕУ). Против стратешките определби во сопствената партиска програма, против европските перспективи и визии за кои плебисцитарно се изјасни народот.

ВМРО – ДПМНЕ застана и против ставот на Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ), како јадро на знаењето и мудроста. Против економските експерти, интелегенцијата, граѓанската опција, медиумите, новинарите.

Застанувајќи против овие определби и ставови, ВМРО – ДПМНЕ застана речиси сама против сите. Наместо власт, се стави во улога на опозиција, кон сî. Нема, притоа, објаснувања какви ќе бидат последиците за евроатланските интеграции, за стабилноста и безбедноста на државата. Не се наведени ниту причините, поради што можат да се подразберат анахрони историски и квазипатриотски флоскули.

Сe од име на народот и на демократијата, дури и до отворени закани. Во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ се нагласува дека нема да дозволи во Парламентот да биде надгласана и дека за таа цел ќе ги „примени сите демократски средства“. Пратениците треба да ги усогласуваат мислењата под оваа закана, а пред сe со фактот дека владеачката партија управува со механизми на присила.

Застанувајќи сама против сите, со закани во име на демократијата, ВМРО – ДПМНЕ потсетува на настани од блиското минато во соседство, наместо да бега од нив. Како да заборава колку тешки и трагични последици донесоа таквите опции и дека таквите режими и лидери неславно завршија на буништетото на историјата. /крај/мф
Koj debil na Makfax go objavil ova?
Zastanal DPMNE protiv gragjanite i upotrebuvale DPMNE sila, zosto sakale Referendum za imeto, a referendumot e najvisoko demokratsko sredstvo vo edna demokratija!
Vakov moronski text samo centralata na SDSM mozela da sostavi :pos2::pos2::pos2:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.977
Поени од реакции
5.594
Ova vaseto ne vodi nikade. podobro e da se dodade skopje od kolku nova ili gorna makedonija, koga togas ova mora da se sluci. Makedonija mora da vleze vo NATO vie sami znaete ako Makedonija ne vleze vo NATO sto se moze da i se sluci, znaete deka zapadniot del moze da ni go zemat. Se pravite patrioti so ne protestiravte koga se menuvase ustavot, da bevte tolku silni nemase da dozvolite da vi go izmenat i albancite da dobijat tokavi prava. ZATOA SEDETE SI DOMA.

Македонија не смее да го смени името ниту со Скопје,ниту со нова ниту со никаква Македонија..Нато нема да постои вечно, па да менуваме вечно име за во Нато..Македонија ако не влезе во Нато, нема ништо да се случи од сценаријата што ги подготвија во кујните на СДСМ, дека државава ќе се распаднела, албанците ќе си барале свои територии и слични пропаганди, само да се влее страв меѓу населението само за да прифатат ново име...

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Ne e problem imeto, problemot e vo dogovor-paketot so imeto koj nalozuva deka ne smee da ima makedonski narod.

Po nikot se gleda deka ne si Makedonec. A kaj nas sekakvi dosljaci ja krojat sudbinata na makedonskiot narod. Osnovno covekovo pravo e pravoto na nacionalnost, koe nikoj ne smee da ti go ospori i negira. Grcija ima NELEGALNI baranja, sprotivni od UN.

A koj ke ja spreci Belgija da se deli na flamanski i valonski del ili koj ke go spreci Kvebek pak da ne organizira referendum za otcepuvanje od Kanada?

Член од
28 март 2008
Мислења
22
Поени од реакции
0
Abe "elvis" podobro e da si ostaneme Makedonija odkolku da ni davaat nekoj smesni dodavki,a plus Skopje oti ne Prilep,Bitola,Ohrid,Veles mislis site go sakaat Skopje?

