Реинкарнација

Верувате ли во реинкарнација?

• Да

Гласови: 274 58,4%
  • Не

Гласови: 128 27,3%
  • Не сум размислувал/а ...

Гласови: 67 14,3%

• Вкупно гласачи
    469

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Дали можеш еден пример да ми кажеш каде што ти било потврдено само во твојата подсвест веруваш дека ти било потврдено на сите што веруваат во тоа нив му се потврдува а оние кој не веруваат нив не им се потврдува, јас никогаш не сум се чуствувал како реинкарниран од било кое суштество.
Операција на слепо црево - клинички мртов 3 ипол минути. А јас се гледам себе си на операционата маса. Се сеќавам дека еден од докторите не знаеше каде го оставил саатот после операцијата, а од сеќавање знам дека му падна. Кога излегов од кома, му кажав дека му беше паднат под операционата маса. Човекот не престана да ме гледа чудно од кога му го кажав тоа. Ако сум бил во несвест за време на операцијата, како е можно да го знам тоа? Или да сум го видел кога се случило? Како?

S

smart ass

Гостин
Се спомнува ли дека амебата има душа,можно ли е у мене да има амеба??

Не ми е јасно??

The Mad Doc

Алхемичар
Член од
16 март 2009
Мислења
653
Поени од реакции
46
Се спомнува ли дека амебата има душа,можно ли е у мене да има амеба??

Не ми е јасно??
Амебата има душа.Во тебе незнам дали има душа но во тебе секако дека има организми кои имаат душа бидејќи ние сме душата а телото е обична светлина.

S

smart ass

Гостин
Како тоа телото е светлина??

Што е душата,од што е составена??

Барам компоненти,состав и анализа на спектограм,инаку ЈОК.

П.С по можност и формула.

Амебата има 100 пати повеќе геноми од човекот,дали е понапредна??

Инаку адаптибилна форма на живот е:toe:

Нема јасно дефинирана форма,како тогаш има душа а и е светлина???

КајганаНаОко

А така ли?
Член од
6 јули 2009
Мислења
28
Поени од реакции
0
ја у реинкарнација не веруем иначе ако сакаш почекај некоја година ке излезе оноа замрзнување сеа иам 11 години ке ме замрзнат ке се разбудам у 2050 пример и пак ке иам 11 години :vozbud::vozbud::vozbud:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.394
Поени од реакции
5.021
Ти од што мислиш?
Има такво нешто како душа ?
Многу би се радувале кога би не виделе сега оние со религиско убедување...

S

smart ass

Гостин
Епа јас прашав,дајте доказ,значи вака и вака е,тука е детектирана има оваква форма емитува ова...па да знаеме-инаку нешто што не е докажано како да верувам дека постои:toe:

Туку за амебата:raz:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.394
Поени од реакции
5.021
Епа јас прашав,дајте доказ,значи вака и вака е,тука е детектирана има оваква форма емитува ова...па да знаеме-инаку нешто што не е докажано како да верувам дека постои:toe:

Туку за амебата:raz:

Е дајте доказ де!

The Mad Doc

Алхемичар
Член од
16 март 2009
Мислења
653
Поени од реакции
46
Како тоа телото е светлина??

Барам компоненти,состав и анализа на спектограм,инаку ЈОК.

П.С по можност и формула.

Амебата има 100 пати повеќе геноми од човекот,дали е понапредна??

Инаку адаптибилна форма на живот е:toe:

Нема јасно дефинирана форма,како тогаш има душа а и е светлина???
Батали телото сега за сега ќе го викаме телесен свет.
Душата е составена од свесност.
П.С. Д=С1+С2+С3+......Сn:pos2:
Д-душа
С-свесност
Амебата не е понапредна во биолошка смисла.Но исто како нас има исто количество свест.Формата на телото нема врска со свеста.

S

smart ass

Гостин
Д=С1+С2+С3+......Сn
Една душа има бесконечно многу свесности???

Нели треба една душа да е една свесност:toe:

Е дајте доказ де!
Нема...свесноста е заснована врз основа на перцепција,односно врз основа на нашите сетила како и нервниот систем.

Амебата не е понапредна во биолошка смисла.Но исто како нас има исто количество свест.Формата на телото нема врска со свеста.
Говориме за мерлива величина,дали ова значи дека има разлика од количество свест/душа до друго количество свест/душа???

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
нема душа тоа е здивот по смртта издишуа чоек и крај, свеста изчезнува и све од ново кај секој новороден...

The Mad Doc

Алхемичар
Член од
16 март 2009
Мислења
653
Поени од реакции
46
Една душа има бесконечно многу свесности???

Нели треба една душа да е една свесност

Говориме за мерлива величина,дали ова значи дека има разлика од количество свест/душа до друго количество свест/душа???
Сите(од амеба до Господ)сме едно(една душа),но имаме бескрајно многу свесности.

Нема разлика во количество тоа го спомнав погоре.

S

smart ass

Гостин
Сите(од амеба до Господ)сме едно(една душа),но имаме бескрајно многу свесности.

Нема разлика во количество тоа го спомнав погоре.
Значи постои само една душа,и само ЕДНА.

Следствено на тоа нема реинкарнација,бидејќи нели треба душата да се премести од амебата во мене на пример,еве.

Е сега пошто е една душа,не ми е јасно...кај кој попрво:vozbud:

The Mad Doc

Алхемичар
Член од
16 март 2009
Мислења
653
Поени од реакции
46
Значи постои само една душа,и само ЕДНА.

Следствено на тоа нема реинкарнација,бидејќи нели треба душата да се премести од амебата во мене на пример,еве.

Е сега пошто е една душа,не ми е јасно...кај кој попрво:vozbud:
Е сега игра улога светлината.Значи ние(душата) живееме во вистинскиот свет во кои не постои време и простор така да душата не иде од тело на тело туку само го остава едното тело и таа свесност дека е жив ја преместува во друго тело.

И ова не е баш детално точно кажано,но груба слика е доволно за да ти се создаде нели?Баш све до детали неможе преку форум да се објасни.

S

smart ass

Гостин
Е сега игра улога светлината.Значи ние(душите) живееме во вистинскиот свет во кои не постои време и простор така да душата не иде од тело на тело туку само го остава едното тело и таа свесност дека е жив ја преместува во друго тело.

И ова не е баш детално точно кажано,но груба слика е доволно за да ти се создаде нели?Баш све до детали неможе преку форум да се објасни.
Ме збуни...нели е една душа,зошто велиш ние-душите...

понатаму неја гледам улогата на светлината овде...најозбилно,и на крај краеви како бира душата додека дели свесности од мртви на живи битија??

Има и за ова формула?

Kajgana Shop

На врв Bottom