Магии - бу!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
А како требаше да ја тргнам иглата од двор?
Освен со железо, најчесто маша, натопена во пресно млеко кое се чувало преку ноќ во стаклено шише или тегла на источната страна на куќата/станот/живеалиштето, може да се тргне со алиштенце (ракавици, маица, било што), од починат таа година, ама откако ќе се отиде на гроб и ќе се запали гранче од бор или елка (зимзелено растение) каде што му се нозете на починатиот и потоа се собере пепелта и со таа пепел се посипе иглата/предметот кој е омаѓијан.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Освен со железо, најчесто маша, натопена во пресно млеко кое се чувало преку ноќ во стаклено шише или тегла на источната страна на куќата/станот/живеалиштето, може да се тргне со алиштенце (ракавици, маица, било што), од починат таа година, ама откако ќе се отиде на гроб и ќе се запали гранче од бор или елка (зимзелено растение) каде што му се нозете на починатиот и потоа се собере пепелта и со таа пепел се посипе иглата/предметот кој е омаѓијан.
Озбилен си?аииии:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Се разбира...маЃијата не е заебанција...опасна работа е!:back:

Член8

Член од
7 февруари 2010
Мислења
30
Поени од реакции
2
Се разбира...маЃијата не е заебанција...опасна работа е!:back:
Точно така Дека е опасна работа али само ако и Дозволиш Да ти влијае поточно ако немаш Духовен имунитет тогаш ќе вибрираш на ниска фрекфенција слична на темниот поларитет и ќе биДеш лесен плен за манипулација со маѓија и Други заебанции но ако имаш Духовен имунитет ќе биДеш на висока фрекфенција и таквите ниски вибрации нема Да имаат влијание врз тебе Дури и ќе ги трансформираш во висока вибрација така Да ако Демон или некоја изгубена Душа те напаДне ти свесно или не свесно ќе можеш Да го ослободиш и Да му помогнеш Да го најДе својот пат:wink:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Definiraj duhoven imunitet!
Mislis vera u Bog?
Vo koj Bog?
Apolo, Zeus, Mithras?
Isus? Jehova? Buda? Allah?
Demethra? Jupiter? Osiris? Nephtys?
Manitou?

Daj definicija, ne naklapaj pogresno procitani recenici pls!

Член8

Член од
7 февруари 2010
Мислења
30
Поени од реакции
2
вака ке ти оДговораM али ќе треба Да Mе почекаш Mалку биДејки тастатурата пола Mи е расипана и споро пишуваM или покасно ке се ставаM на Друг коMпјутер па тогаш ќе оДговора поубаво :toe:

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Умот на некои луѓе еволутивно застанал во среден век, чиста стагнација... среќа нивна што правниот систем и законите еволуирале па избегнуваат спалување на клада на сред плоштад..:jaj:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Umot e fluktuiracka materija, plus industrijalizacijata dovede do napustanje na magijskite tolkuvanja i zatoa ima sekakvi neobjasnivi nesta i nezgodi!

Член од
30 јануари 2010
Мислења
101
Поени од реакции
17
многу интересно а ме интересира тој клипот што врска има со жештината?
види јас кога бев водно крстен после се молевме да има крштевање со духот свети и кога се молевме фатени за раце и во клипот ако разбираш англиски пасторот што кажува е дека така како што се фатени духот свети мине низ сите и така он знае на кој му треба што исцеление ли било било каков да е проблем. истото и кај нас беше јас во себе додека се молевме сите јас си викав дека нема шанси јас крстен?немаше смисла никаква.ама пишува во библијата дека на тој ден бог го излеја духот свети над учениците и над секој имаше по еден пламени јазици и сите кои биле ученици сите почнале да зборуваат во непознати јазици биле крстени.бог преку тоа дечко ми потврди. јас инаку сакав сега и одма-што е и нормално човечки гледано и не верував дека може тоа да се случи тек така и толку брзо ,и дека тоа треба да го заработам но одкога бев крстен тогаш почнав да зборувам во тој непознат јазик сватив дека тоа е дар бесплатен и дека секој може да го има.кој се има покајано а во библијата пишува блажен е оној кој не видел а поверувал. тој јазик никој неможе да го преведе освен ако имаш дар за тоа.со тој јазик твојот дух се моли а твојот мозок не работи ич.тоа и јас го проверив може на пример да читаш весник и да се молиш во јазици. и ич не ти пречи на тоа што го читаш.или гледаш пример тв вести.по тоа можеш да видиш дали си на вистина крстен или не.:smir:

Член од
30 јануари 2010
Мислења
101
Поени од реакции
17
А шо има тоа врска со магија??
со тоа бог те запечатува и не дозволува да воопшто на тебе да дејствува нешто такво.ја имаш божјата заштита.:smir:

едино ако се возгордееш па да си речеш сега ке видат тие гледачи,вражачи кога ке им отидам ке видат тие сега бог е со мене кој моше да биде против мене е тогаш се возгордејуваш и тогаш бог го искушуваш е тогај бог ја трга таа заштита,без бог да ти рече оди тогаш е многу опасно. еден христијанин така отишол да и заповеда на таа што гледала на кугла веке тоа да не го прави и тоа без божја дозвола и знаеш ли што се случило масата на која стоела куглата летнала накај него едвај се спасил го набила до зидот.ама тој се возгордејал си вика сега бог е со мене сега ке види таа што можам јас.така да треба да се пази.:smir:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
со тоа бог те запечатува и не дозволува да воопшто на тебе да дејствува нешто такво.ја имаш божјата заштита.:smir:
Неточно. Магијата делува одвоено од Бог, паралелно, нема врска.
Магијата делува и на душата и на духот и на телото, во паралелни рамки со религијата и Бог. Бог не е заштита од маѓија. Напротив, само дава надеж дека ако си живеел/а чеднио/честито/праведно и ти збичат маѓија за смрт, и починеш дека ќе одиш во рајот. Толку.

Член од
30 јануари 2010
Мислења
101
Поени од реакции
17
А шо има тоа врска со магија??
светиот дух ти е заштитата жештината е присутност на бог дека тој живее во тебе и дека моментално е тука божјото присуство.кој го нема светиот дух неможе да го сети тоа.тоа ти е како детектор за метал пример кога има јавува.значи ако живее светиот дух во тебе кога ке дојде божјото присуство онда осеќаш топлина.:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom