ајде...па значи и вториот по големина Македонски град-Торонто е Македонија...да????????Makedonija zavrshuva kade sto nema makedonci, pa sega razmisli sam.
ајде...па значи и вториот по големина Македонски град-Торонто е Македонија...да????????Makedonija zavrshuva kade sto nema makedonci, pa sega razmisli sam.
ако Џингис Кан е дострел на Македонија да бараме и дел од Кина...Дострелот
па види сега вака
Имаш Античка Македонија
После Џингис Кан
Најголема светска империја
Па имаш и Самуилово Царство
Па следи осталом бој со Турците
Кој дел бе клошарбевме поробени и ослободивме дел од Македонија...исто како што и денес имаме дел...и види за чудо тој дел тогаш го нарековме КРУШЕВСКА РЕПУБЛИКА...
Gledam se pravish glup so sila, kako e makedonski grad koga ima 5-6 miljoni ziteli i mozda 40 000 od niv se makedonci?ајде...па значи и вториот по големина Македонски град-Торонто е Македонија...да????????
а кој дел денес го имаш кажи ми??????????Кој дел бе клошар
Само Крушево беше
Другите ослободени територии да не влагаа случајно во Крушевската Република
Не треси зелени
Gledam se pravish glup so sila, kako e makedonski grad koga ima 5-6 miljoni ziteli i mozda 40 000 od niv se makedonci?
Znaesh deka ako se promena na imeto site makedonci vo dijasporata i sosedstvoto nemat pravo da se kazuvat makedonci i preku nojk ke bidat "skopjanci".
А кој рече дека Џингис Кан е дострел на Македонијаако Џингис Кан е дострел на Македонија да бараме и дел од Кина...
И што е битно ако немаш ни 50% од етничките границиа кој дел денес го имаш кажи ми??????????
немаш ни 50 % од етничките граници....
ајде не тресете глупости...како можеш да ја занемариш само затоа што била мала?????????
па доаѓаш на мојата теза...што е битно што во 1903 биле ослободени 7%...тоа ли беше аргумент да не биде МАКЕДОНИЈА...сепак било Македонија...само денес не ти пречи да се идентификуваш со поинакво име што тогаш го прифатиле...И што е битно ако немаш ни 50% од етничките граници
Тоа ли ти е аргумент за Р. Македонија Шкуп
Само што тогаш бил ослободен само градот Крушевопа доаѓаш на мојата теза...што е битно што во 1903 биле ослободени 7%...тоа ли беше аргумент да не биде МАКЕДОНИЈА...сепак било Македонија...само денес не ти пречи да се идентификуваш со поинакво име што тогаш го прифатиле...
Само што тогаш бил ослободен само градот Крушево
Те прашав и за селата
Дали влегувале во Крушевската Република
Избегна да одговориш
Еве пак ќе ти кажам
Не влегувале
Се правиш глуп
Али тоа е
Друго е името Македонија
Друго е името Македонија - Шкуп
Има и други земји во светот на кои им биле земани територии и осталом
Па не се нарекуваат Горни Долни Северни камоли град да додаваат
многу си беден за да пагам на твоите провокации...се што сакав да ти кажам е дека не е прв пат да се идентификуваме преку географска одредница...ама по се изгледа твоите 3 мозочни клетки неможат да го сварат сето тоа...Ај malce kulturalno
Tебе ќe ти додадеме придавче
Клошар Курветински
Па тоа да ти го носи цела фамилија
Сори ако те навредив али то е
Јас го глумам Нимиц
И за мене и светот ти си курветина заедно со целата твоја курветинска фамилија
Па ск тоа и на лична карта пасош и осталом документација ќе ти го пишува
А за твојата курветинска глава
Ако искаш и Марсианец биди
хаха
И ондак ск ти размислувај...
Дали на твојата мината сегашна и идна курветинска фамилија и се менува идентитетот