Член од
28 март 2008
Мислења
22
Поени од реакции
0
Abe brajca ako gledame taka daj neka ni e vrata cela teritorija so ja imal Aleksandar i posle kakov Nato kakvi bakraci...Ako ne sakaat tamu ce vlezime pod ustavno ime ako ne koj gi "shisha" :)
e taka gordi makedoncina
tuku da vi kazam neso so mu kaza nekni eden rodnina od egejskio del na Makedonija:Igrale fudbal vo atina i od bratucedov imeto na tim bil Makedonia a grcine go pisale Makedonija-Skopje...
I posle mu turaat na amerikancine sol v oci deka tie bile gordi makedonci,patem ako se tie makedonci togas kaj se helencite ili i tie se...
Abe neka ne tresat gluposti ona grcine nema nikakov dogovor osven ako ne bidi ustavnoto ime...

Член од
12 февруари 2008
Мислења
323
Поени од реакции
4
МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717
ne pisuvam so cel da se raskareme edinstveno sakam da ja potenciram profesionalnosta vo rabotata na VMRO-DPMNE ,iskreno mislam deka ke bese mnogu poloso ako SDSM bea na vlast.Albanija ostro ja kritikuva Grcija za vetoto i za vlezot na Makedonija vo NATO potencirajki deka stabilnosta na Balkanot nema da bide taa dokolku Makedonija ne e vo NATO.:smir::smir:A i plus Bush ke gi bombardira Grcite :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
ne pisuvam so cel da se raskareme edinstveno sakam da ja potenciram profesionalnosta vo rabotata na VMRO-DPMNE ,iskreno mislam deka ke bese mnogu poloso ako SDSM bea na vlast.Albanija ostro ja kritikuva Grcija za vetoto i za vlezot na Makedonija vo NATO potencirajki deka stabilnosta na Balkanot nema da bide taa dokolku Makedonija ne e vo NATO.:smir::smir:A i plus Bush ke gi bombardira Grcite :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
Ако е точно тоа на табличките на твојот аватар ќе да гледаш од „ многу близу„ па затоа одлично и си ги согледал сите факти, а ? Од трибините сите се стручњаци за фудбал, ама кога ќе се симнат на теренот се изгледа некако поинаку. Што мислиш ти на тоа ?

Jovo Sk-Mk

Е брзо е,брзо е
Член од
16 јануари 2008
Мислења
310
Поени од реакции
40
Против сите!
Скопје /30/03/ 14:41
Владеачката ВМРО – ДПМНЕ застана против сите, настојувајќи да го одложи прашањето на името до референдум. Застана против светот, евроатланските институции, сопствениот народ, држава, иднина. Партијата на власт стана опозиција, наместо да управува со државата, наметнувајќи опасни поделби и закани во овие пресудни, историски настани.

ВМРО – ДПМНЕ застана против светот, кој речиси без исклучок повикува со разумен компромис да се надмине прашањето од историско значење за иднината на Македонија, клучно за стабилноста на регионот. Застана и против НАТО и против Европската унија (ЕУ). Против стратешките определби во сопствената партиска програма, против европските перспективи и визии за кои плебисцитарно се изјасни народот.

ВМРО – ДПМНЕ застана и против ставот на Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ), како јадро на знаењето и мудроста. Против економските експерти, интелегенцијата, граѓанската опција, медиумите, новинарите.

Застанувајќи против овие определби и ставови, ВМРО – ДПМНЕ застана речиси сама против сите. Наместо власт, се стави во улога на опозиција, кон со. Нема, притоа, објаснувања какви ќе бидат последиците за евроатланските интеграции, за стабилноста и безбедноста на државата. Не се наведени ниту причините, поради што можат да се подразберат анахрони историски и квазипатриотски флоскули.

Сe од име на народот и на демократијата, дури и до отворени закани. Во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ се нагласува дека нема да дозволи во Парламентот да биде надгласана и дека за таа цел ќе ги „примени сите демократски средства“. Пратениците треба да ги усогласуваат мислењата под оваа закана, а пред сe со фактот дека владеачката партија управува со механизми на присила.

