TMPO
Obraz
- Член од
- 31 октомври 2007
- Мислења
- 1.728
- Поени од реакции
- 26
Mislish deka sto imash takvo ime i takov avatar ti si pogolem makedonec ili anticki takov?:tv:
Mislish deka sto imash takvo ime i takov avatar ti si pogolem makedonec ili anticki takov?:tv:
А што мислиш зошто искаат грците географска одредницакога веке го мешаш Бог...Бог реши Кирче да живее...а атентатот беше пресуда на некој друг...само нема врска сето тоа сега...кажи ми дали преку име со географска одредница не можеш да се идентификуваш???
Не мислам ја ништо беMislish deka sto imash takvo ime i takov avatar ti si pogolem makedonec ili anticki takov?:tv:
Да го остави жив ама жив звисен,поука за сите други што сакаат да го сменат името наше Македонија.кога веке го мешаш Бог...Бог реши Кирче да живее...а атентатот беше пресуда на некој друг...само нема врска сето тоа сега...кажи ми дали преку име со географска одредница не можеш да се идентификуваш???
Da ti i golem del od narodot ziveete pod toa sto misli evropa i zapadot za nas ili kako sto rece drugi sto mislat za tebe.Не мислам ја ништо бе
Оставам другите да оформуваат мислења за мене
Како што во моментов оформуваат за тебе
хаха
А кај ја спомнав ЕвропаDa ti i golem del od narodot ziveete pod toa sto misli evropa i zapadot za nas ili kako sto rece drugi sto mislat za tebe.
Mene licno me zabole kurot sto misli evropa za nas ili ti ili nekoj drug sto misli za moite izjavi.
ок...името е важно...секогаш било..само..од каде доагаме таму и одиме...историјата покажува дека нема да ни биде прв пат да се дефенираме преку географска одредница...и не гледам ништо лошо во тоа..посебно не сега кога можеме многу да добиеме..кажи ми дали КРУШЕВСКАТА РЕПУБЛИКА не е географска одредница???и кажи ми те молам дека оние што и го дале тоа име се предавници...како што денес тврдиш...нели како Македонец се идентификуваш преку КРУШЕВСКАТА РЕПУБЛИКА????или и тоа го сметаш за предавство???Да го остави жив ама жив звисен,поука за сите други што сакаат да го сменат името наше Македонија.
Едно е Охридска Архиепископија и Крушевска Републикаок...името е важно...секогаш било..само..од каде доагаме таму и одиме...историјата покажува дека нема да ни биде прв пат да се дефенираме преку географска одредница...и не гледам ништо лошо во тоа..посебно не сега кога можеме многу да добиеме..кажи ми дали КРУШЕВСКАТА РЕПУБЛИКА не е географска одредница???и кажи ми те молам дека оние што и го дале тоа име се предавници...како што денес тврдиш...нели како Македонец се идентификуваш преку КРУШЕВСКАТА РЕПУБЛИКА????или и тоа го сметаш за предавство???
пример 2
ОХРИДСКАТА АРХИЕПИСКОПИЈА...и тоа ли предавство е????
ајде ви се молам оладете ги малку главите пред некој да наречете предавник....
Тогаш било друго времето а сега е друго.ок...името е важно...секогаш било..само..од каде доагаме таму и одиме...историјата покажува дека нема да ни биде прв пат да се дефенираме преку географска одредница...и не гледам ништо лошо во тоа..посебно не сега кога можеме многу да добиеме..кажи ми дали КРУШЕВСКАТА РЕПУБЛИКА не е географска одредница???и кажи ми те молам дека оние што и го дале тоа име се предавници...како што денес тврдиш...нели како Македонец се идентификуваш преку КРУШЕВСКАТА РЕПУБЛИКА????или и тоа го сметаш за предавство???
пример 2
Toa beshe Krusevskata Republika zosto celo Makedonija ne beshe oslobodena tuku gradot Krusevo.ок...името е важно...секогаш било..само..од каде доагаме таму и одиме...историјата покажува дека нема да ни биде прв пат да се дефенираме преку географска одредница...и не гледам ништо лошо во тоа..посебно не сега кога можеме многу да добиеме..кажи ми дали КРУШЕВСКАТА РЕПУБЛИКА не е географска одредница???и кажи ми те молам дека оние што и го дале тоа име се предавници...како што денес тврдиш...нели како Македонец се идентификуваш преку КРУШЕВСКАТА РЕПУБЛИКА????или и тоа го сметаш за предавство???
пример 2
ако ги отстраниш КРУШЕВСКАТА РЕПУБЛИКА и ОХРИДСКАТА АРХИЕПИСКОПИЈА кажи ми кој е дострелот на македонскиот народ те молам??????????Едно е Охридска Архиепископија и Крушевска Република
Друго е Р. Македонија Шкуп
И зошто не ми одговори на прашањето
Што мислиш зошто искаат грците географска одредница
Нели е затоа што искаат да избришат било каква врска со Егејска Македонија
Целиот геноцид врз Егејските Македонци и осталом фашизоидни процеси
Па ни сега ја немаме цела Македонија...нели??????Toa beshe Krusevskata Republika zosto celo Makedonija ne beshe oslobodena tuku gradot Krusevo.
бевме поробени и ослободивме дел од Македонија...исто како што и денес имаме дел...и види за чудо тој дел тогаш го нарековме КРУШЕВСКА РЕПУБЛИКА...Тогаш било друго времето а сега е друго.
Тогаш сме биле поробени а сега кога сме самостојни треба да да си го сочуваме името.
Makedonija zavrshuva kade sto nema makedonci, pa sega razmisli sam.Па ни сега ја немаме цела Македонија...нели??????
Дострелотако ги отстраниш КРУШЕВСКАТА РЕПУБЛИКА и ОХРИДСКАТА АРХИЕПИСКОПИЈА кажи ми кој е дострелот на македонскиот народ те молам??????????