Најдобро соло?

shadows & smile

just a lost boy
Член од
10 февруари 2008
Мислења
291
Поени од реакции
7
Добро бе...како може да не го споменете еден од најдобрите гитаристи кој заслужува да биде помеѓу колекцијата на the best of the best ever!!!Aу да инаку станува збор за Chuck Schuldiner!!!
Типов е Ѕвер:zver: :music3:

Член од
3 март 2008
Мислења
7
Поени од реакции
0
Па тешко е да се одреди најдобро соло зошто ги има многу али ипак еве неколку кој мене ми се најомилени:
1. Megadeth - Hangar 18 (сите солажи на Marty Friedman)
2. Guns N Roses - Estranged (второто соло)
3. Guns N Roses - November Rain (крајното соло, не е потребен коментар класика :eek:lee: )
4. Velvet Revolver - Fall To Pieces
5. Whitesnake - Fool For Your Loving (ама со Steve Vai верзијата)
6. Nevermore - The Psalm of Lydia ( Jeff Loomis RULES!)
Сигурно има уште многу шо са вредни за да се наброа али у моментов с'мо овја ми текнаја

T

the Carpenter

Гостин
најдобро соло??хммм..зависи до моментот...сега ми е Stairway to heaven...утре може ке сум поинаку расположен поа ке речам Shock me од KISS..инаку има многу добри солажи од прекрасни музичари, па мислам дека не е фер да се прави листа..секое си има свој шмек

T

the Carpenter

Гостин
па е во право.
Нирвана нит имет соло некое нити пак постојт некоја песна шо се викат така, а имат соло некое

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Нирвана имаат песни со солоа, чоекот не пишал која песна точно..., а сеа назад на темата.

T

the Carpenter

Гостин
Нирвана имаат песни со солоа, чоекот не пишал која песна точно..., а сеа назад на темата.
ама не баш со салам солажи вака да си кажиме меѓу нас.
Нирвана ти се 2 акорди бенд

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Концептот, стилот и намерата на Нирвана се тие видови на солажи. Духот на нивната музика продуцира такви солажи. Што значи не е битно кој колку му фаќало уво.

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
па е во право.
Нирвана нит имет соло некое нити пак постојт некоја песна шо се викат така, а имат соло некое
Да не дрвам за солажите за нирвана веќе е џабе.
Само ќе ти кажам, има песна што се вика нирвана...поточно првото име и било нирвана а после го смениле во papercuts од првиот албум bleach:pank:

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Абе МастаРаста и останатите како него...преку глава ми дојде да ве бришам,темава е за гитарски солажи а не за слики од гитари и типци...

Kajgana Shop

На врв Bottom