Ej ej ej, politika, sociologija, psihologija... Pa eve i malku afiniteti, od lica koi boleduvaat od takva bolest(anaveno), se rasfrla so mislenja od oblasti na psihijhatrija... Kurlesimadlevci...
(Ova do anaveno)
Pak ne mi kaza bre shtrudlo, koja e vrskata megju albancite od kafkaz i ovie, a koja razvrskata...
Zoshto se oni white caucasian, a zoshto ovie go dobivaat imeto od italijanite posle migracija vo 15 vek, Arban na gegski, Arvan na dijalektot na Toskite, Alban na Italijanski, Arnavut na Turski... E koja vrska ima ova so Albancite od caucas?
Oni se beli, i po toa go dobivaat imeto albanija...
E sho imaat ovie vrska so niv...
Inaku da te prosvetlam shljopu glupav, deka Alemancite se pleme koe se granici so Francija, i po toa Francuzite gi vikaat Germancite, Alemanci, a oni poteknuvaat od Germanite, kako shto gi znaeme nie, a sami se narekuvaat Deuch, kako Slovenite Sloveni(pismeni ili zelni za opismenuvanje), ona Deuch znaci odenje napred, prosvetluvanje, zemja na prosvetiteli...
Da ne e poinaku odoshti ti mislish bre shljopu glupav... Da ne e kako koj te znae taka te vika... A na nekolku navrati te vikale Bugarin zatoa shto taka te znaele... So istorijata ti tvoja anticka...
Znaci pak ke te prasham fokusiraj se na ova ne mi vrti kako prle pred magarica...
Imeto na deneshnite albanci e Arbanes, Arberesh itn... Kazav zoshto se vikaat Albanci, drug pat ke kazam zoshto se vikaat i shqiptari, a ti ke mi kazesh, koja e vrskata, na belata zemja, so zemjata na arbanesite?
Vremeto pocnuva da ti istekuva sega...
Shqip,ti si psyho...
da si malku inteligenten,ke svatese...
Baknezi shtrudlo glupava... 10 min vlast, samo tolku, gluposta e doblest so koja se kitat samo shlupci kako tebe... 10 min vlast... Daj boze... Ili ne daj boze...