Застанувајќи сама против сите, со закани во име на демократијата, ВМРО – ДПМНЕ потсетува на настани од блиското минато во соседство, наместо да бега од нив. Како да заборава колку тешки и трагични последици донесоа таквите опции и дека таквите режими и лидери неславно завршија на буништетото на историјата. /крај/мф
П А Т Е Т И Ч Н О!!! Кое ману бе-здружение на дотраени самобендисани пијаничишта и педофили со докторати, кои новинари бе - грчки платеници,каков парламент бе - како што спомна некој луѓе што лепеле плакати сега да ми одлучуваат за името,која црна ЕУ бе - Хавиер Со лајна,ме заболе за него и неговата курвинска ЕУ ... ај да не се курчам без потреба.
Дали популистички или не,ама вака така човекот барем застана во одбрана на името и на идентитеот и е неспоредливо поподнослив од вас.Инаку ни народот денешен нема право да одлучува за името бидејќи 4000 години пред нас живееле генерации кои гордо се нарекувале Македонци,па затоа кои сме па ние сегашниве да им го менуваме името и на нашите дедовци но и на нашите внуци кои допрва треба ја продолжат Македонската лоза

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Впрочем постојаните вртигази во Македонскиот парламент како Столе,Тито и остала банда кој денес истапија со најнов став дека Македонија требало да продолжи во преговорите со Грција и дека сега сме имале најубава позиција да го смениме името најбезболно. Забораваат при тоа да кажат дека секоја промена на име носи губење идентитет освен само во билатерална употреба со оние кој имаат проблем со нашето име.
Значи сега е моментот да се избориме светот да ја смири Грција и да ја натера да си го реши сопствениот проблем на билатерална основа и да и забрани засекогаш да го иницира сопствениот проблем на меѓународен план.Време е браќа Македонци на овие вртигази во Македонското собрание,да им ги скастриме алчните јазици со кој ја втурнаа земјава во безизлезна состојба со тоа што потплатени од Грција па од инаку нормално билатерален спор,направија проблемот со името да стане унилатерален,или го “вивнаа“ со своите “вртимушка“ изјави на меѓународно ниво.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
svetot nema da ja smiruva grcija :) ni ostanuva ili radikalizacija ili sto godini samotija......... :)

iako se mi se cini deka poznatiot nas naroden konformizam ke ni e... mater kako na Makedonci....

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Македонија не смее да го смени името ниту со Скопје,ниту со нова ниту со никаква Македонија..Нато нема да постои вечно, па да менуваме вечно име за во Нато..Македонија ако не влезе во Нато, нема ништо да се случи од сценаријата што ги подготвија во кујните на СДСМ, дека државава ќе се распаднела, албанците ќе си барале свои територии и слични пропаганди, само да се влее страв меѓу населението само за да прифатат ново име...
Ehhh, ama nekoj od nasine si lapnal crni pari i grcine go ucenuvaat so dokazi za kriminalni aktivnosti, pa moraat da gi sluaat. :nenene::nenene::nenene::nenene::nenene:

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
П А Т Е Т И Ч Н О!!! Кое ману бе-здружение на дотраени самобендисани пијаничишта и педофили со докторати, кои новинари бе - грчки платеници,каков парламент бе - како што спомна некој луѓе што лепеле плакати сега да ми одлучуваат за името,која црна ЕУ бе - Хавиер Со лајна,ме заболе за него и неговата курвинска ЕУ ... ај да не се курчам без потреба.
Дали популистички или не,ама вака така човекот барем застана во одбрана на името и на идентитеот и е неспоредливо поподнослив од вас.Инаку ни народот денешен нема право да одлучува за името бидејќи 4000 години пред нас живееле генерации кои гордо се нарекувале Македонци,па затоа кои сме па ние сегашниве да им го менуваме името и на нашите дедовци но и на нашите внуци кои допрва треба ја продолжат Македонската лоза
Rakovodstvoto na MANU e toa. Samo poeti t.e. pijancista rasipikukji, koi stanale akademici oti bile oficeri ili agenti na UDBA. :nenene::nenene:

Kajgana Shop

На врв Bottom